Reklama

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej perníkem se skořicovou smetanou a srdíčky.

Perník se skořicovou smetanou a srdíčky

perník

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 - 3 lžičky perníkového koření
  • 2 lžíce kvalitního kakaa

Na ozdobení:

  • 200 g kysané smetany
  • skořicový cukr nebo skořici
  • srdíčka Haribo

perník

Postup:

Vejce vyšlehejte s cukrem do krémové hmoty. Přidejte po částech rozpuštěnou Heru. Nakonec opatrně všlehejte mléko.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Přidejte kakao. Sypkou směs zamíchejte k tekuté v robotu. Umíchejte těsto, nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný Herou a vysypaný polohrubou moukou.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 20 minut.

Po upečení nechejte vychladnout.

Nakrájejte na kostičky a každou ozdobte kopečkem zakysané smetany. Posypejte skořicovým cukrem a ozdobte srdíčky Haribo.

 

PRODUKTOVÝ TIP:haribo

Ovocná želatinová srdíčka HARIBO Liebesherzen

Nechte se svést hříšným spojením červené želatiny a bílého pěnového cukru a užijte si svátek všech zamilovaných. Vychutnejte si sladkou kombinaci příchutí černý rybíz a maracuja spolu se svým miláčkem a věnujte kouzelnou chvilku jeden druhému.  

Běžná regálová cena: 19,90 Kč