kure

Na farmářských trzích i v obchodech se již dají nakoupit čerstvé lusky, a tak vám přinášíme jarně naladěný recept na kuřátko.

Kuřátka s hráškovou nádivkou 

  • 4 menší kuřátka o váze okolo 650 g
  • pár plátků másla na pokladení kuřete
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 citrony Naše BIO
  • pár snítek rozmarýnu

Nádivka:

  • 3 den staré housky
  • 4 lžíce mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 vejce Naše BIO
  • 200 g mladého hrášku
  • 50 g másla
  • lžička cukru

Kuřata omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete.
Připravte si nádivku: hrášek povařte nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, sceďte a nechte odkapat. Pak ho poduste na másle, oslaďte, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Přidejte housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř. Sníh ze dvou bílků vymíchejte dotuha a přidejte k nádivce. Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplňte nádivkou. Kuřata svažte kuchyňským provázkem, poklaďte plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidejte citrony nakrájené na poloviny a pečte ve středně horké troubě lehce dozlatova celkem 50-60 minut.

K receptu můžete vyzkoušet bioprodukty s označením Naše BIO.

Reklama