Naše slovenská čtenářka V19 nám poslala recept na pečenou divokou kačku a zvěřinu považuje za sváteční jídlo. Děkuji Vám V19 za Váš příspěvek. Ta fotka, respektive to jídlo vypadá nádherně!

Dobrý deň, keďže bývam v dedinke obklopenej horami, možnosti kúpiť mäsko zo zveriny nie je problém.

Samozrejme, takéto menu nemávame často na stole, dá sa povedať, že iba sviatočne. Keďže manžel má veľmi dobrého kamaráta kuchára, na rodinné oslavy  tak pre 20 osôb - nám vždy pripraví guláš z diviny. 

Keď som musela upraviť svoj jedálniček a prejsť na diétu, začali sme chovať zajace. Manžel ani ja sme ich však nedokázali zarezať a tak sa to musel naučiť náš vtedy 16-ročný syn. Raz sa nám stalo, že nám uhynulo aj napriek tomu, že boli zaočkované v priebehu pár dní 17 zajačikov, a tak sme ich prestali  chovať. Našťastie švagor chová zajace a tak mi každý rok prinesie pár kusov do mrazničky.

Prikladám recept aj fotkou : Pečená  divá kačka

 Očistenú kačku riadne umyjem aspoň na 2 hod. namočím do vriacej vody a vodu vymieňam, Rozpolenú kačku riadne nasolím, posypem mletým korením, rascou a odložím na noc do chladničky.Na druhý deň pred pečením som kačky dala na väčší plech medzi ne som nakrájala cibuľu,slaninku, maslo na plátky a podlejeme  cca 1,5 dl vody.Zakryť alobalom a dať zakryté piecť cca 45 min. Potom alobal odstránim a pečiem ešte asi 30-35 min, a mäsko popri tom otáčam.

divoká kachna

Pekný deň V19
Text nebyl redakčně upraven


Jaký je váš vztah ke zvěřině a myslivectví…

  • Jaké zvěřinové jídlo máte nejraději?
  • Nebo byste něco takového do pusy nikdy nevzala?
  • Máte nějaký skvělý recept?
  • Kdo vám zvěřinu dodává?
  • Ulovila jste vy někdy něco sama?
  • Umíte vyvrhnout a stáhnout z kůže nějaké zvíře?
  • Vběhla vám pod auto srna, nebo divoké prase?
  • Neb na vás nějaké roztomilé zvířátko zaútočilo?

Na vaše příběhy, recepty, úvahy na výše uvedené téma se těším na redakčním mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes v 16 hodin za příspěvek odměním. A čím? To bude překvapení!

Reklama