Reklama

Sladká varianty typické mexické pochoutky od americké kuchařské celebrity Guye Feiriho, moderátora pořadu Malá bistra u silnice TV kanálu Food Network. Celosvětově známá stanice o jídle, vaření a životním stylu vysílá nově i v češtině a to od zítřka, 1. září.

cokoladove tacos

Ingredience:

  • 4 bílky
  • ¾ hrníčku moučkového cukru
  • 1 hrníček hladké mouky
  • Špetka soli
  • ½ rozpuštěného másla
  • 2 lžíce smetany
  • 1 lžička vanilkové příchutě
  • 23 dkg čokolády na vaření (rozpuštěné)
  • 1 litr solené karamelové zmrzliny, mírně rozmražené
  • 1/2 hrníčku sekaných, pražených ořechů pekan na ozdobu

Postup:

Ve středně velké míse smíchejte bílky s cukrem a metličkou vyšlehejte do nadýchaného sněhu (3 až 5 minut). Poté vmíchejte mouku, sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vanilku. Předehřejte si velkou teflonovou pánev. Dvě lžíce směsi rozetřete pomocí špachtle a vytvořte palačinku o průměru zhruba 11 cm. Smažte na okrajích dozlatova (2-3 minuty), otočte a na druhé straně smažte už jen 1 minutu. Vyjměte z pánve a okamžitě zavěste palačinku přes rukojeť dřevěné vařečky. Nechte palačinku vychladnout 5 minut – tím docílíte formy na tacos. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta.

Pak ponořte studené tacos do rozpuštěné čokolády a opět zavěste na vařečku. Pokud tacos neservírujete ihned, uložte je do lednice. Tacos naplňte mírně rozteklou zmrzlinou a ozdobte nasekanými ořechy.

fer

Více na: www.channels.cz/food_network.htm