Taky jste propadla cheesecake mánii? Přinášíme vám recept na vynikající brusinkovou verzi.

Suroviny:

cake

Těsto

  • 160 g sušenek, rozdrcených
  • 60 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť

Cheesecake

  • 675 g smetanového sýru
  • 100 g cukr krystal
  • 4 středně velká vejce
  • 100 g rozpuštěné bílé čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 200 g zakysané smetana
  • 30 g cukru krystal
  • 125 g jemné brusinkové omáčky
  • 1 lžička vody

Příprava:

1.           Jemně vymažte formu na dort.

2.           Pomocí mixéru dohladka rozdrťte sušenky.

3.           V míse smíchejte sušenky s rozpuštěnou Herou máslová příchuť a směs umačkejte na dno dortové formy, aby z toho vznikl korpus. Dejte na 30 min vychladnout do ledničky.

4.           Ve velké míse ušlehejte smetanový sýr a cukr krystal.

5.           Přidejte vejce, rozpuštěnou bílou čokoládu a vanilkový extrakt.

6.           Směs nalijte na vychladlý korpus a pečte 1 hodinu v troubě.

7.           Mezitím smíchejte zakysanou smetanu a cukr krystal. V jiné misce rozmixujte dohladka brusinkovou omáčku s vodou.

8.           Až bude cheesecake upečený, vyjměte ho z trouby a pomocí lžičky na něj dle libosti naneste smetanový sýr a brusinky. Pomocí špejle vytvořte efekt víru. Vraťte na 10 min zpět do trouby, pak troubu vypněte a nechte cheesecake v troubě vychladnout.

9.           Hotový cheesecake dejte vychladit do ledničky, aby byl před servírováním tuhý.

10.       Servírujte.

www.pecenijeradost.cz

Reklama