Pokud máte hlad, tak do tohohle článku nelezte. Jinak umřete hlady jako já. Jinak jste vřele vítány a užijte si tu představu.

Milá redakce,

srdečně zdravím a posílám něco k polaskání chuťových pohárků, recept, kde jsou
využity lišky, ale lze použít i jiné houby a recept ozvláštnit vlastními nápady,
či stavem své spíže a lednice.
Dobrou chuť.

Kuřecí steak s liškovým přelivem

500 g kuřecích prsou, plechovka lišek/ mohou být i čerstvé/, 1 ks zakysaná smetana, 50 g anglické slaniny, pepř, karí,sůl , trocha  olivového oleje, 1 dcl mléka, špetka kurkumy.

Kuřecí maso nakrájíme na steaky, osolíme, opepříme, přidáme špetku karí a na steakové pánvi připravíme steaky, stačí 2 minuty z každé strany.

Zatím si připravíme v rendlíku špetku olivového oleje, na něj nakrájíme na kostičky  anglickou  slaninu a necháme zeškvířit. Poté vložíme lišky, přidáme špetku kurkumy, špetku soli, zalijeme mlékem. Chvíli povaříme, pak vložíme zakysanou smetanu a necháme prohřát.

Steak na talíři prolijeme přelivem z lišek. Jako přílohu volíme hranolky.

lalica2.jpg

lalica
Text nebyl redakčně upraven


Díky Lalico za dobrý tip na jídlo. Kdybyste věděla jaký hlad právě mám, tak by jste mi to rychle přinesla do redakce. Lišky miluju a letos jsem ještě ani jednu neviděl…

Dnes máme téma dne houbaření a vše co se toho týká.

Těším se na vaše příběhy, fotky, recepty.

A zvlášť se těším na někoho, kdo mi napíše, že nemá rád houby a proč :)

Vše posílejte na

redakce@zena-in.cz

Nejzajímavější příspěvek odměním knihou. Unikátní knihou, kterou nekoupíte v žádném knihkupectví.

Velký fotoatlas hub z Jižních Čech, který se nedá koupit v běžné distribuci. Více ZDE : http://www.velkyatlashub.cz/koupit.html

A můžete soutěžit. Více tady: Houbařská soutěž

Reklama