Domácnost

Recept Ester Janečkové: Krevety s těstovinami

 

Mám ráda recepty, které jsou rychlé a jednoduché, a tenhle k nim patří. Naučila jsem se to jídlo dělat, když jsme byli v létě v Salentu na jihu Itálie. Byli jsme tam u mé kamarádky Petry Stránělové, která mě dřív líčila do Pošty pro tebe. Petra čeká miminko s Italem a právě v tu dobu probíhaly přípravy svatby. Byli jsme v restauraci, ve které tu svatbu měli mít, na ochutnávce předkrmů, abychom vybrali, který předkrm nakonec na svatbě bude. Chutnali jsme devět druhů těstovin, rizot a noků a měli jsme je obodovat. Jeden předkrm to u všech naprosto vyhrál. Je strašně jednoduchý a dobrý, jsou to Krevety s těstovinami.

   Krevety 250 g
   Smetana 200 ml
   Piniové oříšky 100 g
   Těstoviny 500 g
   Hrst čerstvé máty
   Olivový olej – jedna lžíce
   Sypká jíška (podle potřeby, přibližně jedna lžíce)
   Sůl

Oloupané krevety, které tady v Čechách kupuji mražené a receptu to nijak neuškodí, orestujte na olivovém oleji – stačí chvilička. Potom to zalijte smetanou. Kdyby to bylo hodně řídké, přidejte trošku sypké jíšky, ti Italové to asi takhle nedělali, ale já to tam někdy dám. Osolte a na závěr nasypte pytlík piniových oříšků a čerstvou mátu. To je hrozně zvláštní kombinace, ta máta tomu dodá opravdu skvělou chuť.

Mezitím si uvařte těstoviny, které samozřejmě musí být al dente – na skus, tedy opravdu spíš tvrdší. Ty promícháte s připravenými krevetami v omáčce. Zní to jednoduše a má to vážně úplně neuvěřitelnou chuť. Přestože skoro ke všem těstovinám používám parmezán, tak k těmhle nikdy ne, protože by přetloukl chuť máty. Je to jemné, delikátní a strašně dobré.

   
16.12.2008 - Dům a byt - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. avatar
    [14] Myškomedvídek [*]

    paráda může to být dobréSml75

    superkarma: 0 30.05.2009, 18:28:15
  2. avatar
    [13] Meander [*]

    7kraska: Když už nutně musím zahustit, udělám to rozvařeným bramborem. Jíška JE zhovadilost.

    superkarma: 0 17.12.2008, 20:39:28
  3. [12] 7kraska [*]

    Jisku nedavam do niceho. Do polivky dam ovesny vlocky a omacku proste varim tak dlouho, az se voda vypari. Jiska je zvracenost a burzoazni prezitek.

    superkarma: 0 17.12.2008, 19:05:30
  4. avatar
    [11] Meander [*]

    K čemu ta jíška?

    superkarma: 0 17.12.2008, 09:26:47
  5. [10] 7kraska [*]

    Lindaa, ja si predstavuju Dansko jako ze tam mas na kazdym rohu rybi trh.

    superkarma: 0 17.12.2008, 05:40:30
  6. avatar
    [9] Subinka [*]

    a tu matu mam nasekat nadrobno? a ty orisky mam taky nako nasekat? a smetana ma byt zakysana nebo normalni?

    superkarma: 0 16.12.2008, 15:19:40
  7. avatar
    [8] ToraToraTora [*]

    Tím mraženým, co se u nás prodává pod názvem krevety, bych těstoviny nekazila

    superkarma: 0 16.12.2008, 13:32:32
  8. avatar
    [7] katáča [*]

    Znám a souhlasím,výborné.

    superkarma: 0 16.12.2008, 11:49:41
  9. avatar
    [6] *modrá [*]

    na té foce vypadá jako romská máma

    superkarma: 0 16.12.2008, 11:12:40
  10. [5] Lindaa [*]

    7kraska: No pokud myslís ty mrazený z supermarketu za ceny více nez astonomický, tak ano ty mám furt dostupný .

    superkarma: 0 16.12.2008, 08:27:57
  11. [4] 7kraska [*]

    Lindaa, ty se mas, ze mas furt dostupny cerstvy ryby a dalsi morsky potvory. Aspon si myslim, ze mas.

    superkarma: 0 16.12.2008, 08:15:25
  12. avatar
    [3] boudicka [*]

    Šmarjá, není ta paní nějaká nemocná? Úplně jsem se jí na obrázku lekla!

    superkarma: 0 16.12.2008, 08:13:08
  13. [2] Lindaa [*]

    Krevety pouze vzdy a vsude studené, takze nic pro me.

    superkarma: 0 16.12.2008, 07:15:03
  14. avatar
    [1] Riccione [*]

    Zbožňuju krevety, recept vyzkouším.

    superkarma: 0 16.12.2008, 06:57:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme