Recept na do šesti malých šálků na čokoládu mi poslala čtenářka Elina. Elino, díky za něj! Sice doma nemám šálky, ale myslím, že s mojí spotřebou je ani nepotřebuji - udělám si to rovnou do svého oblíbeného bucláku. I když možná bez chili - to není moje parketa...


Dobré mlsné ráno ,

z jednoho bazárku máme doma porcelánový belgický šálek na čokoládu, je malý tak akorát, aby člověk zhřešil, ale nepropadl čokovislosti (závislosti na čokoládě).

Recept pro 6 malých čoko šálků:

  • 1 bal. kondenzovaného neslazeného mléka (250ml)
  • 1 čokoláda na vaření nebo ještě lépe hořká 92% čokoláda (200g)
  • špetka chilli (nejlépe jihoamerické, indické ale i stejně kvalitní je maďarské!)
  • třtinový cukr
  • 30% šlehačka (jen si to nepokazit šlehajdou rostlinou ve spreji, to je fuj!)

Mléko zahřívíme s mícháním na plotně-nevaříme, čokoládu nastrouháme na jemno a pomalu vmícháme do mléka (nešleháme) a na závěr přidáme špetku chilli.

Šlehačku našleháme (jak jinak) do krásných obláčků. Čokoládu nalijeme do malých šálků na čokoládu, osladíme třtinovým cukrem a navrch dáme malou krémovou šlehačkovou čepičku, která se bude líně rozpouštět do čokolády a podáváme. A po této extázi se jdeme projít nebo rovnou proběhnout neboť je to kalorická bomba, avšak (bez šlehačky) zdraví prospěšná!

Eliana

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne: Čokoláda!

Čekám na...

  • Vaše čokoládové recepty (nejen recepty na čokoládu, ale i zákusky, krémy, ovoce s čokoládou, různé zvrhlé kombinace třeba se sýry...).
  • Vaše zážitky s čokoládou (humorné, mlsavé, erotické, trpké).

Na obojí se těším v redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
Heslo: COKOLADA

Reklama