Novinky

Rebelka – originální pivní kuchařka nejen pro muže

Včera proběhl v pražské restauraci Café Imperial slavnostní křest nové kuchařky s názvem Rebelka, jejíž autorkou je herečka Markéta Hrubešová. Kniha je postavena na úžasných receptech z piva, najdete jich v knize rovných 75, takže je z čeho vybírat.

foto 1

Markéta Hrubešová navázala spolupráci s regionálním Havlíčkobrodským pivovarem Rebel, pro který je kuchařka šitá na míru. „Když mě vedení Rebelu oslovila s nabídkou napsat pro tento pivovar kuchařku, ani na chvíli jsem neváhala. K pivu mám totiž velmi blízko – můj pradědeček byl sládek a já osobně mám pivo ráda. Ale hlavně – pivo samo o sobě již tak nějak patří k české kultuře,“ říká Markéta.

Kuchařka Rebelka je koncipována pro všechny muže i ženy. 75 originálních receptů jsou ve většině uvařeny právě na bázi piva Rebel, ale v knize jsou i recepty na jídla, která se k pivu skvěle hodí a na která člověk právě s dobře oroseným půllitrem dostává chuť. „Knihu jsem se snažila poskládat tak, aby byla pestrá a aby si v ní každý našel to, co má rád. Snažila jsem se vycházet maximálně z domácích surovin. Na své si tedy přijdou milovníci masových pečení, zvěřiny, ryb, ale i sladkých dezertů. Dokonce tam je i pivní zmrzlina,“ vysvětluje Markéta Hrubešová.

fotot 2

Kuchařku Rebelka vydává Havlíčkobrodský pivovar Rebel za doporučenou maloobchodní cenu 290 Kč. V obchodní síti se objeví již na konci června, v tuto chvíli je možné zakoupit na www.hbrebel.cz

Speciálně pro vás jsme si připravili jeden recept ze zmiňované kuchařky.

Jablka s pivním karamelem
1 dl piva Rebel Řazený nebo Černý Ležák, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce tvarohu nebo zakysanky, 2 jablka, 1 lžíce másla, hrst vlašských ořechů
Oddělte žloutky, dejte je do větší mísy a vyšlehejte je se lžící cukru. Přidejte tvaroh nebo zakysanku a opatrně promíchejte. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. V pánvi nechte zkaramelizovat lžíci cukru, přidejte máslo a pivo. Přidejte jablka a dobře je ze všech stran v karamelu obalte. Jablka z karamelu vyberte do misky a přisypte ořechy a postup zopakujte. Do sklenic nebo misek vložte jablka a přelijte tvarohem. Vložte na chvíli pod gril, až tvarohová peřinka zezlátne. Posypte ořechy.

foto 3Zdroj: Tisková zpráva

   
20.06.2014 - Redakční novinky - autor: Markéta Škaldová

Komentáře:

  1. [5] JohankaDl [*]

    Není úplně pivní, ale originální kuchařka je tohle http://www.albatrosmedia.cz/kucharka-ze-svatojanu.html :))

    superkarma: 0 17.09.2014, 23:12:24
  2. avatar
    [4] gerda [*]

    Autorka na mě působí jako kost a kůže, to není pro kuchaře dobrá reklamaSml57

    superkarma: 0 22.06.2014, 12:23:22
  3. [3] Rikina [*]

    Dneska taky vydává kuchařku každej. Sml80 Dost pochybuju, že ty osoby, co jsou podepsány jako autoři, vůbec kdy zkusily uvařit aspoň jedno z těch jídel. Spíš jde zase jenom o reklamu a na to se hodí známé jméno kohokoliv. A když už, tak by to měli aspoň líp vyfotit - to cosi na obrázku vypadá všelijak, jenom ne chutně. Sml57

    superkarma: 0 22.06.2014, 08:49:39
  4. [2] Nikar [*]

    setury — #1 já se ráda dozvím, že vyšla nová kuchařka, na druhou stranu mě už méně zajímá, co nového v Poděbradech Sml16

    superkarma: 0 20.06.2014, 14:02:14
  5. [1] setury [*]

    Sml16 zpráva z restaurace je fajn, a co je nového v Poděbradech? Sml16

    1. na komentář reaguje Nikar — #2
    superkarma: 0 20.06.2014, 13:05:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme