rebarborová bublanina

Suroviny

3 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek šlehačky
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
rebarbora
cukr na posypání povrchu koláče

Postup

Vejce smícháme s cukrem (použijeme při tom metličku), přidáme šlehačku, mouku a prášek do pečiva. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj těsto vylijeme.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které naskládáme do těsta. Celý koláč jsem pro jistotu posypala cukrem, protože rebarbora byla dost kyselá.
Pečeme při 180 °C 20 minut.

rebarborová bublanina

Recept na bublaninu jsem našla u Šárky Škachové, jen třešně jsem nahradila rebarborou. Také jsem podle Šárčiny rady nahradila polovinu polohrubé mouky moukou celozrnnou a koláč byl opravdu výborný!

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama