Krásné dobré ráno přeji, dnes máme téma pečení vánočního cukroví i jeho pravý opak. Odmítání se podílet na šílenství okolo pečení.

Jak jste na tom vy? Pečete ráda, nebo máte při slově cukroví a upeč zimnici?

Než se do toho pustíme, rád bych se pozastavil u počasí letošního podzimu. Taky vám vrtá hlavou, jak to, že není zima? Že první prosincový den jsou teploty hlášeny kolem 6 stupňů? Že na horách ani nesněží, a to dokonce ani v Alpách, kde touto dobou již jezdí vleky i mimo ledovce?

Také jste četly, že letošní zima má být podle toho, jak se připravily na zimu svatomartinské husy, mírná?

Také čekáte, že vyprahlou zem, když ne sníh, zakryje alespoň vrstva vody, aby naše pěstěné trávníky nevyschly?

Mně to počasí vrtá v hlavě. Těším se na mráz a on ne a ne přijít!

Ví někdo z vás, čím to je? A s globálním oteplováním způsobeným člověkem na mne prosím nechoďte. To spíše uvěřím na draky a červenou Kalkulku…

Ale k dnešnímu tématu, jak jsem psal již včera a dnes mne nic lepšího nenapadá, ale vás jistě ano:

  • Budete letos péct na Vánoce cukroví?
  • Nebo na to kašlete a vše koupíte?
  • Jak vzpomínáte na dětství a vůni pečeného cukroví?
  • Máte nejlepší recept na vanilkové rohlíčky, pusinky, rumové kuličky, pracny nebo jiné vánoční cukroví?

Sem s nimi. Pokud bude přetlak příspěvků, přednost dostanou nejvtipnější příspěvky, příspěvky s recepty a návody a příspěvky slibující vzorky donesené do redakce. Některé redakční Klárky, Ivany, Zuzany, Dany, Saši, Věry a Lucie totiž mají stále hlad a jsou podvyživené

A kam máte tyto sladké příspěvky posílat?

redakce@zena-in.cz

A ani tentokrát nezůstane jeden příspěvek bez odměny.

Mám pro vás dvě knihy.

První je: Vánoční pečení - Sladkosti pro nejkrásnější svátky v roce

vanocnoi peceni

A druhou na povánoční období je:  Hubněte ve spánku - Využijte svůj biorytmus k hubnutí

hubnete ve spanku

Těším se na vaše příspěvky a příběhy!

Reklama