Vaření

Rajčatová pomazánka

rajcata

Suroviny

250 g rajčata
250 g žampionů
1 červená cibule
3 stroužky česneku
100 g eidamu
sůl a pepř
kousek másla
trochu citronové šťávy
trochu cukru

Postup

Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a osmahneme na másle. Žampiony nakrájíme na kostičky, trochu podlijeme a dusíme. Vodu necháme odpařit a přidáme rajčata, která jsme oloupali a nakrájeli taky na menší kostičky.
Ještě asi 5 minut podusíme a dochutíme citronovou šťávou a trochou cukru. Výsledná chuť pomazánky by měla být sladkokyselá.
Podáváme na krajíčcích chleba nebo na toastech, posypané nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje Monika.

   
01.06.2010 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] hubajda [*]

    no nevim

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:49:44
  2. avatar
    [5] Eva_CZ [*]

    elly — #3 samozrejme jsem se vratila z obchodu BEZ zampionu. A uz fakt nikam nejedu, ale recept ukladam. Ac je jednoduchej.

    superkarma: 0 01.06.2010, 16:55:39
  3. avatar
    [4] Mylady [*]

    tak tenhle recept určitě stojí za vyzkoušení.

    superkarma: 0 01.06.2010, 12:54:55
  4. avatar
    [3] elly [*]

    Eva_Fl — #1 já jsem to jedla u kamarádky o víkendu a moooc dobré

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #5
    superkarma: 0 01.06.2010, 11:16:03
  5. avatar
    [2] Žábina [*]

    to mi připomíná recept na rajčatový tatarák, ale tam se nedávají žampiony

    zato se tam dává bazalka a oliv.olej

    superkarma: 0 01.06.2010, 10:05:36
  6. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Ale tohle vypada hodne dobre! Zitra spatlam a podam hlaseni! Sml67

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 01.06.2010, 03:42:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme