Dnes jsme Vám z www.namasle.cz vybrali tip na lehkou letní večeři nebo netradiční předkrm pro návštěvu. Základem jsou rajčata, která některým z nás právě dozrávají na zahrádce. Příprava je jednoduchá a zabere Vám jen chvilku.

Příprava trvá asi 20 minut, pokrm se nevaří. Recept je pro 4 osoby.

Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

Rajčata s Romadurovým salátem

namasle

Ingredience

1 Romadur
2 vejce
4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř
kopr
4 větší rajčata
4 listy ledového salátu

Postup přípravy:

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený Romadur, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.
Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému masu.
Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé, například s bramborem jako hlavní jídlo.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama