Bulvár

Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

Dejte tomu šťávu, nejlépe rajčatovou! Oslavte konec léta červenými rajčátky, která jsou jím přímo nabitá.

rajcataNA 4 PORCE

Příprava: 40 minut

  • 5cm kousek zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 100 g kuskusu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 50 g rozinek, propláchnutých
  • 50 g piniových oříšků
  • 50 g nasekaných sušených meruněk
  • nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu
  • menší hrst čerstvých mátových lístků
  • 4 velká rajčata, nejlépe keříková
  • 400 g provensálské rajské omáčky (viz recept na protější straně)
  • sůl a pepř

1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Do malého hrnce dejte zázvor a česnek, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Ihned odstavte a přimíchejte kuskus i olivový olej.

2. Po třech až čtyřech minutách, až se tekutina vsákne, přidejte ke kuskusu rozinky, piniové oříšky, propláchnuté sušené meruňky, citronovou kůru i šťávu a nakonec mátu. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

3. Rajčatům odstraňte vršky (ale nevyhazujte je) a vydlabejte vnitřek. Naplňte kuskusem a přiklopte odříznutými vršky. Pak naplněná rajčata postavte do zapékací misky, zalijte je rajčatovou omáčkou a pečte doměkka; trvá to pětadvacet až třicet minut.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Salát z pečených rajčatSalát z pečených rajčat GazpachoGazpacho Řecký salátŘecký salát
   
26.08.2009 - Blog redakce - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [1] Mopsička [*]

    Rajčata máme doma moc rádi, udělám

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:08:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme