Domácnost

Radujte se z pečení


Máte chuť péct pravé domácí buchty, koláče, zákusky a další dobroty? Zkuste navštívit webové stránky www.pecenijeradost.cz.

 

Kde jsou ty doby, kdy naše babičky čarovaly v kuchyni a z trouby vytahovaly lahodné voňavé koláče. Recepty se kdysi přenášely z generace na generaci, a každá kuchařka tak měla mezi svými recepty taková tajemství, která jen málokdo odhalil. Snad každá žena si přeje umět vykouzlit moučníky, kterými ohromí celou rodinu. Bohužel tradiční pečení v moderní době vytlačují sladkosti z velkovýroben, balenými roládami a koláči počínaje, nejrůznějšími sušenkami, oplatkami a piškoty konče.

 

Pokud chcete udělat radost nejen sobě, ale i svým blízkým, a máte chuť péct pravé domácí buchty, koláče, zákusky a další dobroty, zkuste navštívit webové stránky www.pecenijeradost.cz. Stránky budou nápomocné jak začínajícím kuchařkám, tak zkušeným pekařkám, které zde mohou najít inspiraci, a inovovat tak inventář svých ověřených receptů.

 

Každá z nás určitě zažila chvíli, kdy přemýšlela, co by mohla na víkend upéct, a nápad se ne a ne dostavit. Stránky Pečení je radost vám poskytují spoustu zajímavých receptů. Zkuste se tedy podívat do databáze, kde si můžete vybírat mezi různými kategoriemi. Kromě sladkých dobrot tady najdete recepty na dietní moučníky, na slané chuťovky s masem i bez masa, a nechybí ani návody na nepečené sladkosti. Databáze zahrnuje navíc sváteční recepty. Velikonoce, Vánoce, svátky, narozeniny a další významné příležitosti už nemusí být vaší pekařskou noční můrou. Mezi recepty si určitě vyberete ten pravý, který se hodí právě pro vás.

 

Pečení je radost navíc shromažďuje recepty svých čtenářek. Staňte se tedy i vy tou, která se s ostatními pekařkami podělí o své vyzkoušené recepty. Vkládání je velmi jednoduché. Vyplníte připravený formulář, můžete přiložit i obrázek, a je hotovo.

 

Pokud jste začínající pekařka, pak nevěště hlavu. Pečení je radost pamatuje i na vás. U každého receptu najdete informace, které vám pečení usnadní. Kromě ingrediencí a detailního postupu zde najdete i stupeň obtížnosti, dobu přípravy a teplotu, na kterou musíte vyhřát troubu. A až recept vyzkoušíte, nezapomeňte ho ohodnotit, abyste s výběrem pomohla i dalším pekařkám.

Tip: Pokud pečení není skutečně vaší parketou, tak nahlédněte do záložky akce, kde v sekci Sobotní škola pečení naleznete detailní postupová videa. Postup při pečení vybraného moučníku uvidíte krok za krokem a pro vás pak práce bude jednodušší.

 

Pečení je radost ale není jen katalogem receptů. Najdete zde například zajímavé články o všem, co je spojené s pečením, a tipy, po kterých receptech a surovinách sáhnout ve kterém období. Najdete zde i rozhovor s šéfcukrářem jednoho pražského luxusního hotelu.

 

Aby bylo pečení skutečně radost, stránky vám nabízejí možnost zúčastnit se pekařských kurzů. Sobotní škola pečení je půlroční akce, která se koná v Praze, Chomutově a v Přerově. Každá lekce je zaměřena na vybranou surovinu, a vy si tedy můžete vybrat, v čem přesně se chcete zdokonalit. A nemyslete, že naučené recepty hned zapomenete. Ze školy pečení si odnesete kuchařku a recepty naleznete i na stránkách Pečení je radost.

 

Na závěr malý tip pro každou z vás. Stránky nabízejí možnost vytvořit si vlastní kuchařku. V sekci moje kuchařka se jednoduše zaregistrujete a vkládáte recepty, které vám padly do oka. Můžete sem kopírovat recepty z internetu, napsat vlastní recepty a mít tak vše pohromadě pro příležitost, kdy si nebude vědět rady. Na Pečení je radost najdete inspiraci hned.

 

   
03.07.2008 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [46] lojzik [*]

    peču jenom příležitostně, ale to pak jsou nějaké vychytávky. na stránkách hery mají výborné slané koláče - k večeři je dělám často a manžel je opravdu má moc rád.

    superkarma: 0 07.07.2008, 12:39:48
  2. avatar
    [45] wich [*]

    arjev: Takřka vůbec. Peču skoro každou neděli tak od října do března. Hlavně v létě ne, ani maso. Troubu vůbec nezapínám. Doma si sice udržujeme chládek klimou, ale ani tak se mi nechce oteplovat. Když už péct, tak maso na grilu

    superkarma: 0 05.07.2008, 21:32:18
  3. avatar
    [44] V.Nováková [*]

    já tak na 25ks povidlových buchet,dám půlku rozpuštěné Hery....do kynutého těsta....

    superkarma: 0 04.07.2008, 19:49:57
  4. avatar
    [43] V.Nováková [*]

    arjev: necelé dvě Hery na 240 kusů buchet ? to jsi kouzelník.....

    superkarma: 0 04.07.2008, 19:48:02
  5. avatar
    [42] Lilinka [*]

    A zvládnu to i já? Na pečení jsem celkem levá, mým vrcholem je perník

    superkarma: 0 04.07.2008, 14:43:18
  6. avatar
    [41] gerda [*]

    Suzanne:

    superkarma: 0 04.07.2008, 10:22:40
  7. avatar
    [40] gerda [*]

    Meander: však snad nesníš celý plech na posezení?!

    superkarma: 0 04.07.2008, 10:22:07
  8. avatar
    [39] arjev [*]

    Minulý týden jsem pekla povidlové buchty.Byly . Po 240 kouscích se jen zaprášilo . To je radost z pečení!!!
    Spotřebovala jsem cca 2 a něco kg polohrubé mouky,18 žloutků, skoro 2 Hery ...
    wich: ty v létě nepečeš?

    superkarma: 0 04.07.2008, 09:11:31
  9. avatar
    [38] Suzanne [*]

    evelyn: to budou Švédi čubrnět

    superkarma: 0 03.07.2008, 22:52:42
  10. avatar
    [37] Suzanne [*]

    wich: já zase nepeču v zimě

    superkarma: 0 03.07.2008, 22:52:07
  11. avatar
    [36] Juana [*]

    herdek ženský já to snad zítra zkusím s rybízem, máme doma jednoho studenta na výpomoc při přestavbě pokoje a pánové, i ti moji, nějak žerou

    superkarma: 0 03.07.2008, 22:34:38
  12. avatar
    [35] wich [*]

    Evelyn, Suzanne: Máte můj obdiv, že teď v létě pečete

    superkarma: 0 03.07.2008, 21:29:27
  13. avatar
    [34] evelyn [*]

    Suzanne: zitra prinesu ochutnat do prace svedskou buchtu, co svedi neznaj

    superkarma: 0 03.07.2008, 20:16:57
  14. avatar
    [33] Suzanne [*]

    evelyn: ÚÚÚžasně Hele, já za posledních pět let upekla dvě bábovky, tři perníky z pytlíku a tohle. A je to jednoznačně úžasný.
    Díky, gerdo!

    superkarma: 0 03.07.2008, 20:02:48
  15. avatar
    [32] evelyn [*]

    Suzanne: jak to vonelo v troube

    superkarma: 0 03.07.2008, 19:52:13
  16. avatar
    [31] Suzanne [*]

    evelyn: NO TY VOLE

    superkarma: 0 03.07.2008, 19:50:18

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] evelyn [*]

    Suzanne:

    superkarma: 0 03.07.2008, 19:42:21
  2. avatar
    [29] Suzanne [*]

    Právě jsem to vyndala z trouby

    superkarma: 0 03.07.2008, 19:40:14
  3. avatar
    [28] evelyn [*]

    Meander: ja ho ted upekla a je bozi , ty platky jsem dala tenoulinke

    superkarma: 0 03.07.2008, 18:45:25
  4. avatar
    [27] Meander [*]

    Tak jsem se podívala na ten "originální švédský koláč" a div to se mnou neseklo TY VOLE, TOLIKA MÁSLA!

    superkarma: 0 03.07.2008, 18:28:31
  5. avatar
    [26] wich [*]

    Peču moc ráda, ale zapnout v tom vedru troubu, umřem všichni tři a to máme doma klimu

    superkarma: 0 03.07.2008, 17:56:08
  6. avatar
    [25] evelyn [*]

    Lindaa: treba by se s tebou podelily

    superkarma: 0 03.07.2008, 17:02:12
  7. [24] Lindaa [*]

    evelyn: Netusím a pubertacek se radsi ptám nebudu, co kdyby to vedeli a se pak musela vzpamatovávat ze soku .

    superkarma: 0 03.07.2008, 15:35:14
  8. avatar
    [23] barasv [*]

    Hlavně se radujte z pečení... A pak, myslím, ani nepotřebujete tu Heru, protože máslo je máslo...

    superkarma: 0 03.07.2008, 15:30:13
  9. avatar
    [22] barasv [*]

    fridom: Tvoji verzi jsem si zkopírovala hned za tu Gerdinu a vyzkouším obě

    superkarma: 0 03.07.2008, 15:28:43
  10. avatar
    [21] evelyn [*]

    Lindaa: jako Dan Hlavne prej tam kourite porat jointy prej gram stoji neco kolem 15ti danu?

    superkarma: 0 03.07.2008, 15:02:30
  11. [20] chyara [*]

    přidávám se též, i já peču a je výborná. Nejprve jsem nevěřila, že to bude držet pohromadě, ale byla jsem mile překvapená

    superkarma: 0 03.07.2008, 14:59:59
  12. [19] Lindaa [*]

    evelyn: svatá pravda
    Tak me napadlo, jaký mají Svédové prísloví na chlastaní, jako Cesi ríkají, ze chlastá jako Dán, a Dánové zase, ze chlastá jako Svéd - tak co ríkají samotní Svédové?

    superkarma: 0 03.07.2008, 14:55:25
  13. avatar
    [18] evelyn [*]

    gerda: ja se ted schvalne ptala, jestli to v praci znaji, koukaly na me jako tele na nove vrata. V zivote o takove buchte neslysely a to ma byt svedska . Mne to bylo hned divny s tou polohrubou moukou a tvarohem.

    superkarma: 0 03.07.2008, 14:43:37
  14. [17] Lindaa [*]

    Sypaný svédský kolác pekla uz moje máma pred hodne lety (tipla bych to tak na 25). A byl mooooc dobrý. Jo kde ty casy jsou.
    Já doma nepecu skoro vubec, nikdo to u nás nejí a sama pro sebe jsem 1)líná a 2)bych byla jeste tlustejsí nez jsem. Kdyz uz neco upecu tak leda neco dánskýho, aby toho manzel aspon trosku ujedl a nebo vyjímecne ceskýho na ochutnání do práce, ale to je tak 1x do roka.

    superkarma: 0 03.07.2008, 13:04:42
  15. avatar
    [16] fridom [*]

    podobný koláč peču se strouhanými jablky - bez tvarohu. Směs mouky a cukru rozdělím na třetiny, 1. třetinu nasypu na plech, pak přijde vrstva jablek, zase mouka, jablka a navrch poslední třetina směsi. Poliju rozpuštěným celým máslem, možno použít i heru, ale máslo je voňavější. Peču pomalu. pak nechám uležet, aby zvláčněl. Vyzkoušejte

    superkarma: 0 03.07.2008, 11:25:18
  16. avatar
    [15] gerda [*]

    tak to mám radost, že jsem to tady dala do placu a bude to znát víc lidí - člověk pořád něco objevuje.

    superkarma: 0 03.07.2008, 10:11:20
  17. avatar
    [14] femme [*]

    gerda: tenhle švédský koláč peču už víc jak 20 let a ještě pořád se neokoukal

    superkarma: 0 03.07.2008, 10:01:04
  18. avatar
    [13] barasv [*]

    gerda: díky za tip, už se mi sbíhají sliny a rozhodně tenhle zázrak v nejbližších dnech vyzkouším!

    superkarma: 0 03.07.2008, 09:19:54
  19. avatar
    [12] gerda [*]

    gerda: oprava, jak píšu "natřu na těsto" je samozřejmě blbost, těsto tam není, je to ta suchá moučná směs.

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:53:36
  20. avatar
    [11] gerda [*]

    Suzanne: děláš dobře, budeš všemi chválena!!!

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:52:23
  21. avatar
    [10] Suzanne [*]

    gerda: Jdu to zkusit

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:41:25
  22. avatar
    [9] Danka22 [*]

    gerda: je opravdu výborný .Recept mám od tety a peču ho už dlouho.Když jsem ho poprvé donesla ochutnat do práce , tak jsem nestačila diktovat recept

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:28:28
  23. avatar
    [8] gerda [*]

    do třetice odpověď na otázku: DRŽÍ TO! Jde to dobře krájet na řezy, lepší je to až další den, kdy se to pěkně proleží a nedrobí se to. Drží to pevně pohromadě tak, že se to dá jíst bez lžičky jen tak rukou, bere se to z podnosu.

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:27:26
  24. avatar
    [7] gerda [*]

    jo, a technický postup - na tu první vrstvu mouky nandávám tvarohovou směs polévkovou lžicí, udělám hromádky, na šířku plechu jsou 3 a pokračuju, až spotřebuju všecku náplň a plech je hromádkama stejnoměrně pokrytý. . A potom to lehounce a s citem rozetřu stěrkou na těsto, tvarohová hmota není tak řídká, aby se roztekla a jinak by to nebylo rovnoměrné.

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:25:30
  25. avatar
    [6] gerda [*]

    holky, je to fakt zázrak. Poprvé jsem to dělala s tím, že to určitě vyhodím, že to fungovat nebude. Ale od té doby to dělám často a každému se to povedlo. Do tvarohu dávám sušené brusinky, už jsem tam hodila i rybíz zasyrova a vždycky to má úspěch. Po upečení zůstane trošku mouky na plechu, ale to vůbec nevadí, moučník si vezme, kolik potřebuje a je to vláčné, máslová chuť, doporučuju. tady máte odkaz i s fotkama - http://dolcevita.blog.cz/0705/svedsky-tvarohovy-kolac

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:22:07
  26. avatar
    [5] kuty [*]

    Tak co?drží to?

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:13:55
  27. avatar
    [4] Suzanne [*]

    gerda: Přidávám se k hajceně - drží to?

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:03:45
  28. [3] hajcena [*]

    gerda:a to drzi pohromade?kdyz tam neni vajicko a je to sypke...

    superkarma: 0 03.07.2008, 08:02:10
  29. avatar
    [2] gerda [*]

    Přes týden a když je horko, peču moučníky taky, ale hledím především na to, aby byly snadné. Tedy především to, co se dá nalít na plech. V poslední době jsem si oblíbila švédský sypaný koláč s tvarohem-to je něco tak zajímavého a neuvěřitelného - mouka smíchaná s cukrem a prdopečem se rozdělí napůl, půlka rozloží na plech, na to se dá tvarohová náplň, zasype se zbylou půlkou mouky a po povrchu se rozloží nakrájené plátky másla. Upeče se do zlatova a je to lahůdka!!!! Bezpracná

    superkarma: 0 03.07.2008, 07:43:18
  30. [1] dwolfova [*]

    Och, jak já ráda peču a vařím, ale jsem omezena, chodím do práce, už se těším až budu v důchodu, pak to nebude pečení na soboty a neděle, ale i přes týden.

    superkarma: 0 03.07.2008, 06:56:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme