Vaření

Quiche s kuřecím masem a liškami

Slaný koláč je skvělý nápad na svačinu, večeři nebo lehký oběd. Ingredience můžete obměňovat podle libosti. Základní těsto je snadné a vydrží i měsíc v mrazáku, takže není problém si ho předchystat...

quiche s kuřecím masem a liškami

Slané koláče všeho druhu u nás zdomácněly. Základní těsto je snadné a vydrží i měsíc v mrazáku, takže není problém si ho předchystat a jen vytáhnout v případě potřeby. Náplň potom záleží na stavu vaší lednici. Ale z vlastní zkušenosti vím, že použít se dá téměř cokoliv.

Základní těsto připravíte podle minulého receptu na quiche s cuketou a mletým masem. Těsto rozložíme do koláčové formy, zvedneme kolem okrajů a dno propícháme vidličkou. Na dno položíme pečící papír, který zatížíme třeba fazolemi, aby se nám na těstu neudělaly bubliny.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, 20 minut. Poté vysypeme fazole, sejmeme pečící papír a dopečeme ještě 10 minut dozlatovat. Na takto předpečené těsto vrstvíme náplň.

Suroviny

300 g kuřecích prsíček
300 g lišek
1 cibule
250 ml smetany ke šlehání
150 g ementálu nebo goudy
4 vejce
sůl a pepř
kousek másla

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na pánvičce s rozpuštěným máslem. Osmahneme doměkka. Poté přidáme kuřecí maso, nakrájené na malé kousky a dobře očištěné houby. Dochutíme solí a pepřem a dusíme než maso změkne a houby jsou hotové.

Smetanu rozšleháme s vejci a přidáme 100 g nastrouhaného sýra. Důkladně promícháme. Kdo chce, může přidat i oblíbené koření. Na předpečený koláčový korpus vsypeme maso s liškami a roztáhneme po celé ploše koláče. Zalijeme smetanovou směsí a dáme péct do trouby, kterou jsme ztlumili na 180 °C.

Pečeme 20 minut a před koncem pečení koláč posypeme zbytkem nastrouhaného sýra. Ten se na povrchu pouze rozpustí a už jej nezapékáme.

Necháme asi 10 minut odpočinout venku z trouby a můžeme podávat. Skvělým doplňkem je zeleninový salát.

Dobrou chuť přeje elly.

   
18.09.2012 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [50] simaj [*]

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším, jen upravím množství lišek, houby obecně moc nemusím.

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:22:15
  2. [49] kubabi [*]

    Quiche chci co nejdříve vyzkoušet, děkuji za inspiraci

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:21:24
  3. avatar
    [48] dajrin [*]

    To musí být výborné... Sml16... Sml59

    superkarma: 0 05.10.2012, 11:57:49
  4. [47] honzule8 [*]

    no dobrota, jen to čtu, kuřecí maso mám ráda a houby miluju, mňamSml30

    superkarma: 0 26.09.2012, 14:04:38
  5. avatar
    [46] kapkamore [*]

    hmm, dobrota...

    superkarma: 0 19.09.2012, 20:57:38
  6. avatar
    [45] Myškomedvídek [*]

    vypadá to skvěleSml67

    superkarma: 0 19.09.2012, 17:14:14
  7. [44] Jala [*]

    capkova — #40 Já vůbec žádné houby!

    superkarma: 0 18.09.2012, 22:42:20
  8. avatar
    [43] denkas [*]

    Dělala sem prvně slaný koláč podle receptu co je v pátečním blesku.S mletým masem.Ale mě to teda vůbec neosloviloSml23Sml23 Takže už žádnej jinej pokusSml23

    superkarma: 0 18.09.2012, 21:07:23
  9. [42] jerenika [*]

    Tak já ještě slaný koláč nejedla, spíš jsem na sladké :)

    superkarma: 0 18.09.2012, 20:03:04
  10. avatar
    [41] vmarta [*]

    to nevypadá špatně...skusím..

    superkarma: 0 18.09.2012, 19:47:31
  11. avatar
    [40] capkova [*]

    LIŠKY NEMUSÍM ....

    1. na komentář reaguje Jala — #44
    superkarma: 0 18.09.2012, 19:14:00
  12. [39] zzandaa [*]

    A tak tohle vypadá dobře. Lišky se dají nahradit jinými houbami. Tohle bych někdy zkusila.

    superkarma: 0 18.09.2012, 18:30:51
  13. avatar
    [38] gerda [*]

    RosaGloriaDei — #37 a věř, že ani ta chuť není nic moc. Bůhví, jak dlouho cestují, než jsou na stánku. 240 kg za kilo - to si radši koupím svíčkovouSml57

    superkarma: 0 18.09.2012, 15:52:44
  14. avatar
    [37] RosaGloriaDei [*]

    na tento koláč bych se nechala nalákat...nemám ale lišky a kupovat je nebudu, kdysi jsem viděla jejich cenu a navždy mě na ně přešla chuť :-)

    1. na komentář reaguje gerda — #38
    superkarma: 0 18.09.2012, 15:48:06
  15. [36] holčice [*]

    taky to zkusím Sml16

    superkarma: 0 18.09.2012, 13:56:01
  16. avatar
    [35] Danila [*]

    to vypadá úžasně . to musím zkusit

    superkarma: 0 18.09.2012, 13:54:59
  17. [34] Trefa [*]

    Trefa:lisky tady nerostou.ale houby nosim.vyskousim.

    superkarma: 0 18.09.2012, 13:35:38
  18. [33] Saritka [*]

    Tak nevím, ale tady zatím nerostou.Sml23

    superkarma: 0 18.09.2012, 12:52:08
  19. avatar
    [32] Hanula [*]

    tetička25 — #24 Sml67 to je nádhera - o víkendu jsme měli smaženici - mňam

    superkarma: 0 18.09.2012, 11:41:23
  20. [31] DCOlga [*]

    Vypadá to dobře, hned bych si dala.

    superkarma: 0 18.09.2012, 11:24:20

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] musilovahana [*]

    My jsme byli o víkendu a také jsme skoro nic nenašli.

    superkarma: 0 18.09.2012, 11:15:27
  2. avatar
    [29] ekleinovka [*]

    25/ opravdu rostou, to mohu jen potvrdit, my chodí mě až k večeru , po šesté a pokaždé donese mě hřiby :)) ostatní houby tam nechávám :)) zatím ;)

    superkarma: 0 18.09.2012, 10:54:15
  3. avatar
    [28] saruz [*]

    tetička25 — #24 Jukám a závidím. Sml22

    superkarma: 0 18.09.2012, 10:20:55
  4. [27] magic11 [*]

    tetička25 — #24 jé, pošli nějaké, já byla kouknou o víkendu a našla jsem2 babky, 1 bedličku a 1 suchohřiba, bída

    superkarma: 0 18.09.2012, 10:11:36
  5. avatar
    [26] gerda [*]

    neprovokuj!!!Sml15

    superkarma: 0 18.09.2012, 10:04:14
  6. avatar
    [25] gerda [*]

    margot — #19 toto mám ověřené, je to těsto které spolehlivě naskočí a je bez kvasnic, kterých se dost hospodyněk bojí. Blemcavé určitě neníSml16

    superkarma: 0 18.09.2012, 10:03:56
  7. [24] tetička25 [*]

    holky u nás teď rostou hřiby jako o závod, každý den dva košíky - jukněte

    1. na komentář reaguje magic11 — #27
    2. na komentář reaguje saruz — #28
    3. na komentář reaguje Hanula — #32
    superkarma: 0 18.09.2012, 09:55:35
  8. avatar
    [23] Hanula [*]

    margot — #21 Sml67 jo - jsou takové krásně žluťoučké

    superkarma: 0 18.09.2012, 09:50:43
  9. avatar
    [22] gerda [*]

    margot — #21 tak to ti můžu leda závidět, tady lišky nejsou. leda podborováci a bedly, masáci...

    superkarma: 0 18.09.2012, 09:50:06
  10. avatar
    [21] margot [*]

    Kytinkak — #17 já se přiznám, že lišky sbírám - jsou to totiž jedny z mála hub, který vůbec v tom lese vidímSml52Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #22
    2. na komentář reaguje Hanula — #23
    superkarma: 0 18.09.2012, 09:46:01
  11. avatar
    [20] ladouch [*]

    Vypadá to dobře, až na nějaké lišky narazím tak vyzkouším.Sml22Sml22

    superkarma: 0 18.09.2012, 09:44:26
  12. avatar
    [19] margot [*]

    gerda — #15 taky mluvím česky, ale quiche, brownies, muffiny atd. nemám potřebu překládat. nikde jsem se nesetkala s tím, že by do tohoto těsta patřil kypřící prášek - ale někdy vyzkouším i tvůj recept. s tím nepředpékáním jsem to kdysi zkusila a už bych to neopakovala - pokud dáš (např. u toho klasického lotrinského cibulového) hodně mokrou náplň na syrové těsto, výsledek je blemc...

    1. na komentář reaguje gerda — #25
    superkarma: 0 18.09.2012, 09:44:15
  13. avatar
    [18] ToraToraTora [*]

    gerda — #15 Ona kdyby tam nebyla ta tekutá smetana, tak by se ten quiche také nemusel předpékat. je to zbytečné. Tyhle "kiše" doma děláme z všelijakých náplní a pokud nejsou příliš tekuté, tak nepředpékám nikdy. vynikající je třeba i cibulový. Al epřiznám se, že nejraději je mám, když den leží. to křehké těsto se pěkně rozleží i náplń a je to super.

    superkarma: 0 18.09.2012, 09:36:27
  14. avatar
    [17] Kytinkak [*]

    říkají, že je teď v lese lišek dost o proti jiným rokům, já se přiznám, že je nesbírámSml16

    1. na komentář reaguje margot — #21
    superkarma: 0 18.09.2012, 09:25:21
  15. avatar
    [16] tajnostii [*]

    Slaný  ano,dobrýSml22

    superkarma: 0 18.09.2012, 09:20:00
  16. avatar
    [15] gerda [*]

    Lišky jsou pekelně drahé, pokud je nemáte z lesa, ale určitě to půjde i s hlívou nebo žampiony, kdo má les z ruky a chce recept zkusit. Já dám tip na jednoduché těsto pod tu směs, takhle dělávám brokolicový slaný koláč. Protože mluvím česky, neříkám mu quicheSml30měřeno na normální snídaňové hrnky. 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, necelou půlku másla (MÁSLO DODRŽET, žádný margarin), půl lžičky soli, 1 celé vejce a podle potřeby voda. Všecko dobře ručně promačkat aby bylo měkké těsto, to na plechu vytvarovat do kulatého tvaru a mokrou rukou vytáhnout kolem dokola mantinel. Nepředpéká se, peče se společně s náplní.

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #18
    2. na komentář reaguje margot — #19
    superkarma: 0 18.09.2012, 09:16:34
  17. avatar
    [14] Hanula [*]

    step1 — #12 Sml16 já už na lišky narážím - lesy se asi čístí, ale je fakt, že dlouho nebyly....

    superkarma: 0 18.09.2012, 09:11:34
  18. [13] anina4 [*]

    margot — #6 no právě,to není ani lehký oběd ani večeře,as´poň u nás ne, je to jen tak na chuť,jak říkají naši synové

    superkarma: 0 18.09.2012, 08:31:51
  19. [12] step1 [*]

    Lišky už jsem v lese neviděla několik let. Sml15

    1. na komentář reaguje Hanula — #14
    superkarma: 0 18.09.2012, 08:30:36
  20. [11] jithule [*]

    slaný koláč zkusím

    superkarma: 0 18.09.2012, 08:07:19
  21. [10] Roland [*]

    Dělala jsem pouze cibulový koláč.

    superkarma: 0 18.09.2012, 08:04:45
  22. [9] lenzden [*]

    ještě jsem nezkoušela žádný slaný, ale dala bych siSml16

    superkarma: 0 18.09.2012, 07:52:58
  23. avatar
    [8] Žofie [*]

    Možná vyzkouším, ale nemám liškySml23

    superkarma: 0 18.09.2012, 07:45:58
  24. avatar
    [7] blesksoft [*]

    jé taková dobrůtka

    superkarma: 0 18.09.2012, 07:45:08
  25. avatar
    [6] margot [*]

    quiche dělám často, ale je to jen taková malá svačinka, po které se jen zapráší. letí i ten "obyč" s cibulí, slaninou a tymiánemSml67

    1. na komentář reaguje anina4 — #13
    superkarma: 0 18.09.2012, 07:19:53
  26. avatar
    [5] LudPa [*]

    Až na ten název,vždycky je tak složitý.

    superkarma: 0 18.09.2012, 06:28:21
  27. [4] lidicka [*]

    Vypadá chutně, ale k obědu bych s tím rodinu asi nenadchla, spíše ke svačiněSml22

    superkarma: 0 18.09.2012, 06:19:50
  28. avatar
    [3] Jindriska8 [*]

    Děláte mi tady chutě!Sml22

    superkarma: 0 18.09.2012, 00:59:05
  29. avatar
    [2] Krupová [*]

    zkusím místo lišek dosadit žampionySml67

    superkarma: 0 18.09.2012, 00:46:06
  30. avatar
    [1] hubajda [*]

    hm tak to bude dobre

    superkarma: 0 18.09.2012, 00:36:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme