Recept na svůj první quiche jsem našla na oblíbených stránkách „olivové kuchařky“. Řídila jsem se tentokrát receptem do posledního puntíku a dobře jsem udělala. V případě toho snad nejjednoduššího slaného koláče by byly experimenty jen na škodu. Protože někdy je prostě pravdou, že v jednoduchosti je krása (a chuť). U dalšího quiche už jsem se nechala unést fantazií a obsahem lednice a také jsem udělala dobře.

quiche

Suroviny

1 listové těsto
4 vejce
250 ml smetany
200 g anglické slaniny
100 g nastrouhaného sýra
1 lžíce hořčice (v původním receptu je dijonská, já jsem použila plnotučnou)
sůl, pepř, muškátový oříšek.

Postup

Listové těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Okraje zvedneme, aby nám nevytékala náplň.
Smícháme smetanu, vejce, anglickou nakrájenou na kostičky, sýr, hořčici a dochutíme solí a kořením. Okraje těsta můžeme potřít žloutkem, náplň posypat nastrouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C, asi 30-35 minut.
Koláč se může jíst teplý, vlažný i studený. Pořád chutná dobře. Náš první jsme jedli téměř horký... ta vůně se nedala ignorovat a chuť byla opravdu božská.

quiche

Quiche co lednice dala :-)

Suroviny

1 listové těsto
250 ml smetany
3 vejce
100 g nivy
100 g ementálu
2 jarní cibulky
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup

Postup je stejný jako u předchozího quiche. Nivu a ementál můžeme postrouhat nebo nakrájet na kostičky, ořechy nahrubo posekáme.

Jako přílohu jsme podávali zeleninový salát.

Dobrou chuť přeje elly, inspirována Olivovou kuchařkou.

 

Reklama