Novinky

Pusťte se do grilování

Jak máte nejraději připravený steak: krvavý, středně či dokonale propečený? A jak na to, aby byl vždy takový, jaký chcete? Nebo třeba… Nechybí vám u elektrického grilu vůně dřeva? Odpovědi na tyto otázky vám přinesou novinky pro celoroční grilovací sezónu 2017. I vy si můžete ugrilovat dokonalý pokrm jako od mistra šéfkuchaře, ať už to bude na zahradě, balkoně či pouze v kuchyni. Stačí mít jen toho správného pomocníka.

GRILOVÁNÍ I DOMA NA BALKONĚ

opti

Optigrill od značky Tefal je skvělým řešením pro rodiny, které nemají zahradu a mohou grilovat pouze doma nebo na svých balkonech. Tento elektrický gril je opatřen inovativním senzorem na měření tloušťky masa a přizpůsobení teploty. Displej mění barvu, zobrazuje fázi pečení a upozorňuje vás i zvukovým signálem. Povrch grilu je nepřilnavý, snadno se tedy čistí. Grilovací desky a odkapávací miska jsou vyjmutelné a omyvatelné v myčce. Varianta Optigrill XL je určena pro větší společnost třeba u rodinného stolu – díky zvýšené kapacitě zvládne více porcí najednou!

opti xl

GRIL NEJEN NA ZAHRADNÍ OSLAVY

Pokud máte k dispozici zahradu a chcete pozvat větší společnost, ideální volbou je pro vás gril Aromati-Q 3 v 1, ve kterém připravíte pokrmy ve třech různých režimech. Jakékoli potraviny v něm můžete grilovat, aromatizovat přírodním dřevem, nebo péct. Teplotu v grilu snadno nastavíte šestistupňovým termostatem, takže jídlo bude vždy připravené přesně podle vašich představ. Rošty i základní těleso jsou navíc omyvatelné v myčce.

opti

Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Pro 2 osoby potřebujete: 2 PL (30 ml) červeného vinného octa, 1 PL (15 ml) citronové šťávy, 4 stroužky česneku (velmi jemně nasekané), po 1 ČL (5 ml) soli a pepře, ½ ČL (2 ml) pálivých chilli vloček, 1 bobkový list, 3 PL (45 ml) olivového oleje, ½ hrnku (125 ml) petrželky (nasekané najemno), 2 „rib eye“ steaky, každý asi 175 g

dd

Na omáčku chimichurri smíchejte ocet s citronovou šťávou, česnekem, polovinou soli a pepře, pálivými chilli vločkami a bobkovým listem. Vmíchejte olivový olej a šlehejte, dokud se vše pěkně nepropojí. Vmíchejte petrželku. Nechte alespoň 15 minut odstát. Bobkový list odstraňte. Mezitím otřete steaky dosucha papírovou utěrkou. Z obou stran je posypte zbývající solí a pepřem. Zapněte gril a zvolte program Červené maso. Plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji. Jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte steaky na gril a zavřete víko. Počkejte, dokud se barva kontrolky nezmění podle vámi požadovaného stupně úpravy: na žlutou (rare), na oranžovou (medium) nebo na červenou (well done). Steaky přesuňte na talíř a překryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočívat. Omáčku chimichurri podávejte samostatně nebo jí maso lehce pokapejte.

Kuřecí prsa s medovou omáčkou Hoisin

Pro 4 osoby potřebujete: ½ hrnku (125 g) omáčky hoisin, ¼ hrnku (50 g) medu, 2 PL (30 ml) citronové šťávy, 2 PL (30 ml) sojové omáčky, 1 PL (15 ml) sezamového oleje, 1 PL (15 ml) strouhaného zázvoru, 4 stroužky česneku (drcené) 4 kuřecí prsa (bez kůže a kostí), pražené sezamové semínko, šalotka (nakrájená na plátky)

medova

Promíchejte omáčku hoisin s medem, citronovou šťávou, sojovou omáčkou, sezamovým olejem, zázvorem a česnekem tak, aby se dobře spojily. Polovinu směsi přesuňte do mísy, která je vhodná k použití v mikrovlnné troubě. Ohřejte v mikrovlnné troubě na maximální výkon po dobu 60 až 90 sekund, nebo dokud se ze směsi nezačne kouřit. Odložte stranou. Kuře vložte do uzavíratelného plastového sáčku a přilijte zbývající část směsi. Marinujte 30 minut při pokojové teplotě nebo až 24 hodin uložené v lednici. Zapněte gril a zvolte program Drůbež. Plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji. Jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte kuřecí prsa na gril a zavřete víko. Počkejte, dokud se barva kontrolky nezmění na oranžovou. Přesuňte maso na prkénko. Nakrájejte na plátky a zlehka přelijte zbývající směsí. Těsně před podáváním posypte sezamovými semínky a šalotkou.

Grilované krabí koláčky

Na 12 krabích koláčků potřebujete: ½ hrnku (125 ml) řapíkatého celeru (nakrájený na velmi jemno), ½ hrnku (125 ml) červené papriky (nakrájené na velmi jemno), ½ hrnku (125 ml) petrželky, (nasekané na velmi jemno), ½ hrnku (125 ml) majonézy, rozdělené, 2 šalotky (nakrájené na velmi jemno), 2 PL (30 ml) dijonské hořčice, 1 stroužek česneku (drcený), po ¼ ČL (1 ml) soli a pepře (cca), 2 konzervy (po 120 g) krabího masa (kousků, dobře slité), 1 ¼ hrnku (300 ml) strouhanky panko, 2 pečené červené papriky, ¼ hrnku (50 ml) zakysané smetany, 4 ČL (20 ml) citronové šťávy, klínky citronu

krabi kolacky

Smíchejte řapíkatý celer s paprikou, petrželkou, ¼ hrnkem (50 ml) majonézy, šalotkou, hořčicí, česnekem, solí a pepřem. Vmíchejte krabí maso a ½ hrnku (125 ml) strouhanky tak, aby se vše dobře propojilo. Ze směsi vytvořte 12 koulí. Zbývající strouhanku přesypte do mělké nádoby. Všechny koule ve strouhance rovnoměrně obalte. Uložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte na 1 hodinu do mrazáku. Mezitím vložte zbývající majonézu, pečené papriky, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do mixéru. Zapněte a počkejte, až vznikne hladká směs. Podle chuti osolte a opepřete. Odložte stranou. Zapněte gril a zvolte Manuální program. Plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji. Jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte krabí koláčky na gril a zavřete víko. Připravujte v několika várkách, po dobu 3 minut, nebo až se koláčky zcela prohřejí a je na nich vykreslená mřížka. Podávejte se směsí s pečenými paprikami.

   
26.05.2017 - Redakční novinky - autor: (red)

Komentáře:

  1. [5] Jasmína [*]

    Krásné grily!

    superkarma: 0 04.06.2017, 19:02:14
  2. [4] AldaB [*]

    to je nejhezci na lete. ze negrilujes to je skoda.

    superkarma: 0 30.05.2017, 21:36:19
  3. avatar
    [3] Pentlička [*]

    Negriluju.

    superkarma: 0 29.05.2017, 08:41:44
  4. [2] AldaB [*]

    My uz zacali, novy nabytek venkovni takze pecka. masicko krasne vonave a bazen se napousti co vic si prat

    superkarma: 0 28.05.2017, 22:03:26
  5. [1] MARIE MATEJKOVA [*]

    Optigrill mě zaujal. Půjdu se na něj kouknout do obchodu, takto vypadá moc dobře a prakticky Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 26.05.2017, 16:36:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme