Vaření

Pstruh s lehkým bramborovým salátem

ryba se salátem

Počasí stále přeje lehkým jídlům, která si můžete sníst třeba na terase nebo na balkoně. Protože sluníčko ještě pořád svítí a venku všechno vypadá jako v létě. Lehký salát můžete jíst klidně jen tak, bez ryby nebo třeba ke kuřecímu steaku.

Díky použití koriandru je salát velice svěží a získá zajímavou chuť. Pro někoho až příliš výraznou a „jinou“. Pokud nejste zvyklí koriandr používat, vyzkoušejte nejdříve jeho zkombinovaní se salátem. V případě, že si vás tato netradiční chuť nezíská, použijte do salátu zelenou petrželovou nať. Je také skvělá!

Suroviny

  • 4 filety ze pstruha lososovitého
  • 700 g brambor (varný typ A - na saláty)
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 šalotky
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce oleje z vlašských ořechů

Postup

Brambory na salát uvařte ve slupce, v osolené vodě. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka nebo kostičky.

Dejte do mísy. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, nasekané vlašské ořechy a nasekaný koriandr.

V malé misce smíchejte metličkou ocet, olej, sůl a pepř. Vzniklou zálivku nalijte na připravené brambory v míse. Promíchejte a nechejte uležet několik hodin v chladu.

Filety ze pstruha omyjte, osušte a z obou stran ochuťte solí a pepřem. Opečte na pánvi, v malé vrstvě olivového oleje. Jen krátce, aby nebyla ryba suchá.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí hody na našem magazínu

filet z hejka s omáčkou ze sušených rajčat

pečené brambory s lososem

marinovaný pstruh

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
12.09.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [19] babos [*]

    Ryby nejím a salát mám svúj a dobrýSml67

    superkarma: 0 12.09.2016, 20:05:06
  2. avatar
    [18] denkas [*]

    Vlašský ořechy nejím ,takže takový salát pro mě neSml23Sml23 Ale komu to chutná,tomu to neberu.Sml23

    superkarma: 0 12.09.2016, 16:36:43
  3. [17] verar [*]

    mňamSml59

    superkarma: 0 12.09.2016, 15:16:03
  4. avatar
    [16] Suzanne [*]

    Eva_CZ — #14 Je vynikající Sml22

    superkarma: 0 12.09.2016, 13:32:41
  5. avatar
    [15] selinka [*]

    amphora — #10 sladký moc nemusím, tak to vysvětluje

    Eva_CZ — #14 jo, ten lososovitý má fakt takhle růžový maso. Ještě mám dva v mrazáku Sml26

    superkarma: 0 12.09.2016, 13:32:23
  6. avatar
    [14] Eva_CZ [*]

    No asi jo. Lososovity...hm. Tak takovyho jsem jeste nejedla.Sml23

    1. na komentář reaguje selinka — #15
    2. na komentář reaguje Suzanne — #16
    superkarma: 0 12.09.2016, 13:28:31
  7. avatar
    [13] Eva_CZ [*]

    Sml14 na ty fotce je to FAKT pstruh?

    superkarma: 0 12.09.2016, 13:26:31
  8. avatar
    [12] gerda [*]

    Majoranka1997 — #11Zub si vylomíš leda na skořápce, vlašské ořechy jsou přece dobře kousatelnéSml30

    superkarma: 0 12.09.2016, 11:21:30
  9. avatar
    [11] Majoranka1997 [*]

    A nejsou potom ty ořechy v salátu tvrdé? Nebo uležením změknou? Aby si ještě někdo nevylomil zub Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 12.09.2016, 11:13:47
  10. avatar
    [10] amphora [*]

    selinka — #8

    Olej má široké využití ve studené kuchyni, ale má nízký kouřový bod a rozhodně není vhodné ho zahřívat, nebo s ním dokonce smažit.

    Vlašský olej se je možné použít k dochucení sladkých pokrmů, krémových náplní, dezertů či do pečiva. Výborně se hodí také do omáček a polévek.

    1. na komentář reaguje selinka — #15
    superkarma: 0 12.09.2016, 10:40:08
  11. avatar
    [9] amphora [*]

    elly — #6 souhlasím, Sml67Sml67 , používám ho často a fakt je luxusní,Sml59Sml59

    superkarma: 0 12.09.2016, 10:37:34
  12. avatar
    [8] selinka [*]

    elly — #6 ten mám, dává se i jinam než do salátů?

    1. na komentář reaguje amphora — #10
    superkarma: 0 12.09.2016, 10:34:33
  13. avatar
    [7] Suzanne [*]

    elly — #6 No vidíš, ten jsem nekoupila léta! Díky za připomenutí, koupím ho Sml16

    superkarma: 0 12.09.2016, 09:37:39
  14. avatar
    [6] elly [*]

    Suzanne — #2a naprosto dokonalý je i ten olej z vlašských ořechů!

    1. na komentář reaguje Suzanne — #7
    2. na komentář reaguje selinka — #8
    3. na komentář reaguje amphora — #9
    superkarma: 0 12.09.2016, 09:26:02
  15. [5] nea [*]

    Sml22

    superkarma: 0 12.09.2016, 09:15:20
  16. [4] bobani [*]

    pstruha se salátem a lososa bych si dala

    superkarma: 0 12.09.2016, 09:13:44
  17. [3] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 12.09.2016, 08:59:03
  18. avatar
    [2] Suzanne [*]

    funnka — #1 Pro mě to zase vypadá zajímavě, strkám ořechy všude možně, ale do bramborového salátu jsem to nezkusila.

    1. na komentář reaguje elly — #6
    superkarma: 0 12.09.2016, 08:49:12
  19. [1] funnka [*]

    až na ty ořechy dobrý jídlo

    1. na komentář reaguje Suzanne — #2
    superkarma: 0 12.09.2016, 07:49:21

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme