Vaření

Pstruh s brambory pečenými v alobalu

pstruh s pečenými brambory

Další tip na velice rychlý, chutný a zároveň zdravý oběd. Rybu máte hotovou za pár minut, brambory se upečou téměř bez vaší práce. A výsledek? Výborné jídlo plné chutí.

Chcete opravdu zkrátit přípravu na minimum? Kupte si filety z čerstvého pstruha. Z těch jen prsty nebo pinzetou vytahejte případně kostičky a můžete tepelně zpracovat. Kdo je zručnější a s rybami už má praxi, může koupit celého pstruha a vyfiletovat ho sám. Výhodou je nižší cena a hlavně rybí kostřičky na vývar.

Brambory použijte přílohové.

Suroviny

  • 4 rybí filety
  • 8 středních brambor
  • sůl a pepř
  • máslo
  • olivový olej
  • česnek podle chuti
  • svazek jarní cibulky

Postup

Brambory si důkladně omyjte a rozkrojte na čtvrtky. V misce smíchejte olivový olej, sůl, česnek, případně trochu kmínu. Připravte si čtverečky z alobalu. Tak velké, aby vám do každého čtverečku vyšly dvě brambory. Potřete alobal směsí oleje s kořením a naskládejte na něj brambory. Ty také potřete kořeněným olejem. Důkladně zabalte.

Bramborové balíčky naskládejte na plech a dejte péct do trouby. Pečte na 170 °C, asi 30 minut. Doba pečení může být i delší, podle velikosti brambor. Já jsem pekla v ETA Pečence, 40 minut.

Až jsou brambory měkké, začněte připravovat pstruha. Bude to bleskovka.

Filety z obou stran ochuťte solí a pepřem. Opečte na pánvi s máslem a lžící olivového oleje. Z každé strany postačí dvě, tři minutky. Aby ryba zůstala šťavnatá a nebyla vysušená.

Na talíři podávejte rybu s brambory, hustě posypané na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Pro chuť můžete jarní cibulku lehce opéct ve výpeku z ryb.

Dobrou chuť přeje Elly.

Bramborové obědy a večeře jsou IN! I na našem magazínu...

klobásky s brambory

pečené brambory

pečené brambory s dýní

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
16.01.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [12] datura [*]

    My měli dnes tresku z Aljašky a byla mňamózní. Sml59

    superkarma: 0 16.01.2017, 14:19:33
  2. avatar
    [11] RenataMor [*]

    Sml67Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 16.01.2017, 13:42:04
  3. [10] V19 [*]

    free — #9 aj ja pripravujem iba ryby kúpené priamo zo sádok, v žiadnom prípade z hypermarketovSml22

    v sobotu sme mali pstruhy v alobaleSml59

    superkarma: 0 16.01.2017, 13:32:03
  4. [9] free [*]

    Když chci pstuha, zajedu na sádku. Přede mnou usmrtí, vykuchají a ještě je to levnější než v supermarketu a ta chuť se nedá srovnat.

    1. na komentář reaguje V19 — #10
    superkarma: 0 16.01.2017, 13:05:40
  5. [8] dadma [*]

    V supermarketech mají pstruhy z chovu v Turecku ,tak to ne. A žádného "pstruhového rybáře neznám.Tak se budu muset bez něho obejít i když někdy bych si dobrou rybu dala.

    superkarma: 0 16.01.2017, 13:00:01
  6. [7] babinka [*]

    Pečené brambory máme rádi, dobrý tip je udělat

    a rybou...Sml67Sml67

    superkarma: 0 16.01.2017, 12:32:20
  7. [6] MARIE MATEJKOVA [*]

    Sml66 a co více dodat. Jen,že něco zkusím.

    superkarma: 0 16.01.2017, 10:54:23
  8. [5] bobani [*]

    dobrůtky

    superkarma: 0 16.01.2017, 10:20:08
  9. [4] Darmovzalova [*]

    Sml67vypadá to krásně

    superkarma: 0 16.01.2017, 08:11:08
  10. avatar
    [3] jarka1234 [*]

    Mňam:-). Pstruha mám moc rádaSml58

    superkarma: 0 16.01.2017, 05:50:14
  11. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    dneska budu dělat kapra s bramborem v alobalu Sml59Sml67Sml30, ryby milujeme

    superkarma: 0 16.01.2017, 05:38:23
  12. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    vypadá moc dobře ryby jsou mňamkySml59

    superkarma: 0 16.01.2017, 00:14:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme