Minulý týden v úterý 22. 11. jsme s vybranými čtenářkami a s food bloggerkami, které přijaly naše pozvání, zrealizovali podvečer s vařením v pražské Chefparade. Kromě přípravy receptů na vánoční cukroví jsme mohli testovat sváteční pečivo a produkty z masa, které svým zákazníkům nabízí pro sváteční tabuli hypermarket Globus.

Jak už jsme se mohli několikrát přesvědčit na podobných redakčních akcích spojených s testováním, produkty z uzenářství Globus patří mezi velmi kvalitní a chutné. Stejně tak výborné pečivo.

Testovali jsme:

Pečivo: Vánočku deluxe, vánočku máslovou, vánoční štola, kokosky, vánoční věnec, vánoční kuličky, vánoční cukroví

globglob65

Z masa a uzenin: telecí řízky, vinnou klobásu, játrovou paštiku s telecím masem, Globus šunku, játrový sýr „cihličky“, hovězí klobásu 100%

glob

Řízky jsme smažili klasickým způsobem v trojobalu, vinnou klobásu jsme upekli v troubě a grilovací klobásku jsme ugrilovali v multifunkční troubě s programem pro grilování. Paštiky, šunku a játrový sýr byl na ochutnání na stole po celou dobu akce.

globus1

Co se týká pečiva, které nesmí chybět na vánoční tabuli, ochutnali jsme vánočku, vánoční štolu a pak několik druhů cukroví jako jsou kokosky, čokoládové kuličky…

Pokud si myslíte, že to muselo být dobré, pak máte pravdu. Všechno včetně „kupovaného“ cukroví bylo skvělé. Opravdu, speciálně vánočka a cukroví nás velmi mile překvapila. Kdyby vedle cukroví z Globusu někdo položil stejný druh cukroví, co dělá jeho babička doma, pak by byl velký problém poznat rozdíl. Zvláště po čokoládových kuličkách s oříškovým obalem se hned zaprášilo!

Nyní vám přinášíme jen první ochutnávku, těšte se na reportáž s videem a s fotogalerií, také s recenzemi od čtenářek a food blogerek. Ale už teď víte, že to dopadlo výtečně. Pochoutky z Globusu mají kvalitu.

Více z nabídky Globus najdete na této stránce ZDE

globus3

 

Řeznictví a pekařství Globus.

V zázemí  každého z 15 hypermarketů Globus  jsou  vlastní řeznictví a pekařství.

Suroviny a maso odebírají pouze od osvědčených dodavatelů.

V každé pekárně Globus si tamní pekaři sami zadělávají žitný kvas na chleba a pečivo.

Vlastnoručně výrobky zpracovávají  v různých fázích přípravy: zadělávají těsto, tvarují pečivo, pletou vánočky, vykulují chleby a mazance, mašlují a posypávají či plní pečivo, sázejí do pecí. 

Vedle klasický vánočních záležitostí jako jsou: cukroví, vánoční věnce, štola, máslová nebo klasická vánočka a kokosek, je specialitou letošních Vánoc máslová vánočka de luxe Globus. Naši  pekaři ji vlastnoručně pletou z 9 pramenů a vedle másla a poctivých porcí rozinek a mandlí je doplněná o citrusy. Protože je to záležitost sváteční, má na míru dělanou krabičku.

Standardně jsou v nabídce pekařství a cukrářství Globus nejrůznější druhy chlebů a pečiva slaného a sladkého. A také dorty – krémové i ovocné. Specialitou našich cukrářů je dort Sacher, který se učili vyrábět přímo ve Vídni.

řeznictvích Globus se o veškeré maso a masné produkty starají naši řezníci. Maso a masné výrobky, které si v řeznictvích Globus koupíte, nevozíme z místa na místo. Maso do našich řeznictví přivážejí osvědčení dodavatelé jako půlky nebo čtvrtky, podle velikosti zvířete. Dále maso zpracovávají přímo na místě naši řezníci. Od bourání, přes porcování masa do kuchyňské úpravy pro domácí vaření, přípravu masových směsí až po masné výrobky, jako jsou nejrůznější druhy šunky, klobás, párků,  paštik, nářezů, ale třeba i zabijačkových specialit.

Protože masné výrobky připravují naši řezníci podle tradičních receptur, bez výrobu zlevňujících látek, je jejich naprostá většina vhodná i pro ty, kdo dodržují bezlepkovou dietu.

Reklama