Vaření

Provensálské brambory

provensálské brambory

Až budou čtenáři našeho magazínu číst tento recept, budu si s rodinou užívat krásné Provence. A také sbírat zážitky, fotky a snad i recepty, o které se po návratu s vámi ráda rozdělím.

Začněme proto tento týden receptem, který krajinou Provence zavoní. Vyzkoušela ho moje kamarádka Lenka, kterou z našeho vaření dobře znáte a která prozkoumává Provence s námi.

Potřebujete
menší brambory (počet dle strávníků) já dávám pro nás 4 tak 10 kousků
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvé rozmarýny
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl
3 lžíce oleje

Brambory i se slupkou dobře omyju a nakrájím na plátky tak 2mm silné. Nakrájené plátky dám do hrnce a spařím horkou vodou, ve které nechám chvilku odstát. Mezitím nasekám česnek a bylinky. Pokud nemáte čerstvé, lze použít provensálské koření, ale má to trošku jinou chuť, protože bylin v něm obsažených je mnohem víc. Z brambor vyliju vodu, pokapu olejem, přidám sůl, česnek a bylinky a dobře promíchám. Naskládám na plech.

Šupnu do rozehřáté trouby a peču dozlatova. (Při horkém vzduchu na 160°C asi 25 minut.)
Brambory jsou skvělé ke grilovanému masu, nebo jen tak samotné se zeleninovým salátem.

   
04.07.2011 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [15] saruz [*]

    arminka — #14  já také tak Sml22

    superkarma: 0 16.11.2012, 09:27:57
  2. avatar
    [14] arminka [*]

    také je dávám péct syrové Sml22

    1. na komentář reaguje saruz — #15
    superkarma: 0 05.11.2012, 00:43:09
  3. [13] babočka12 [*]

    další pěkný receptíkSml59taky vyzkoušíme.brambory milujeme na jakýkoli způsobSml22

    superkarma: 0 11.03.2012, 13:06:21
  4. [12] Jala [*]

    Po pečených bramborách se můžu od dětství utlouct!

    Ale ještě více závidím tu Provence! Už 2 roky se tam chystáme.Sml16Sml16Sml16 Snad letos ...

    superkarma: 0 23.02.2012, 00:17:37
  5. avatar
    [11] ekleinovka [*]

    Moni123 — #9 My je máme rády s dcerkou,pečeme je syrové,a také pokaždé jinak,kluci to nemusej,protože jeden plech je moc malej a když pečema na třech,tak nejsou tolik růžové,i když troubu proháním horkým vzduchem

    superkarma: 0 22.02.2012, 19:52:33
  6. avatar
    [10] daska59 [*]

    Brambory ani není potřeba vařit, já je dávám péct syrové.

    superkarma: 0 12.02.2012, 18:54:52
  7. [9] Moni123 [*]

    Já je takhle peču různě - jednou jen se solí a kmínem, podruhé s česnekem, někdy zase s grilovacím kořením, jindy s rozmarínem jak je v článku......pokaždé trochu jiné a moc dobréSml22

    1. na komentář reaguje ekleinovka — #11
    superkarma: 0 03.02.2012, 20:13:03
  8. [8] jithule [*]

    souhlasí přidávám také a moc nám chutnají

    superkarma: 0 30.11.2011, 19:56:34
  9. [7] ova9 [*]

    ...peceme je doma take v troube pridavam malinko sole pepre papriku........mnamka

    superkarma: 0 24.11.2011, 19:25:44
  10. avatar
    [6] *modrá [*]

    Galadriel — #2 ve mě taky týden bez brambor vyvolává depresivní stavy :-)

    superkarma: 0 23.08.2011, 10:53:18
  11. avatar
    [5] hubajda [*]

    Já je peču jen s česnekem a doma tomu říkáme brambory na psa

    superkarma: 0 22.08.2011, 11:11:01
  12. [4] anbra [*]

    Dávám taky za syrova do trouby, ale když se odmočí tak ztratí škrob a pak se nelepí k sobě nebo na pekáč. Není to o tom aby byly rychleji hotové, ale spíš pro lepší barvu a křupavost. Peču v klasické elektrice nevím kolik minut, ale dávám je na 250°C a nikdy se nespálily ani nebyly nedopečené, neobracím, neprohrabuju, jen čekám až na finále kdy je vytáhnu z trouby. Peču je tak už roky.

    superkarma: 0 06.07.2011, 16:47:11
  13. avatar
    [3] kobližka [*]

    Galadriel — #2 Taky jenom za syrova do trouby,výborné jsou s česnekem....

    superkarma: 0 05.07.2011, 21:36:16
  14. avatar
    [2] Dudlajlama [*]

    Taky je delam syrove, mnam! Jsem vyrazne bramborova a muzu je snad v kazdem "tvaru"Sml67

    1. na komentář reaguje kobližka — #3
    2. na komentář reaguje *modrá — #6
    superkarma: 1 05.07.2011, 21:20:39
  15. [1] Rikina [*]

    Peču, ale dávám je na plech rovnou syrové, bez spařování. Trvá to sice o něco déle než 25 minut, ale ne o moc, teplotu nevím, trouba jest plynová.

    superkarma: 0 04.07.2011, 00:29:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme