Reklama

Na pondělní večer jsem čekala s obavami. Celý den jsem byla nervozní a netrpěli jsem čekala, až si pustím první díl Prostřeno, kterého jsem se zúčastnila.

tortilly

Ke sledování jsem se dostala až v deset hodin večer, protože jsme zrovna na tento den měli lístky do divadla. Díky opravdu poutavé hře Žítkovské bohyně jsem dokonce na Prostřeno přestala na tři hodiny myslet a nervy se projevily až po cestě domů. :-)

Tam jsme hned zasedli k televizi a celou dobu z ní nespustili oči. Už jsem měla trochu strach, co uvidím, protože jsem si stihla přečíst pár reakcí a samozřejmě, že ne všechny byly pochvalné. Podle některých jsem moc kritická. :-) Uvidíme...

První dojem? Nejsem žádná modelka, ale televize fakt přidává kila. :-) Ovládla jsem se, abych na sebe neřekla „fuj“, a slíbila si, že si svou raní běžeckou trasu prodloužím o kilometr. ;-)

Ano, od začátku jsem první, která „ryje“ a nezdá se mi, jak je menu seskládáné, sladěné. Mám ráda, když se k sobě jídla trochu hodí, něco je spojuje. Tortilla mi do zbytku menu nezapadala a hraběnčin koláč bych jako dezert do tohoto pořadu nezvolila vůbec. Tipovala jsem, že mám před sebou chlapské menu.

Jaké bylo moje překvapení, když hostitelkou byla mladá holčina, Diana. Dvacetiletá holka, která umí vařit, je v dnešní době spíš zázrak, a byla jsem hodně zvědavá, jak mi u ní zachutná. Stejně tak jsem byla zvědavá na partu, která se sejde u stolu. Chtěla jsem mít alespoň dva chlapy, ale musely jsme si vystačit s jedním, s Karlem. Vypadal sympaticky, stejně jako od prvního pohledu všechny holky. Začala jsem se opravdu těšit na týden natáčení.

Diana vařila na svůj věk dobře, řekla bych. Na domácí pečivo, které podávala u předkrmu, si netroufne spousta i zkušenějších kuchařek, takže to byly jednoznačně body nahoru. A domácí houstičky byly opravdu povedené. Z pomazánek mi nejvíce chutnala rybičková, i avokádová nebyla špatná, ale tipla bych ji spíše na česnekovou. Tvarohová mi úplně nechutnala.

Polévka byl vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Zase tleskám - domácí nudle. V polévce jich bylo ale více než dost, protože Diana se přiznala, že přesně takhle to má ráda. Přesně z toho důvodu - že každý má rád v polévce něco jiného, většinou podávám hostům vývar čistý a nudle, zeleninu i maso v mističkách, aby si každý dal, kolik má čeho rád.

Hlavní chod byl jediný opravdový propadák večeře. Opět jsem musela ocenit domácí tortilly, ale to bylo tak všechno. Jedna tortilla byla plněná kostkami mrkve, hráškem a masem na kari. Tahle kombinace mi k sobě vůbec nepasovala. V druhé bylo kuřecí maso česnekové a papriky. Náplň trochu lepší než předchozí. Ale co mi opravdu vadilo, tak byla omáčka, kterou byly tortilly přelité.

Poslední podaváné jídlo - dezert - hraběnčiny řezy. Jak jsem řekla na kameru - nenadchne, neurazí. Hraběnčiny řezy si představím v neděli k odpolednímu kafíčku, ale do soutěže mi přijdou trochu málo. Úkol týdne - zmrzlina, Dianě moc neztuhnula, takže to byl ledový jahodový koktejl, a ten se povedl.

Jak jsem tedy nakonec hodnotila Dianu? Dostala ode mě sedm bodů. Chutnalo mi u ní tak napůl, ale byla milá a pozorná hostitelka, a navíc jsem ocenila to, že ji vaření baví. Nelíbilo se mi, jak jídlo na talíři vypadalo, protože na tom mi vždycky hodně záleží. Kdybych byla na stejnou večeři pozvána k hostitelce, která vaří roky a měla by mít více zkušeností, asi bych hodnotila nižším počtem bodů, ale Diana si plusové body získala právě tím, co všechno ve dvaceti letech dokáže v kuchyni připravit.

Dnes nás čeká večeře u Karla. Karel byl chudák snad nejvíce nervozní z nás všech. Jak se mu povedlo kung-pao a na co jsme musely tak dlouho čekat? Vyslouží si jediný chlap našeho týdne mých 10 bodů?

To se podívejte dnes od 18.00 na TV Prima.

Elly