modřenín

modřenínNový Sedlčanský Modřenín na vaření dodá šmrnc vašemu jídlu. Hodí se do omáček, k zapékání nebo na posypání již hotových pokrmů. Má pevnější konzistenci, takže se lépe strouhá a krájí. Oceníte ho především v teplé kuchyni, ale také jako doplněk do salátů či v obložených mísách. Renomovaný šéfkuchař a majitel kulinárního studia Vladislav Stuparič doporučuje vhodné využití tohoto sýra: „Nastrouhaný Modřenín na vaření je ideální pro dochucení náplně slaných koláčů a nákypů. Můžete jej přidat i do směsí na obalování, dobře se hodí například do sýrových těstíček, omáček a zapékaných jídel. Jeho pevnější texturu oceníte také při smažení.“

Užijte si chutné a pohodové vaření! Balení o 100 gramech pořídíte za 27,90 Kč.

Něco navíc:

  • Věděli jste, že 73 procent lidí, kteří konzumují sýry s modrou plísní, používají tento typ sýra právě na vaření? Vyplývá to z průzkumu společnosti Perfect Crowd, který agentura provedla v roce 2010. Proto Sedlčanský vyvinul Modřenín na vaření – sýr, který splňuje všechny požadavky pro použití v české kuchyni.
  • Není Modřenín jako Modřenín – Sedlčanský Modřenín krémový (starší typ Modřenínu) dostal bratříčka v podobě varianty na vaření. A ačkoliv pocházejí oba ze stejné rodiny, používají se různě. Zatímco Modřenín krémový oceníte pro jeho vyzrálou chuť především jako delikatesu k vínu či na sýrových mísách, Modřenín na vaření patří do klasické kuchyně. Má pevnější konzistenci, snadno se strouhá a nelepí. Hodí se na zapékání, do omáček nebo k posypání již hotových jídel.
  • Vladislav Stuparič, renomovaný šéfkuchař a majitel školy vaření Atelier Culinari (http://www.atelier-culinari.cz/), doporučuje: „Do teplých jídel používejte Sedlčanský Modřenín na vaření. Oproti některým jiným sýrům s modrou plísní se lépe strouhá, krájí na plátky či kostičky a nelepí se. Hodí se proto k zapékání, na sestavování různých prokládaných řezů nebo jako strouhaná přísada do křehkých těst.“
  • Modřenín

Reklama