Novinky

Pro děti jsou rozhodně lepší domácí produkty

Kvůli dětem se věnuje výrobě domácích marmelád, medů a sirupů čtenářka Snany. Kdyby však děti neměla, asi by nezavařovala...

Chcete-li mít kontrolu nad tím, co dáváte dětem, vyrábějte si domácí potraviny. Více v příspěvku čtenářky Snany...


Dobrý den, posílám příspěvek na téma zavařování.

Nezavařujeme, ale každoročně vyrábíme marmelády, domácí medy a sirupy. Vyráběla jsem meruňkovou marmeládu, respektive džem, pak med a sirup z jitrocelu a pampelišek, med z černého bezu. Ještě se chystám na švestková povidla a bezinkovou marmeládu. Letos nemáme žádná letní jablka, chtěla jsem udělat pro děti jablečnou přesnídávku, ale bohužel se budeme muset spokojit s kupovanými.

Příští rok bych ráda vypěstovala dýni a vytvořila z ní mimo jiné i kompot. Nemít děti tak nezavařuji. Domnívám se, že pro ně jsou zdravější domácí výrobky než kupované.

Jestli se to cenově vyplatí? Kupované zavařeniny ve výsledku vycházejí asi levněji, pokud do výsledné ceny započítám čas. Pro děti jsou rozhodně lepší domácí produkty /alespoň vím přesné složení/.

S pozdravem a přáním pěkných dní
Snany

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 29.7.2013: Zavařování

  • Jak letos zavařujete?
  • Máte bohatou úrodu?
  • Zavařujete v hrnci, v troubě, na sporáku, v pračce nebo nějak docela jinak?
  • Vzpomenete si na svou první zavařeninu – povedla se?
  • Myslíte si, že se dnes vůbec ještě vyplatí dělat domácí marmelády a kompoty?

Své příspěvky zasílejte na e-mailovou adresu redakce (viz níže), a to nejpozději 29.7.2013 do 15.00 hodin. Pokud chcete, aby měl příspěvek větší šanci na uveřejnění, ať je dlouhý alespoň jako tento odstavec textu. Poslat můžete i nějakou tu fotku z vašeho letošního zavařování! Jako dárek za příspěvek od nás jedna ze čtenářek obdrží balíček s knihou Francouzky netloustnou - kuchařka a k ní fruit dessert Extra Jam od Hamé.

francozkye-jam

   
29.07.2013 - Čtenářské příspěvky - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. avatar
    [6] daska59 [*]

    S tou cenovou výhodnodtí bych polemizovala. Levnější by to možná bylo, pakliže by jahodový džem obsahoval jahody, malinový maliny a pod. Jenže ono to většinou je podobné jako s jinými výrobky. Zrovna dnes jsem u Alberta viděla párky s telecím masem. Když jsem paní u pultu poprosila ať se mrkne, kolik že tam toho telecího je, sama se nestačila divit, že celá 2 % Sml30

    superkarma: 0 29.07.2013, 21:02:21
  2. avatar
    [5] arminka [*]

    Sml16 jo když byly doma děti , tak jsem taky zavařovala vše Sml67

    superkarma: 0 29.07.2013, 18:29:28
  3. avatar
    [4] emkop [*]

    Já letos uvařila 6 litrů sirupu z černého bezu na zimu,ale nějak vyschnul,pořád jsme pili a pili a už není,aspoň se nezkazíSml58

    superkarma: 0 29.07.2013, 15:19:09
  4. avatar
    [3] lenig [*]

    když jsem měla malé děti, taky jsem dělala jitrocelový sirup Bezkašel a každoročně pampeliškový med...teď mám na medík dodavatele, mou milou švagrovou Sml79

    superkarma: 0 29.07.2013, 15:12:31
  5. [2] Rikina [*]

    Mno, jak kdy. Sml57 Jednou v životě jsem taky dělala domácí med. Pampeliškový. Ty květy pampelišek jsem nasbírala na začátku května v roce 1986. Pamětníci vzpomenou - ano, Černobyl. Ale ten med byl skutečně velice dobrý. Sml24

    superkarma: 1 29.07.2013, 14:55:04
  6. avatar
    [1] marde [*]

    SouhlasímSml16

    superkarma: 0 29.07.2013, 14:51:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme