Reklama

ValmezLéto se pomalu blíží, a proto by každý, kdo se chce v letním počasí cítit v kondici a být fit, měl už nyní začít přemýšlet nad tím, jak odlehčit jídelníček a oživit ho zdraví prospěšnými potravinami. Jednou z možností, jak podpořit zdravý životní styl, je i konzumace kysaných mléčných výrobků.

Vyzkoušet můžete například řadu acidofilních mlék z Mlékárny Valašské Meziříčí, která jsou k dostání v praktickém balení s uzávěrem, takže se perfektně hodí jako svačina a můžete je mít u sebe po celý den. Pro příznivce klasické chuti je k dostání Acidofilní mléko plnotučné. Svěží obdobu nyní nabízí Mlékárna Valašské Meziříčí v podobě Acidofilního mléka s příchutí jahody a maliny a opravdu jedinečná je nová příchuť Acidofilního mléka cereálie.

Acidofilní mléka Mlékárny Valašské Meziříčí obsahují zdraví prospěšné probiotické kultury, a to konkrétně Lactobacillus acidophilus, Bifidofacteria a Streptococcus thermophilus. Tyto bakterie se postarají o rovnováhu ve střevech, posílení celkové imunity organismu a správné zažívání. Ve zdravém jídelníčku by samozřejmě neměl chybět ani dostatek zeleniny. A proto nyní Mlékárna Valašské Meziříčí přináší tip na vitamínový salát, který Vám přijde vhod nejen v teplých slunečných dnech:

Recept na Vitaminový salát

Co potřebujeme:Valmez

  • 1 hlávkový salát
  • 2 svazky ředkviček
  • 250g cherry rajčátek
  • 1 svazek naťové cibulky
  • jedna salátová okurka, rukola
  • 4 vejce
  • acidofilní mléko
  • sůl, pepř a bylinky dle chuti

Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit vejce, která poté nakrájíme na čtvrtiny, zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. V míse vše smícháme, přidáme acidofilní mléko Mlékárny Valašské Meziříčí a důkladně promícháme. Salát osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Můžeme dozdobit pažitkou a lístky rukoly. Jako přílohu podáváme cereální pečivo.
Doba přípravy 30 minut

Valmez