Vaření

Připravte se na vánoční pečení II.

Základem pohodového pečení vánočního cukroví není jen přichystané kuchyňské náčiní a pomůcky. Měly byste si také nakoupit všechny suroviny, které budete při pečení potřebovat.
Jak postupovat?

Ze všeho nejdříve se v klidu posaďte a rozmyslete si, jaké cukroví vlastně letos chcete připravovat. Podle připravených receptů si sestavte seznam a množství surovin, které budete potřebovat.      

Nakonec vám zbývá jen přemluvit manžela, aby s vámi zajel na velký nákup, abyste nemusela kila mouky, kila cukru, kostky másla a jiné suroviny tahat sama. 

Co budete určitě potřebovat...

... mouku ...
Nejčastěji používaná při pečení cukroví je  mouka hladká. Ale řídíme se pochopitelně vždy podle receptu. Kupujeme mouku kvalitní, skladujeme v suchu.

... cukr ...
Ve většině receptů upotřebíte bílý cukr. Moučkový častěji než třeba cukr krupice či krystal. Do některých receptů se ale používá cukr hnědý. Skladujeme v suchu.

... máslo ...         
Raději kupujeme kvalitní čerstvé máslo. V některých receptech je možno použít i rostlinné tuky nebo tuky jako je Hera apod. Skladujeme v chladnu, nejlépe v lednici.

... vejce ...
Používáme vždy čerstvá, pokud máte možnost sehnat si vejce domácí, jsou určitě vhodnější. 

... sůl ...
Které nebudete potřebovat příliš mnoho. Špetku bychom ale měli přidat do každého těsta. Prohloubí se chutě, zdůrazní se sladkost těsta.

... kypřící přísady ...
Používáme také podle druhu těsta, které připravujeme. Je to například kypřicí prášek, jedlá soda nebo amonium.

... aroma ...
V obchodech jsou k dostání nejrůznější cukrářská aromata a příchutě. Rumovou a vanilkovou počínaje, mandlovou či citronovou konče. Stačí si jen vybrat podle konkrétního receptu.

... ozdoby na cukroví ...
Cukroví můžeme zdobit čím je nám libo. Můžete si koupit již hotové oříškové, čokoládové, vanilkové i citronové polevy, nejrůznější drobné ozdobičky, jako je čokoládové sypání, stříbrné perličky, barevná srdíčka, kolečka, sypání. V supermarketech je v téhle době určitě velký výběr.

... mléko ...
Kupujeme až před pečením - čerstvé, nebo trvanlivé, jakkoliv chceme dopředu.

Dále si nezapomeňte koupit ořechy, mandle, kokos, rozinky, čokoládu .... napadá vás ještě něco???   

       
   
24.11.2004 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. [17] jithule [*]

    s tou solí jsem nevěděla

    superkarma: 0 24.12.2012, 22:15:17
  2. avatar
    [16] ivory [*]

    to se solí je zajímavé

    superkarma: 0 14.11.2012, 12:45:00
  3. avatar
    [15] hubajda [*]

    gerda — #8 ja davam sul stejne jak ty

    superkarma: 0 07.11.2012, 23:17:16
  4. avatar
    [13] Evča [*]

    díky moc všem, letos zkusím také :o)

    superkarma: 0 25.11.2004, 07:19:49
  5. avatar
    [12] gavi [*]

    Taky přidávám do cukroví sůl podle babičky je to opravdu lepší a zvýrazní to tu sladkou chuť není taková mdlá.

    superkarma: 0 24.11.2004, 16:49:25
  6. avatar
    [11] gerda [*]

    marika: něco na tom musí být! Já zas naopak, když pořád nemůžu trefit tu "správnou" chuť polévky (myslím ty zasmažené, ne bujóny) přidám špetku cukru a ono se to nádherně vyladí.

    superkarma: 0 24.11.2004, 14:08:55
  7. avatar
    [9] alko [*]

    Evča: je fakt, že krupicová kaše bez špetičky soli mi nechutná. Docukroví jsem ji nedávala, ale zkusím to, díky za tip!
    Já používám taky Zlatou Hanou. Kupuju ji v předstihu a dávám do mražáku. Co ale nemusím jsou stříbrné perličky apod. Mám pocit, že budu křoupat sklo

    superkarma: 0 24.11.2004, 13:07:40
  8. avatar
    [8] gerda [*]

    evča: do drobného cukroví nedávám, ale do kynutého pečiva vždy. Ale možná to není špatný nápad dávat i do jiného, však jde jen špetinku a nic se tím nepokazí. Když třeba šlehám bílky na sníh, vždycky to trochu posolím, aby byl sníh tužší a funguje to.

    1. na komentář reaguje hubajda — #15
    superkarma: 0 24.11.2004, 13:01:19
  9. avatar
    [7] Evča [*]

    zarazila mě sůl, dáváte ji?

    superkarma: 0 24.11.2004, 12:31:42
  10. avatar
    [4] Olina [*]

    Já do těsta máslo nepoužívám nikdy, vždycky nějakou Heru nebo Lukanu nebo tak něco a do krémů většinou půl na půl.

    superkarma: 0 24.11.2004, 08:55:13
  11. [3] Jana 01 [*]

    Pavluska:
    Tam, kde je potřeba máslo, taky používám výhradně Zlatou Hanou a v dskontech se dá koupit i za 15 kč.

    superkarma: 0 24.11.2004, 08:29:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme