Medové perníčky

Výhodou letních příprav cukroví je, že není problém sehnat cukr, vejce ani máslo. Tolik hospodyněk v červenci cukroví nepeče... Buďte první!

Co budeme potřebovat
mouka pšeničná hladká - 200 g (2956 kJ)      1478 kJ / 100 g
cukr moučka - 113 g (1813 kJ)      1604 kJ / 100 g
med - 1 lžíce (126 kJ)      1260 kJ / 100 g
vejce - 1 ks do těsta + 1 ks na potření (944 kJ)      472 kJ / 1 ks
soda jedlá - 1/4 lžičky (0 kJ)      1 kJ / 1 balíček
Hera - rozpuštěná - 100 g (3098 kJ)      3098 kJ / 100 g
perníkové koření - 1,5 lžičky (0 kJ)      1 kJ / 1 balíček


Jak na to
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové koření. Vše dobře propracujeme a spojíme v tuhé těsto.
Dáme do mikrotenového sáčku a necháme 2 dny odležet při pokojové teplotě.
Na pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme formičkami různé tvary.
Před a po upečení potřeme rozšlehaným celým vejcem.

Vychladlé zdobíme polevou.

Dobrou chuť přeje ireda.

Reklama