V redakci jsme vyzkoušeli lahodné džemy z ovoce ze zahrádky. Pokud máte také přebytek rybízu nebo ostružin a už nevíte, co s tím, vyzkoušejte naše osvědčené recepty.

ETA

Rybízový džem s rumem

Ingredience:

  • 1000 g rybízu
  • 500 g cukru
  • 10 g přírodního pektinu
  • 1 dl rumu

Postup:

Rybíz postupně vkládáme do odšťavňovače Eta, díky tomu bude džem krásně jemný. Cukr smícháme s pektinem a přidáme ho do rozdrcené rybízové směsi. Vše přivedeme k varu, vlijeme 1d rumu a promícháme. Horkou směs následně vléváme do připravených sklenic a zavíčkujeme.

Ostružinovo-malinová marmeláda

Ingredience:

  • 500 g ostružin
  • 500 g malin
  • 500 g cukru
  • 10 g přírodního pektinu

Postup:

Ostružiny a maliny vkládáme do odšťavňovače Eta, díky tomu bude džem krásně jemný. Cukr smícháme s pektinem a přidáme ho do rozdrcené ovocné směsi. Vše přivedeme k varu. Horkou směs následně vléváme do připravených sklenic a zavíčkujeme.

 

ETA Vital Press

Zachovává maximum vitamínů, živin a intenzity chutí z ovoce a zeleniny. Elegantní pomalý odšťavňovač Vital Press díky nízkootáčkové Spiralpress technologii zachovává téměř 100% živin, vitamínů a chuti.

odšťavňovač

Dokonalé odšťavnění ovoce, zeleniny i čerstvých bylinek vytvoří plné a osvěžující chutě šťávy. Je vybaven dvěma nerezovými sítky pro různé druhy surovin, které zajišťují maximální výtěžnost ovoce a zeleniny a vy si tak můžete připravit dokonalou šťávu z pohodlí domova kdykoliv budete mít chuť.

Více informací zde http://eshop.eta.cz/

Čtěte více:

Reklama