Domácnost

Příhoda se švestkovými povidly

Nový recept na švestková povidla byl příčinou zabouchnutých dveří u čtenářky s nickem pinokio. Jakou to má souvislost a co se z toho nakonec vyvrbilo, se dočtete v jejím vtipném příběhu

Dobrý den, v pondělí u nás vznikla klasická situace se zabouchnutými dveřmi. Manžel našel báječný recept na švestková povidla. Jen šupnout švestky do trouby a péct. Žádné míchání, žádný připálený hrnec. Stačí dva, tři dny nechat chvíli v troubě a je to.

V neděli vše proběhlo skvěle, švestky nepřipáleny, trochu se rozvařily a zhoustly. V pondělí manžel vstával ve čtyři hodiny na ranní. Když mě v pět budil (měla jsem od šesti brigádu v obchodě s pečivem), řekl: „Miláčku, ty švestky houstnou jedna radost“. O žádném vypnutí trouby se nezmínil. Já jsem vstala, nachystala jsem se a odešla do práce.

A nastala mela. O půl sedmé mi manžel volal, jestli jsem vypnula švestky. Ovšemže ne. Zamknula jsem obchůdek a letěla domů. Naštěstí se nic nestalo. Vypnula jsem troubu a zabouchla byt.

Ovšemže jsem zapomněla kabelku vevnitř, byly v ní bohužel i mé klíče a klíče od obchodu. Tak to už byl průser. Musela jsem volat muže, ten musel odemknout a dát mi kabelku a já letěla do obchodu. Snad na mě žádný zakázník nepožaluje, že bylo půlhodiny zavřeno.

pinokio

Tak to dopadá, když je člověk ve stresu. A co na to manžel? Zlobil se na vás?To by mě docela zajímalo. „Vždyť jsem ti říkal, ať vypneš troubu...“

Co vy na to, milé ženy-in? Už jste si také někdy zabouchly dveře? Byl z toho nějaký malér, nebo se tomu už teďsmějete? Napíšete nám také svou příhodu se zabouchnutými, či jinak „stávkujícími“ dveřmi?

Na vaše příspěvky se moc těšíme na adrese: redakce@zena-in.cz

   
21.09.2011 - Příběhy - autor: Dana Haklová

Komentáře:

  1. [6] pinokio [*]

    Do rozpálené trouby dáme na 250 švestky v pekáči/bez pecek/ a necháme tak 30 minut.Dělá se to 2krát denně po dva dny.Pak jsem to dala do sklinek a hotovo.Tak uvidím,co z toho bude.

    Manžel mi řekl,že mě to taky mohlo napadnout.to vypnout.Argument,jak blázen,když jsem nevěděla ani,že je ta trouba zapnutá.

    superkarma: 0 21.09.2011, 17:44:27
  2. avatar
    [5] HANÝŠKA [*]

    Moje babička před lety přijela na návštěvu a viděla košík švestek,rozhodla se uvařit povidla aby pomohla své dceři -mé mamince-než přijde z práce.Dopadlo to tak,že potom musel taťka malovat kuchyń protože byly povidla jak vesele bublaly až na stropěSml53Sml30

    superkarma: 0 21.09.2011, 15:39:30
  3. [4] pateta [*]

    ToraToraTora — #3 Přes noc nechat nejlíp trochu umixované švestky zalité octem a promíchané(na 5 kg švestek 1/8 l octa), pak na mírném ohni vařit.(Asi 10 min. na stupeň 3 a pak cca 4-5 hod. na stupeň 1 odkryté). NESMÍ SE MÍCHAT, ani trošku do nich šťourat! Na závěr možno přisladit dle libosti + trochu rumu.Já je dávám po staru do kameninového hrnce,navrch zaleju troškou rumu a povážu igelitem.Při postupném spotřebovávání povidel  rum už nedolívám.Mám to vyzkoušené.Sml67

    superkarma: 0 21.09.2011, 14:33:56
  4. avatar
    [3] ToraToraTora [*]

    mě by zajímal ten recept Sml58

    1. na komentář reaguje pateta — #4
    superkarma: 0 21.09.2011, 12:52:11
  5. avatar
    [2] enka1 [*]

    Sml16Máte tu výhodu, že recept nikdy nezapomenete

    superkarma: 0 21.09.2011, 10:07:48
  6. avatar
    [1] Eliana [*]

    Sml30 alespoň bude na co vzpomínat!

    superkarma: 0 21.09.2011, 09:44:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme