Chcete svůj protějšek na svátek všech zamilovaných potěšit něčím netradičním? Běžné dárky v podobě bonboniéry nebo květiny vám přijdou nudné? Zkuste na to jít letos jinak a připravte něco dobrého na zub přímo u vás v kuchyni. Pro svoji drahou polovičku přichystejte valentýnskou snídani, svačinu nebo jen dezert na romantický večer. Inspirujte se našimi jednoduchými a rychlými recepty na webu tescorecepty.cz. Všechny potřebné suroviny pak najdete pod jednou střechou v obchodech Tesco.

Čokoládová pěna s chilli

pěna

Suroviny

  • Hořká čokoláda (100 g)
  • Žloutky (2 ks)
  • Máslo (10 g)
  • Chilli (špetka)
  • Bílky (2 ks)
  • Moučkový cukr (½ lžičky)
  • Vanilkový extrakt (1 kapka)
  • Šlehačka

Postup

Ve vodní lázni si necháme pomalu rozpustit čokoládu, přidáme žloutky, máslo, chilli a promícháme. Do mísy dáme bílky s moučkovým cukrem a šleháme, dokud nám nevznikne tuhý sníh. Ten vmícháme do mísy s čokoládovou směsí, velmi opatrně přimícháme i vanilkový extrakt. Směs nalijeme do dvou mističek ve tvaru srdíček a necháme v lednici minimálně 4 hodiny odležet. Na závěr ozdobíme šlehačkou.

 

Jahodový polibek na přivítanou

jahoda

Suroviny

  • Jahody (6 ks)
  • Oblíbený alkohol
  • Šlehačka
  • Čokoláda

Postup

Jahody vydlabeme a odkrojíme špičku konce. Do středu jahod nalejeme oblíbený alkohol. Ozdobíme šlehačkou a čokoládou.

 

Crème brûlée

Crème brûlée

Suroviny

  • Smetana (250 ml)
  • Smetana ke šlehání (250 ml)
  • Vanilkový lusk (1 ks)
  • Žloutky (4 ks)
  • Cukr krystal (80 g)

Postup

Oba druhy smetany a vanilku smícháme v rendlíku a na mírném ohni pomalu prohříváme těsně pod bod varu. Ihned odstavíme. Žloutky a cukr spolu utřeme v míse. Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou. Vše prošleháme, aby se směsi spojily. Vzniklou hmotu přesuneme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut. Pudink nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a umístíme je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče. Následně do pekáče přilijeme vodu. Pečeme pětadvacet minut v troubě na 160 °C. Poté odebereme formičky z pekáče a tři hodiny chladíme. Každý pudink posypeme dvěma lžičkami cukru a karamelizujeme.

 

Valentýnská snídaně

snídaně

Suroviny

  • Párek (1 ks)
  • Máslo (2 lžičky)
  • Vajíčko (1 ks)
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Párek podélně rozřízneme. Pomůžeme si párátkem a uchytíme konce párku k sobě. Takto připravené srdíčko si položíme na pánev s rozehřátým máslem a do středu rozklepneme vajíčko. Dochutíme solí, pepřem a počkáme, až bude vajíčko hotové. Podáváme se zeleninou.

Reklama