S nástupem léta se náš jídelníček „odlehčuje“, konzumujeme více čerstvého ovoce, zeleniny a ryb. Letní jídelníček ale neznamená jen zeleninové saláty a steaky z grilu. Nechte se inspirovat několika recepty, na kterých si pochutnáte, ale vaši linii neohrozí. Dopřát si tak můžete například i oblíbený holandský řízek, který namísto smažení, upečete v troubě a snížíte tak kalorickou hodnotu, přičemž chuť a křupavost zůstane stejná.

Pečený holandský řízek se sýrem

Maggi

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 200 g nastrouhaného sýru
  • 1 vejce
  • 1 PL polohrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 balení Maggi Nápady Křupavé řízky z trouby
  • 3 lžíce oleje

Mleté maso promíchejte se sýrem, polohrubou moukou a vejcem, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Vzniklou směs rozdělte na 4 porce, vytvarujte ploché, asi 1 cm vysoké řízky a lehce je potřete olejem. Obalte jej z obou stran v obalovací směsi, přebytečné množství oklepejte. Řízek položte na plech a dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte 10–12minut dozlatova.

Obalené bylinkové filety s hořčicí

Maggi

  • 600 g rybích filetů
  • pepř mletý
  • sůl
  • 2 PL plnotučné, nebo Dijonské hořčice
  • 1 balení Maggi Nápady Křupavé bylinkové řízky z trouby
  • 4 lžíce oleje

Promíchejte olej s hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Čerstvé, nebo rozmražené rybí filety potřete připravenou marinádou. Obalte jej z obou stran v obalovací směsi, přebytečné množství oklepejte. Filety položte na plech a dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte 10–12 minut dozlatova.

Gratinované těstoviny se zeleninou

Maggi

  • 200 g lilku
  • 200 g cukety
  • 150 g cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • ·200 g těstovin
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • 3 PL oleje
  • snítka tymiánu
  • 1 balení Maggi Nápady Zapečené těstoviny s kuřecím masem

Lilek a cuketu nakrájejte na kostky a ihned orestujte na malém množství oleje. Přidejte nasekaný česnek, cherry rajčata a snítku tymiánu. Obsah sáčku rozmíchejte v 200 ml smetany na vaření a 400 ml studené vody, přilijte k orestované zelenině a krátce (1 min) povařte.

Neuvařené těstoviny vsypte do mísy na zapékání, přelijte připravenou směsí, promíchejte a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 200°C (180°C v horkovzdušné troubě).

Kuřecí stehýnka se žampiony a zeleninou

Maggi

  • 4 kuřecí stehna
  • 400 g brambor
  • 100 g žampiónů
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 1 cibule, 3 stroužky česneku
  • 1 balení Maggi Nápady Šťavnatá plec se žampiony a brambory

Očištěná a umytá kuřecí stehna vložte do sáčku společně s nakrájenými brambory, kapustou, cibulí, žampiony a česnekem. Posypte směsí na přípravu šťavnaté plece (můžete přidat 1 dl vody) a sáček zavažte. Sáček propíchněte na několika místech, vložte do trouby vyhřáté na 180–200 °C a pečte cca 60 minut. Vytvoří se tak lahodná šťáva, kterou kuřecí paličky polijte.

Reklama