pražma na másle

Minulý hokus pokus s rybou v solné krustě vyšel na jedničku. A máme tady rybu další - pražmu královskou. Velice mě lákalo zavřít tuhle krasavici, stejně jako mořského vlka, do solného kabátku. Ale nebudu přece nudná a vyzkouším něco jiného. Také jednoduchého a snad také výtečného.

Strefila jsem se. Ryba byla velice rychle upečená, voňavá a chutná.

Suroviny

4 pražmy
máslo
sůl a pepř
citron

Postup

Vykuchanou, omytou a osušenou rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Do zapékací misky dáme kousky másla, kousek dáme i do ryby a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

Rybu není nutné přikrývat a pečeme asi deset minut z každé strany.

Podáváme s čímkoliv, na co máme chuť.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama