Vaření

Pražma pečená na másle

pražma na másle

Minulý hokus pokus s rybou v solné krustě vyšel na jedničku. A máme tady rybu další - pražmu královskou. Velice mě lákalo zavřít tuhle krasavici, stejně jako mořského vlka, do solného kabátku. Ale nebudu přece nudná a vyzkouším něco jiného. Také jednoduchého a snad také výtečného.

Strefila jsem se. Ryba byla velice rychle upečená, voňavá a chutná.

Suroviny

4 pražmy
máslo
sůl a pepř
citron

Postup

Vykuchanou, omytou a osušenou rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Do zapékací misky dáme kousky másla, kousek dáme i do ryby a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

Rybu není nutné přikrývat a pečeme asi deset minut z každé strany.

Podáváme s čímkoliv, na co máme chuť.

Dobrou chuť přeje elly.

   
10.08.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [39] dajrin [*]

    Na másle... Sml16, to bude lahoda Sml67.

    superkarma: 0 09.09.2012, 20:46:23
  2. avatar
    [38] hubajda [*]

    hm tak to bych si dala to bude dobrota

    superkarma: 0 25.08.2012, 18:16:15
  3. avatar
    [37] tajnostii [*]

    Ta je dobráSml22

    superkarma: 0 23.08.2012, 10:22:39
  4. avatar
    [36] elly [*]

    lacetka — #32 já jsem ji kupovala v Tescu, v každém kde mají koutek s čerstvými rybami...

    superkarma: 0 13.08.2012, 15:22:04
  5. avatar
    [35] Radek Kříž [*]

    lacetka — #32 mají ji třeba v Makru.

    Pražma je výborná, krásné pevné, strukturované maso a super chuť. V zahraničí ji uvádějí pod názvem Dorada... ale je to ta samá ryba...

    superkarma: 0 13.08.2012, 08:57:57
  6. [34] Reni [*]

    Dobrá rybička, také mám ráda. Dělám často. Sml16 Sml67

    superkarma: 0 12.08.2012, 20:53:10
  7. [33] Trefa [*]

    Trefa:ryby ja myluju.recept urcite vyskousim,diky.

    superkarma: 0 12.08.2012, 19:20:51
  8. avatar
    [32] lacetka [*]

    Pořád si říkám, jak se s rybama "polepším".. Sml22 hmm, kam se chodí na pražmu královskou?

    1. na komentář reaguje Radek Kříž — #35
    2. na komentář reaguje elly — #36
    superkarma: 0 12.08.2012, 18:50:32
  9. avatar
    [31] arminka [*]

    papír — #30 povídej mi o tom,rybu mohu Sml30

    superkarma: 0 11.08.2012, 23:38:59

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] papír [*]

    No to teda hned bych si takovou dala.

    1. na komentář reaguje arminka — #31
    superkarma: 0 11.08.2012, 23:12:47
  2. avatar
    [29] marianaant [*]

    No jo, ale takovou čerstvou rybičku někdo musí ulovit.Sml30

    superkarma: 0 11.08.2012, 09:08:39
  3. avatar
    [28] Kytinkak [*]

    ryby já můžu, mnamSml59

    superkarma: 0 10.08.2012, 22:18:17
  4. [27] Jala [*]

    Jak jednoduché a určitě i chutné!

    Ryby moc miluju, co nejdřív zas nějakou udělám!

    superkarma: 0 10.08.2012, 21:08:12
  5. avatar
    [26] Hanyna [*]

    Rybičky mám moc ráda, ale pražmu jsem ještě neochutnalaSml58

    superkarma: 0 10.08.2012, 21:00:47
  6. avatar
    [25] ondrasek74 [*]

    Dobrý nápad zítra si udělame k obědu rbyu, máme v mrazáku kapříka.

    superkarma: 0 10.08.2012, 19:56:55
  7. [24] Roland [*]

    Ryby moc nemusím, ikdyž jsou zdravé, já tak jen pstruha, kapra a sardinky.Sml16

    superkarma: 0 10.08.2012, 19:17:59
  8. avatar
    [23] kobližka [*]

    Tuhle rybu jsem v životě neměla,ale vypadá to báječně!

    superkarma: 0 10.08.2012, 19:09:56
  9. avatar
    [22] daska59 [*]

    Ach jo, já mám chuť na rybu...

    superkarma: 0 10.08.2012, 18:39:59
  10. avatar
    [21] gerda [*]

    No, asi se budu držet tuňáka v konzervěSml30

    superkarma: 0 10.08.2012, 16:31:58
  11. [20] doginka [*]

    mňam,hned bych sí dala.Mě přijde lepší než mořský vlk. U těhle ryb i u pstruha mě nejvíc chutná jen takhle jednoduše upravená Sml67

    superkarma: 0 10.08.2012, 16:27:28
  12. avatar
    [19] ladouch [*]

    Rybičky moc nemusím, ale možná to bude dobré.Sml58Sml58

    superkarma: 0 10.08.2012, 16:21:22
  13. [18] zzandaa [*]

    Pražmu jsem nikdy neměla. Asi bych ji v obchodě přešla a vzala buď tresku, nebo lososa. Ale možná to zkusím, když píšete, že je dobrá.

    superkarma: 0 10.08.2012, 15:54:49
  14. avatar
    [17] gerda [*]

    elly — #15 já ji dělala jen jednou, zdála se mi zmrzlá sympatická, ale pak jsme to jedli hodinuSml13

    superkarma: 0 10.08.2012, 15:37:08
  15. [16] Saritka [*]

    Už se mi sbíhají sliny.Sml30

    superkarma: 0 10.08.2012, 14:54:39
  16. avatar
    [15] elly [*]

    gerda — #14 jak pražma,tak minulý mořský vlk mají kosti poměrně velké a není jich moc. Po upečení jdou krásně vytáhnout spolu s páteří a zbyde jich tam opravdu málo...nemám strach to dát ani dětem.

    1. na komentář reaguje gerda — #17
    superkarma: 0 10.08.2012, 14:33:35
  17. avatar
    [14] gerda [*]

    Lidi, a jak to děláte s těmi kostmi?Sml15 Tohle mě od konzumace ryb spolehlivě odrazuje. Jíst s brýlemi se mi nechceSml80

    1. na komentář reaguje elly — #15
    superkarma: 0 10.08.2012, 14:21:52
  18. avatar
    [13] Yannize [*]

    není nad jednoduchý recepty Sml30

    ale na druhou stranu, nejlepší ryby jsou jen ty s kmínem na másle Sml20 (nenašla jsem smajlíka, co si olizuje celej obličej Sml30)

    superkarma: 0 10.08.2012, 14:07:21
  19. avatar
    [12] paníliška [*]

    Pražma je výborná ryba a tahleta úprava je nejjednodušší a nejlepší.

    superkarma: 0 10.08.2012, 13:36:43
  20. avatar
    [11] carmi [*]

    Jednoduché, dobréSml67. Já ryby miluju. Akorát, že u nás je čerstvá ryba docela drahý špás.

    superkarma: 0 10.08.2012, 10:28:05
  21. avatar
    [10] delfi.na [*]

    Ryba ani více nepotřebuje .. stačí jen sůl, možná i kmín a citron Sml16 Pražmu neznám, určitě bude dobrá. U nás prozatím pstruh, makrela, kapr, amur, štika a tím jsme skončili. Takže se zkusím po ní podívat.

    superkarma: 0 10.08.2012, 09:19:24
  22. avatar
    [9] Jindriska8 [*]

    U nás si na rybách nejvíc pochutná manžel.Sml22

    superkarma: 0 10.08.2012, 08:55:10
  23. avatar
    [8] Hanula [*]

    Sml16jsem také rybičková

    superkarma: 0 10.08.2012, 08:35:19
  24. [7] petulka132 [*]

    Miluju ryby, škoda, že tady nemáme moře

    superkarma: 0 10.08.2012, 07:50:42
  25. [6] step1 [*]

    Pražma má dost šupin. Při čištění jsem se o ně řízla. Sml30

    superkarma: 0 10.08.2012, 07:30:26
  26. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    Sml67 miluji rybičky, hned by si dala, aj ke snídani Sml67Sml30

    superkarma: 0 10.08.2012, 07:28:47
  27. avatar
    [4] vmarta [*]

    rybyšky můžu Sml30

    superkarma: 0 10.08.2012, 07:28:07
  28. [3] IVECO [*]

    ta musí být Sml67

    superkarma: 0 10.08.2012, 07:03:57
  29. avatar
    [2] zsuzsika [*]

    pražma je velmi chutná ryba,na másle je výbornáSml22

    superkarma: 0 10.08.2012, 06:47:01
  30. [1] lidicka [*]

    Rychlé a chutné jídloSml22

    superkarma: 0 10.08.2012, 06:12:43

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme