Česká kuchyně patří mezi nejlepší na světě, tak rozhodli porotci mezinárodní kuchařské soutěže European Catering Cup. Jejich mlsným jazýčkům nejvíc zalahodila pravá česká zabíjačka.

Čeští kuchaři tak zvítězili v kategorii vepřového chodu, v celkovém hodnocení se pak umístili na 4. místě. „Zadání bylo, že máme z různých částí vepřového masa vyrobit tři chody na jeden talíř,“ prozradil pro Rozhlas.cz šéfkuchař Radek David, kapitán českého týmu.

S ním dále spolupracovali šéfkuchař Jan Horký, kouč Tomáš Levý a komisař Martin Svátek. „Měli jsme na to deset hodin, od rána od osmi. Představa, že uvaříme jednu omáčku a upečeme bůček, je velice mylná. Představte si, že musíte uvařit sto jednotlivých věcí a pak je nějak zkombinovat,“ líčí David, který se svým týmem celkové 4. místo vybojoval už v roce 2013.

asda

Zdroj foto: Facebook

 

Reklama