Novinky

Pravá česká zabíjačka okouzlila svět

Česká kuchyně patří mezi nejlepší na světě, tak rozhodli porotci mezinárodní kuchařské soutěže European Catering Cup. Jejich mlsným jazýčkům nejvíc zalahodila pravá česká zabíjačka.

Čeští kuchaři tak zvítězili v kategorii vepřového chodu, v celkovém hodnocení se pak umístili na 4. místě. „Zadání bylo, že máme z různých částí vepřového masa vyrobit tři chody na jeden talíř,“ prozradil pro Rozhlas.cz šéfkuchař Radek David, kapitán českého týmu.

S ním dále spolupracovali šéfkuchař Jan Horký, kouč Tomáš Levý a komisař Martin Svátek. „Měli jsme na to deset hodin, od rána od osmi. Představa, že uvaříme jednu omáčku a upečeme bůček, je velice mylná. Představte si, že musíte uvařit sto jednotlivých věcí a pak je nějak zkombinovat,“ líčí David, který se svým týmem celkové 4. místo vybojoval už v roce 2013.

asda

Zdroj foto: Facebook

 

   
27.01.2015 - Redakční novinky - autor: Marta Pušová

Komentáře:

  1. [23] Jarek9 [*]

    Kromě chlupů můžu od prasátka vše.

    Na ovárek s křenem , jablkem a hořčicí se těším nejvíce.

    superkarma: 0 27.01.2015, 22:22:43
  2. avatar
    [22] kobližka [*]

    datura — #19 Jak vidno,nemůžeme si být jisti ničím...ani těmi banány Sml58

    superkarma: 0 27.01.2015, 20:28:50
  3. [21] bobani [*]

    Zabíjačkové pochoutky miluju , hlavně ty " pravé moravské ". A našim kuchařům výhru přeju !

    superkarma: 0 27.01.2015, 18:26:45
  4. avatar
    [20] datura [*]

    Marta Pušová — #17Blesk nečtu, ale uvěřila jsem zprávám na ČT 24, tak vida, už ani jim se nedá věřit Sml32

    superkarma: 0 27.01.2015, 17:24:07
  5. avatar
    [19] datura [*]

    kobližka — #18zabijačka mi opravdu nic neříká a jitrnice, jelita, tlačenku opravdu nejím Sml80Sml80 když myslíš tak nám, ale konkrétně mně je to šumák, hlavně, že budou do správného úhlu ohnuté banány a okurky Sml16Sml16

    1. na komentář reaguje kobližka — #22
    superkarma: 2 27.01.2015, 17:22:57
  6. avatar
    [18] kobližka [*]

    datura — #14 Proč "vám"? Snad žiješ taky v ČR a i když se tě zřejmě zabijačky netýkají,hodilo by se napsat "nám"...

    1. na komentář reaguje datura — #19
    superkarma: 2 27.01.2015, 16:51:48
  7. [17] Marta Pušová [*]

    datura — #14Zpráva o zákazu zabíjaček prý byla pouze jakási mystifikace Blesku, jak jsem se dnes dočetla:

    http://ec.europa.eu/ceskarepublika/news/151023_eu_nezakazala_domaci_zabijacky_cs.htm

    1. na komentář reaguje datura — #20
    superkarma: 0 27.01.2015, 16:05:26
  8. avatar
    [16] selinka [*]

    ToraToraTora — #13 konečně téma k rozepsání včetně fotodokumentace, následnému komentování a slintání Sml57

    superkarma: 0 27.01.2015, 15:02:37
  9. avatar
    [15] ToraToraTora [*]

    Kromě třech chodů z vepřového masa museli šéfkuchařské týmy připravit paštiku z kachny a foie gras, upravit lososovitého pstruha a jako dezert servírovat kombinaci čokolády, ananasu, kokosu a limetky....

    superkarma: 0 27.01.2015, 14:52:48
  10. avatar
    [14] datura [*]

    Evropská unie vám to brzy zatrhne Sml22

    1. na komentář reaguje Marta Pušová — #17
    2. na komentář reaguje kobližka — #18
    superkarma: 0 27.01.2015, 14:44:36
  11. avatar
    [13] ToraToraTora [*]

    Hmmm, též by mě potěšilo vědět, s jakými že chody to zvítězili.

    1. na komentář reaguje selinka — #16
    superkarma: 0 27.01.2015, 14:38:48
  12. avatar
    [12] vladka321 [*]

    kobližka — #10 Pavla_b — #11 Také by mne zajímalo, co bylo na "kouzelném" talíři Sml58

    superkarma: 0 27.01.2015, 14:38:37
  13. [11] Pavla_b [*]

    Gratuluji pánům kuchařům.

    Ale mohlo tady být více informací - zabijačka je hodně široký pojem - to udělali jitrnice, jelítka, ovar, polévku, tlačenku? Píše se o třech chodech na jeden talíř.Sml80

    Jak píše kobližka [10].

    1. na komentář reaguje vladka321 — #12
    superkarma: 3 27.01.2015, 13:55:09
  14. avatar
    [10] kobližka [*]

    Tak já jsem očekávala přece jenom nějaké informace.Ten článek je tak strohý,až téměř dietní - chtělo by se mi napsat,ovšem jde tu o zabijačku a tak je to nesmysl Sml58

    1. na komentář reaguje vladka321 — #12
    superkarma: 3 27.01.2015, 13:45:08
  15. avatar
    [9] Jandywoman [*]

    Tak tohle mě potěšilo protože jsem z řeznické rodiny, ... můj děda byl vyhlášený řezník, stejně tak všichni jeho potomci.Sml24

    Gratuluji pánům kuchařům, dobrá volbaSml67Sml59

    superkarma: 0 27.01.2015, 13:38:43
  16. avatar
    [8] Deja [*]

    Ač pocházím z vesnice, obě moje babičky byly z vesnice a v dětství a mládí jsem zažila vždy nejméně čtyři zabíjačky ročně, tak mě zabíjačková jídla nijak neoslovila, ba mi nechutnají. Musela jsem samozřejmě pomáhat, ale snažila jsem se držet stranou a spíš být mimo hlavní děj - krájela jsem cibuli, strouhala chleba, připravovala česnek, strouhala křen a jablka a dělala vůbec takové pomocné práce a vařila kávu pro ostatní a samozřejmě roznášela panáčky něčeho ostřejšího, aby šla práce řezníkovi a všem okolo lépe od ruky. Většinou jsem neušla špejlování jitrnic. Jediné, co jsem ochutnala bylo maso "z tvářiček" s jablkovým křenem a potom jsem měla ráda brambory se zelímSml57

    superkarma: 0 27.01.2015, 13:26:40
  17. [7] Rikina [*]

    Gratulace pánům k úspěchu. Sml67 Sml72 Určitě to dalo dost práce. Zabijačku můžu - koukat i jíst Sml57

    superkarma: 0 27.01.2015, 13:23:41
  18. avatar
    [6] gerda [*]

    Pentlička — #5na zabijačku jsme jezdili k příbuzným, když mi bylo tak 6-11 let. Zvali nás pravidelně. Tehdy jsem to tak nebrala. Maso samozřejmě jím, tady mívají i zabijačkové pochoutky, co jsou skutečně jako domácí. Ale mně čím dál víc vadí vidět živého vepře, kterého zabíjejí atd...prostě nemůžu. Dokonce se na stará kolena vyhýbám pohledu na sele na rožni. No, každý jsme nějaký, já asi začínám inklinovat k zelenině.Sml30

    superkarma: 1 27.01.2015, 13:20:17
  19. avatar
    [5] Pentlička [*]

    gerda — #4 Já jsem zažila jednu jedinou venkvoskou zabíjačku když mi bylo 8 let a bylo to jak na obrázcích od Lady. Pro mě strašně romantická vzpomínka. Jak chutnalo to jídlo, to už si nepamatuju, asi dobře, ale tu atmosféru v životě nezapomenu.

    1. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 0 27.01.2015, 13:15:19
  20. avatar
    [4] gerda [*]

    Tohle mi začíná být čím dál víc protivnější. Myslím tím ale zabijačku od samého začátku.Sml15

    1. na komentář reaguje Pentlička — #5
    superkarma: 1 27.01.2015, 13:11:53
  21. avatar
    [3] misa.35 [*]

    Gratulace veliká Sml67Sml67Sml67, neznám moc bezodpadových technologií, ale pravá česká zabíjačka je unikát. Myslím, že by měla být zachovaná a ne likvidovaná - např., různými nesmysly ze strany neumělů a politiků Sml68

    superkarma: 2 27.01.2015, 13:11:44
  22. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16tohleto mi nedělejte - snažím se držet trochu dietu a teď tohle - je to ale mňamka.....Sml22

    superkarma: 0 27.01.2015, 13:07:26
  23. avatar
    [1] vmarta [*]

    Mňam to jsou chutě Sml59Sml59

    superkarma: 0 27.01.2015, 13:07:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme