Chcete, aby nebylo hovězí maso příliš tuhé? Co dělat, když dojde ve spíži víno nebo strouhanka? Jak si připravit čerstvé pečivo? Několik praktických rad do kuchyně nám poslala čtenářka Ženy-in „Spokojená“:

• Aby hovězí brzy změklo – je dobré jej ještě za syrova naložit nejméně na 24 hodin do trošky oleje a bílého vína. Pokud však nemáte čas otálet s přípravou, přisypte do omáčky k masu podle potřeby kypřící prášek do pečiva nebo přilijte panáka vodky

• Víno potřebné k přípravě pokrmu – nahradíte v jakékoliv omáčce spolehlivě tak, že rozpustíte dvě kostky cukru s lžičkou octa a přidáte do hrnce k ostatním ingrediencím

• Příliš ztuhlý tuk – před pečením upravíte tak, že jej nastrouháte na jemném struhadle. Potom se s moukou dobře spojí

• Kůru z citronu
– nastrouháme nejlépe tak, že struhadlo volně vložíme do většího mikrotenového sáčku a strouháme uvnitř. Potom nenapadá všude okolo. Ze struhadla ji pak spolehlivě odstraníme strouháním starších chlebových kůrek

• Chybějící strouhanku – v kuchyni nahradíme kornflejky. Pokud obalujeme řízky a dojde nám jedna z hlavních ingrediencí, nasypeme do sáčku lupínky a válečkem na nudle je rozdrtíme. Dále už používáme jako běžnou strouhanku

• Chutnou jíšku – připravíme do omáčky či do polévky přidáním sójové mouky místo běžné hladké. Jíška se pak nemusí ani tak dlouho pražit, protože je hned hotová. A je mnohem chutnější!

• Chlebu, rohlíkům i sušenkám – které buď zvlhly, anebo nejsou už „nejmladší“, vrátí chuť a zdání čerstvosti, pokud je potřeme vodou (u vlhkého pečiva to samozřejmě není nutné) a necháme chvilku dopéct ve vyhřáté troubě

• Citrón do okurek – při nakládání přidáme k dalším ingrediencím (kopr, mrkev, bobkový list, cibule a koření) před uzavřením sklenice navrch plátek citrónu. Nakládačky získají zajímavou chuť

Znáte také nějaké fígle do kuchyně? Podělte se i vy se čtenářkami Ženy-in o některé méně známé!

Reklama