Domácnost

Praktická domácnost

Chcete, aby nebylo hovězí maso příliš tuhé? Co dělat, když dojde ve spíži víno nebo strouhanka? Jak si připravit čerstvé pečivo? Několik praktických rad do kuchyně nám poslala čtenářka Ženy-in „Spokojená“:

• Aby hovězí brzy změklo – je dobré jej ještě za syrova naložit nejméně na 24 hodin do trošky oleje a bílého vína. Pokud však nemáte čas otálet s přípravou, přisypte do omáčky k masu podle potřeby kypřící prášek do pečiva nebo přilijte panáka vodky

• Víno potřebné k přípravě pokrmu – nahradíte v jakékoliv omáčce spolehlivě tak, že rozpustíte dvě kostky cukru s lžičkou octa a přidáte do hrnce k ostatním ingrediencím

• Příliš ztuhlý tuk – před pečením upravíte tak, že jej nastrouháte na jemném struhadle. Potom se s moukou dobře spojí

• Kůru z citronu
– nastrouháme nejlépe tak, že struhadlo volně vložíme do většího mikrotenového sáčku a strouháme uvnitř. Potom nenapadá všude okolo. Ze struhadla ji pak spolehlivě odstraníme strouháním starších chlebových kůrek

• Chybějící strouhanku – v kuchyni nahradíme kornflejky. Pokud obalujeme řízky a dojde nám jedna z hlavních ingrediencí, nasypeme do sáčku lupínky a válečkem na nudle je rozdrtíme. Dále už používáme jako běžnou strouhanku

• Chutnou jíšku – připravíme do omáčky či do polévky přidáním sójové mouky místo běžné hladké. Jíška se pak nemusí ani tak dlouho pražit, protože je hned hotová. A je mnohem chutnější!

• Chlebu, rohlíkům i sušenkám – které buď zvlhly, anebo nejsou už „nejmladší“, vrátí chuť a zdání čerstvosti, pokud je potřeme vodou (u vlhkého pečiva to samozřejmě není nutné) a necháme chvilku dopéct ve vyhřáté troubě

• Citrón do okurek – při nakládání přidáme k dalším ingrediencím (kopr, mrkev, bobkový list, cibule a koření) před uzavřením sklenice navrch plátek citrónu. Nakládačky získají zajímavou chuť

Znáte také nějaké fígle do kuchyně? Podělte se i vy se čtenářkami Ženy-in o některé méně známé!

   
25.07.2008 - Dům a byt - autor: Marie Šrámková

Komentáře:

  1. avatar
    [3] Ťapina [*]

    Aha, ona bude doma chybět strouhanka, ale "kornflejky" mít budem. Už to vidím

    superkarma: 0 27.07.2008, 11:07:03
  2. [2] gentiana [*]

    Víno nahrazovat octem s cukrem? Takovou omáčku bych tedy jíst nechtěla, protože přesně vím, že když se místo kvalitního vína použije Chateau Tetrapak, tak se z pokrmu stanou blitky. Ocet s cukrem z toho udělá blitky na druhou.

    superkarma: 0 25.07.2008, 13:25:36
  3. avatar
    [1] kareta [*]

    citron do okurek zkusím

    superkarma: 0 25.07.2008, 11:53:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme