Vaření

Pozvánka na vytříbené pokrmy do stylové restaurace Salabka

Usedlost Salabka vás mile překvapí svoji polohou - nachází se jen 10 minut jízdy od centra a přitom uprostřed zeleně vedle pavilonu Fata Morgana Botanické zahrady v Praze. Za ochutnávku rozhodně stojí víno pocházející ze zdejší vinice. Více než čtyřhektarový pozemek ukrývá odrůdy vinné révy jako jsou Muškát, Müller Thurgau, Ryzlink Rýnský, ale i Hibernal, Chardonnay, Viogner, Neronet a nebo Pinot Noir, který sem nechal dovézt Karel IV. až z daleké Francie.

salabka

Potěšte své blízké gastronomickým zážitkem ve stylové restauraci Salabka, pro inspiraci vám přinášíme aktuální menu

/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s1.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s9.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s6.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s4.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s7.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s8.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s5.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s2.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/22_5_2017/middle_s3.jpg
 

DEGUSTAČNÍ MENU

  • sumec

ponzu, tonik okurka, čínské zelí, jablko Granny Smith, furikake chips

Le Diamant, Blanc de blanc, Brut 2007

  • šneci

petrželovo-kroupové rizoto, sladkokyselá mrkev, červená řepa, lanýžová espuma, pecorino
Le Poète, Pinot Blanc, Polosuché 2015  

  • jeseter

červené zelí, pyré ze sladkých brambor, polenta, humří bisque

 Le Joyeux, Müller Thurgau, Suché 2015

  • husa

listové těsto, celerové pyré, rebarbora, datle, řapíkatý celer, brusinkové jus 

 Ton Coeur, Pinot noir rosé, Polosuché 2015

  • tonka panna cotta

čokoládová espuma, popcorn, pomerančový gel, med, malinový sorbet
La Muse, Pinot blanc barrique, Suché 2014

  • krupicová kaše

karamelizovaný banán, ananas, čokoládová zemina, espuma z lesního ovoce

La Perle, Rosé de Noirs, Sec 2013

  • selekce sýrů

řapíkatý celer, hroznové víno, vlašské ořechy, džem
Le Precieux, Neronet, fortifikované víno 2015

 

PŘEDKRMY

  • sumec, ponzu, tonik okurka, čínské zelí, jablko Granny Smith, furikake chips                                                         
  • šneci, petrželovo-kroupové rizoto, sladkokyselá mrkev, červená řepa, lanýžová espuma, pecorino              
  • hovězí tatarák, zauzená wasabi majonéza, ředkev, křupavá quinoa, tapioka chips                                             
  • foie gras crème brûlée, gel z dezertního vína, granátové jablko, ostružina, hruška, červený rybíz, brioška
  • jarní salát, mix listů, jablko, kedlubna, ředkvička, okurka, cuketa, pomeranč, avokádo, pekanové ořechy, pomerančový  vinaigrette                                                                                                                                                     

HLAVNÍ JÍDLA

  • jeseter, červené zelí, pyré ze sladkých brambor, polenta, humří bisque                                                                                                                                                           
  • candát, bulgur, pohanka, mrkvovo - vanilkové pyré, hummus, zemina, kapary, pomerančový beurre blan
  • hovězí žebro, pečený topinambur, waldorf salát, cibulová drobenka, bbq jus                      
  • husa, listové těsto, celerové pyré, rebarbora, datle, řapíkatý celer, brusinkové jus                                              
  • holub, černý kořen, pečená řepa, wonton bonbón, jablko, meruňka, prejt, jus
  • bramborové rizoto, žampiónový krém, barevný květák, romanesco, bryndza, pórek, lanýž                                                                                                            

DEZERTY

  • yuzu meringue, bílý jogurt, pistáciová houba, malinový gel, vinaigrette, rebarborový sorbet        
  • tonka panna cotta, čokoládová espuma, popcorn, pomerančový gel, med, malinový sorbet                        
  • čokoládové textury, makronka s karamelem, espresso mousse, jogurtová espuma, pekanový praline, yuzu gel, pikantní čokoládová zmrzlina
  • krupicová kaše, karamelizovaný banán, ananas, čokoládová zemina, fíkový gel, bílá čokoláda, espuma z lesního ovoce
  • selekce domácích zmrzlin a sorbetů                                                                                                                                      

SÝRY

langres, chabichou, gorgonzola picante, gouda old, řapíkatý celer, hroznové víno, vlašské ořechy, džem, domácí pečivo

Více na www.salabka.cz

   
22.05.2017 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme