Domácnost

POZOR NEPŘEHLÉDNĚTE! Toto je pirátský vstup Nionety!

 

Prostě neodolám....

Přiznávám - jsem zlobivá kolegyně, která drze vstoupí Merylce do editorkého dne ;o) Snad mi promine ;o)

 

Schválně – zkuste hádat, co mě přimělo k tomu pirátskému vstupu!
Nebudu vás napínat ;o)

 

Byl to Merylky báječný recept na fantastický koláč...
Tedy, abyste rozuměly, ono ani tak nejde o onen recept (který je vskutku lákavý), ale spíše jde o to, JAK je onen recept napsaný.

Přiznám se, že když jsem ho četla, chechtala jsem se jako bych měla v sobě minimálně tři panáky vodky ;o)

 

Zkrátka – naše Merylka nezklame ani při tak – pro mnohé – nudné záležitosti, jakou je recept na koláč... Ostatně posuďte samy. Recept přepisuji přesně tak, jak mi jej dala Merylka do rukou ;o)))

 

Skvělý a úžasný ovocný koláč

 

Těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 máslo – může být i margarin, ale já jsem na tohle cíťa a ten margarin tam prostě cejtim. Takže radši přirazím pár kaček a koupím kostku poctivého másla.

 

Mouku a cukr vsypeme do mísy, přidáme povolené máslo a rukama ňahňáme, až vyňahňáme drobenku. Do hrnku odsypeme část a do toho, co zbude v míse přidáme:

Prášek do pečiva – rozmícháme a pak přidáváme 1-2 vejce a mléko na zadělání.

Pak mícháme a mícháme, až je těsto hladké a má takovou tu napůl tuhou a napůl tekutou konzistenci.

 

Vlijeme na namazaný a vysypaný plech – tato dávka je na klasickou velikost – a bohatě posypeme ovocem. Na ovoce pak nasypeme drobenku z hrnečku a nakonec to zaprášíme vanilkovým cukrem.

 

Pečeme: V plynové troubě peču na stupeň číslo 3 cca 45 minut. Ale je potřeba to hlídat.

V každém případku – pečeme radši pomaleji, aby se to zespodu nepřipálilo.

 

Nedoporučuju krájet ještě za tepla, protože je to tak křehké, že to neudrží tvar a rozsype se to.

Takže – až to vychladne, ukrojte si a uvidíte, co jste vytvořili. Je to opravdu delikatesa, rozplývá se na jazyku... pokud vás bude opravdu honit mlsná, můžete si na to kydnout ještě šlehačku.

 

Dobrou chuť.


No uznejte, není Meryl úžasná???
Ona dokáže ty svoje příběhy dostat i do obyčejného receptu! ;o))))

 

 

   
16.08.2005 - Dům a byt - autor: Sabina

Komentáře:

  1. avatar
    [39] Tanzi [*]

    Ľubica: dobrej nápad..zkusím vyzkoušet..ale ono už to všechno okolo..mouka,cukr..ach jo..nic pro nás co chceme něco sundat.

    superkarma: 0 16.08.2005, 21:21:24
  2. avatar
    [38] Ľubica [*]

    Tanzánie: Lucie Štěrbová: Já jsem zase "cíťa" na tuky a místo másla tam dávám 2 kelímky (po 150-180 ml) bílého jogurtu, na kvalitě této pochoutky to není vůbec znát a rozhodně to není taková kalorická bomba. Tento koláč peču od začátku sezóny ovoce,začínám jahodami a končím posledními jabkami. Na drobenku samozřejmě použiju tuk, ta se z jogurtu uhňácat nedá.

    superkarma: 0 16.08.2005, 21:09:11
  3. avatar
    [37] Julča [*]

    Agátka: do ňahňavýho těsta moučku,do piškotového krystal.Tak to dávám já

    superkarma: 0 16.08.2005, 17:32:33
  4. avatar
    [36] sunnynka [*]

    http://www.zena-in.cz/recepty/recept.asp?id=162

    superkarma: 0 16.08.2005, 16:14:39
  5. avatar
    [35] Kekka [*]

    Já dávám 2 hrnky hl.mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje a prášek do pečiva. Jde z toho ovocný koláč i bábovka, je to jednoduchý a rychlý.

    superkarma: 0 16.08.2005, 15:49:30
  6. avatar
    [34] muflonka [*]

    Tuhle mňamku znám a peču nejčastěji, je to fakt bleskovka, ale tuku dávám půl kostky, tj. 125g

    Agátka: nevím jak kdo, já dávám cukr krupici

    superkarma: 0 16.08.2005, 15:38:46
  7. [33] pirlenka [*]

    Úžasný recept, který vyloudil úsměv na mé tváři a vyloudí i na tváři mého , až mu tu dobrotu upeču. Díky

    superkarma: 0 16.08.2005, 13:57:49
  8. avatar
    [32] Agátka [*]

    dotaz jaký cukr ? moučku nebo krupici ??

    superkarma: 0 16.08.2005, 13:20:07
  9. avatar
    [31] peda [*]

    vikina007: u nás se hňácá

    superkarma: 0 16.08.2005, 13:05:18
  10. avatar
    [30] Delli2 [*]

    určitě vyzkouším! Mám ráda rychlé a jednoduché recepty. Super recept, skvěle napsanej

    superkarma: 0 16.08.2005, 13:04:33
  11. avatar
    [27] ifka [*]

    mňam mňam. no alespoň mám inspiraci a budu péct a nebudu muset hledat v kuchařkácha a přemýšlet

    superkarma: 0 16.08.2005, 12:23:24
  12. avatar
    [24] Hanela [*]

    tenhle koláč je můj velice oblíbený, protože je fakt ajnc-cvaj

    Akorát toho másla je tam určitě míň, řekla bych tak 10 dkg


    Ale po upečení je jak výborné kynuté těsto, ale možná je to tím, že je tam míň toho tuku. Třeba ta Merylčina verze je ještě lepší

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:58:45
  13. avatar
    [21] RenataP [*]

    Super, tyhle recepty pro blba miluju....
    Konečně něco upeču ! A snad se to i povede

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:40:28
  14. avatar
    [16] sevenofnine [*]

    mňam mňam, valím koupit kostku másla, sbíhají se mi sliny a oblizuju se už teď. Díky za podrobný popis, takhle to zvládnu snad i já.

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:25:58
  15. avatar
    [15] Lída [*]

    Už vím,co dneska připravím těm svým mlsným jazýčkům. ...Prostě budu ňahňat a ňahňat... ...Díky...

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:23:50
  16. avatar
    [12] LP [*]

    jenom když to čtu tak se mi sbíhají sliny...

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:16:13
  17. avatar
    [11] Zdendula [*]

    Recept je super, hned ho o víkendu vyzkouším, nesnáším když musím všechno odvažovat, míra hrnek je nejlepší.

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:16:09
  18. avatar
    [10] LinaX [*]

    Ten koláč je můj oblíbený , ale takhle báječně napsaný recept jsem na něj nedostala...

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:15:47
  19. avatar
    [9] *modrá [*]

    Lucie Štěrbová: Tanzánie: však nesníte celej plech, ale jenom kousínek

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:14:14
  20. avatar
    [4] Tanzi [*]

    kurnik celá kostka tuku?, to je kalorická bomba

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:03:44
  21. avatar
    [1] *modrá [*]

    No hlavně je to popis jak pro blba a přesně tahle já to potřebuju abych něco upekla takže dík

    superkarma: 0 16.08.2005, 11:00:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme