Kromě ochutnávky nového přírodního osvěžení, inspirovaného pozvolným zrodem jedinečných vzorů mandal, připravil Birell pro návštěvníky akcí i další zajímavý program včetně soutěží o ceny. 

Novinku v podobě kombinace jablka, příjemně výrazného zázvoru a heřmánku představil Birell v březnu. Nyní se s ní i s dalšími dvěma příchutěmi této řady, které jsou na trhu od loňského srpna – Bezovým květem s tymiánem a citronem a Zeleným čajem s jasmínem a bergamotem, mohou lidé seznámit na atraktivních výletních místech a užít si netradiční ochutnávku.

Postupné přidávání jednotlivých složek spolu s nezbytnou trpělivostí jsou tím, co nápoje Birell Botanicals spojuje s mandalami, kruhovými kresbami a ornamenty, které se staly symboly rovnováhy a souladu. Přesně odměřenými kroky, které nelze přeskočit ani uspěchat, se rodí výsledná, v ústech se postupně rozvíjející chuť těchto nápojů, dovršená harmonickou jednotou. Tak jako mandala, po jednotlivých dílcích vysypávaná barevným pískem, semínky či třeba vykládaná květinami vyžaduje čas, trpělivost a preciznost svých tvůrců.

„Ukazuje se, že spotřebitelé vítají možnost nahradit přeslazené nápoje plné umělých barviv a konzervantů našimi odlehčenými nealkoholickými variantami. Prostřednictvím naší roadshow jim chceme interaktivním způsobem umožnit poznat a hlavně ochutnat, že mají opravdu z čeho vybírat. Spojení s tvorbou mandal navíc přesně vystihuje i to, co je typické pro Birell Botanicals, tedy proces vaření s postupným dávkováním ingrediencí, jehož výsledkem je postupně se rozvíjející chuť,“ řekla manažerka značky Birell Veronika Hořáková.

Akce se uskuteční postupně během víkendů a svátků mezi 1. a 19. květnem v adršpašsko-teplických skalách, liberecké botanické zahradě, lipenské Stezce v korunách stromů, u propasti Machocha a nakonec v plzeňském pivovaru. Návštěvníci těchto lokalit si tak budou moci zpestřit výlet – bude na ně čekat ochutnávka nápojů Birell Botanicals a současně se mohou podílet na vytvoření unikátní květinové mandaly. Ta bude mít rozměr přibližně 2 x 2 metry, jejím základem bude mech, k němuž budou moct lidé přidávat květiny, půlená jablka a další suroviny potřebné k výrobě nápojů Birell Botanicals.

Kdo bude chtít, bude si moci zhotovit i vlastní malou mandalu. Na návštěvníky bude také čekat „laboratoř smyslů“, ve které budou mít za úkol určit vstupní ingredience nápojů pomocí zraku, čichu a hmatu. Ti, kteří budou na Instagramu sdílet fotografii s velkou mandalou, budou zařazeni do soutěže o ceny v podobě nápojů Birell Botanicals. Mandala vytvořená ze sázených květin bude také po celou letní sezonu zdobit areál plzeňského pivovaru.

Nápoje Birell Botanicals vynikají kombinací chuti ovoce s jemnou hořkostí a aromatem vybraných ingrediencí. Připravují se tradičním pivovarnickým postupem, svou nezaměnitelnou chuť však získávají díky postupnému přidávání surovin během devatenáctidenního vaření a zrání. Potřebné ingredience se navíc dodávají v různých skupenstvích – od sušených, přes extrakty až po přírodní aromata.
 
Harmonogram akcí:
(vždy od 10 do 18h)
1. 5. 2018: Adršpašsko-teplické skály (prostor před vstupem do skal)
5. 5. 2018: Botanická zahrada Liberec (prostor před vstupem do zahrady)
8. 5. 2018: Lipno – Stezka v Korunnách stromů (prostor před vstupem na stezku)
12. 5. 2018: Punkevní jeskyně / propast Macocha (prostor poblíž propasti Macocha)
19. 5. 2018: Plzeň – pivovar  (prostor uvnitř areálu Pivovaru)

Reklama