Domácnost

Pošmáknout si bez masa

Milé ženy-in,

již v květnu jste se seznámily se zdravou pochoutkou, která se na náš trh dostala pod příznačným názvem Šmakoun.

Spousta z Vás už ho vyzkoušela v kuchyni a ani vám ostatním nejspíš netřeba připomínat, že Šmakoun je potravina z vaječného bílku schopná nahradit maso. Neobsahuje tuk, cukr,  ani cholesterol a jeho energetická hodnota je pouze 52 kcal/100g. Proto je vhodné a výhodné zařadit Šmakouna do ,,zdravého", leč chutného jídelníčku.

Možná však ještě nevíte, že výrobci přišli s dalšími „šmakounskými“ novinkami.

Především vás chceme upozornit na 150 gramová balení salátů se Šmakounem, které vás plně uspokojí jako lehká svačina či rychlý oběd. Skvělá zpráva zní: obsahují pouze 80-130 kcal/100g a jsou vhodné jak do práce, tak pro děti do školy či na společné výlety.

Najdete je v prodejnách zdravé výživy, v sítích Tesco a Billa. A pozor - v Bille budou saláty od 29. 6. dokonce v akční ceně!

K dalším novinkám racionální a chutné výživy patří řada výrobků, které obsahují asi 20 % vysoce kvalitního krůtího masa – ať už jde o párky, sekanou, či hamburgery. Tyto výrobky chtějí uspokojit vaši touhu po masném výrobku avšak opět při respektování zásad racionální výživy. Ve 100g své váhy obsahují pouhých 95-150 kcal. Tyto výrobky zatím najdete především v prodejnách zdravé výživy. Avšak i zde se blýská na lepší časy - od 29. 6. najdete párky také v síti hypermarketů TESCO.

A nakonec to nejlepší. S létem přichází – 150 gramový Šmakoun na gril. Vyzkoušejte ho při svých letních grilováních a grilujte zdravě! Uvidíte, že si pochutnáte.

Výrobek obsahuje kostky Šmakouna v marinádě přímo v hliníkové grilovací misce. Vše je tedy připraveno. Stačí jen otevřít obal, vložit kostky do mističky a grilovat. A při špatném počasí se nic neděje, kostky Šmakouna snadno orestujete na pánvičce na sporáku. To vše jen při 100 kcal/100g.
Tento výrobek právě uvádí od 22. 6. do prodeje síť hypermarketů TESCO, v příštím týdnu pak také supermarkety Delvita. A jak jinak: v prodejnách zdravé výživy.

Milé čtenářky, zajímají nás Vaše názory na tyto výrobky, především jak vám vyhovuje velikost balení 150 g Šmakouna na gril. Na základě vašich připomínek můžeme toto balení změnit. 

Co Vy a Šmakoun? Jak jste na tom? Už jste ho ochutnaly?

A jak vám zdravě „šmakoval“? Jakým způsobem jste ho připravily a naservírovaly rodině? Pokud byste se chtěly nechat inspirovat, na našich internetových stránkách www.smakoun.cz najdete řadu receptů, jak Šmakouna chutně upravovat. A víte, že Kuchařka č.7 dokonce obsahuje pouze recepty od našich spotřebitelek?

Nemáte také vy nějaký vlastní originální recept na úpravu Šmakouna? Pošlete nám ho, rádi jej zveřejníme a zařadíme do dalšího dílu kuchařky.

   
20.06.2006 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [54] Vivian [*]

    A proč si nedat normální kuřecí nebo rybí masíčko?

    superkarma: 0 21.06.2006, 15:26:30
  2. avatar
    [53] vifina [*]

    Tak to já bez masa být nemůžu. Mám ráda zeleninový saláty, ale k tomu vždycky musím mít nějaký ugrilovaný flák masa

    superkarma: 0 21.06.2006, 11:50:16
  3. avatar
    [52] narciska [*]

    Kupuju od zacatku, je to super! Ale s tim nazvem mate pravdu...lehce odrazuje

    superkarma: 0 20.06.2006, 21:44:42
  4. avatar
    [49] Silveig [*]

    je to pěkně hnusný

    superkarma: 0 20.06.2006, 14:54:05
  5. [45] Rikina [*]

    Nyotaimori: ovšem. V okamžiku, kdy pokrm vysloví žádost "Doveďte mne ke svému veliteli", není něco v pořádku.

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:40:23

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [43] gerda [*]

    jaku: no tak jim to naservíruj pod názvem vaječné řízečky, oni budou pendrek vědět, kde jsi k tomu přišla. Sníh z bílků s jahodama je přece fajn, ne? Sekané bílky z vajec natvrdo jako ozdoba na chlebíčkách vypadá taky dobře? Tak proč ne z polotovaru rovnou obalit řízky.... Dá se k tomu přidat před obalením do trojobalu třeba i plátek šunky, Herkulesa a zas to má jinou chuť a mozaiku. Kdybych to nevyzkoušla, neagituju. Nabídla mi to paní ve Zdravé výživě, chodívám tam pro rýžový chleba. Zkusit se má všecko. Ale třebas kuskus, co tak chutná mně (a vyhovuje, že je instatní) moc neleze manželovi. Stydlivě se mi k tomu doznal, jinak jí naprosto všecko.

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:16:46
  2. avatar
    [40] jaku [*]

    Žížala: Nyotaimori: jsem celá nalomená. Koupím to, donesu domů a pak se uvidí, jak se to samo nazve.

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:13:20
  3. avatar
    [38] Žížala [*]

    jaku: stejně si to lidi nazvou po svým, taky neříkáš že máte vepřovou krkovici ale řekneš řízek. Já si umím představit říkat bílkovej řízek nebo špíz docela normálně.

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:11:37
  4. avatar
    [37] jaku [*]

    Nyotaimori: no už vidím, jak to dávám doma na talíře a říkám rodině : " Dobrou chuť přeju, dnes máme bílkovou hmotu"

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:06:22
  5. avatar
    [36] Midsummer [*]

    jaku: já jsem tohle nikdy neochutnala. Ale je fakt, že mám třeba ráda opečená vejce na pánvi v poměru 5 bílků + 1 žloutek - a ten ještě většinou vyhodím... Takže bílková hmota mě neodrazuje - jen jsem to ještě nezkusila...

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:05:36
  6. avatar
    [35] jaku [*]

    gerda: Tak dobře, asi to vyzkouším - koupím to cestou z práce .

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:04:25
  7. avatar
    [33] jaku [*]

    Nyotaimori: fuj - bílkovou hmotu bych asi nepozřela . I když - šmakouna taky asi ne

    superkarma: 0 20.06.2006, 13:01:56
  8. avatar
    [30] gerda [*]

    jaku: napadá mi, že všechna slova, končící na "-oun-", jsou na tom bledě. Slizoun, špekoun, blboun...to si měli rozmyslit. Ale zkuste si to koupit, vážně to není špatné, nečtěte název, vybalte z krabičky a udělejte si to, nemá to žádné kalorie, teda jouly, tak se z toho nepřibere a je to lepší, než umělohmotné sojové maso, to teda jo.

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:55:00
  9. avatar
    [28] Midsummer [*]

    Nyotaimori: jsi vegetariánka?

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:53:55
  10. avatar
    [27] Žížala [*]

    Mě se ten název taky děsně nelíbí. Já bych klidně radši něco "neatraktivního" jako "bílkovinový kostky" a nebo radši cizího než tyhle šmakouny, kamenožrouty a jim podobný. To mě nějak podvědomě odrazuje

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:45:45
  11. avatar
    [26] jaku [*]

    gerda: a co k tomu přidat trochu toho lisování ?
    Lisoun-bílkoun

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:31:31
  12. avatar
    [25] gerda [*]

    jaku: to už zní skoro jako amaroun. Nyo má pravdu s tím germanismem, ale našim uším, navyklým na "dávat věci do rychtyku" už to zkrátka nepřijde. Výrobce by si dal asi těžko kecat do patentovaného názvu svého výrobku - je dost těžké vystihnout jedním slovem to, co nabízím. Musí se to dobře pamatovat, postihnout podstatu produktu, a šmakoun - mně ještě napadá, že se to bude plést se špekounem - asi vyhovuje. Krekery si kupujeme taky běžně, a není to české. Hmota z bílků by se taky mohla jmenovat Bílkoun, a to je ještě horší, ne?

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:29:12
  13. avatar
    [24] jaku [*]

    Pod slovem šmakoun vidím plešatýho chlapa s pupkem, jak sedí v rozkládací židli a cucá lahváče

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:27:10
  14. [23] Rikina [*]

    Z vaječného bílku? Hmm, to nezní moc lákavě. Zatím neznám, neviděla jsem nikde v prodeji, a kdyby, tak ten název mě spolehlivě odradí. Kromě toho zpravidla obal na podobných produktech zobrazuje něco diametrálně odlišného od obsahu. Lákavý obrázek na povrchu a nevzhledná věc uvnitř. Mám temné podezření, že nejen tato tzv."zdravá výživa" je vyráběna z jinak nevyužitelných ropných frakcí.

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:26:20
  15. avatar
    [22] jaku [*]

    Nyotaimori: abychom se zbavili germanismů - navrhuji "chuťouna" . Slovo šmakoun se mi nelíbí

    superkarma: 0 20.06.2006, 12:21:51
  16. avatar
    [20] gerda [*]

    Žížala: to máš pravdu, krabička toho základního šmakouna stojí cca 30 korun - jsou tam dva menší řízečky.

    superkarma: 0 20.06.2006, 11:34:48
  17. avatar
    [19] gerda [*]

    Amálie: mně se to nezdá až tak strašné. Asi to myslili dobře, když nám chutná, tak se říká, že nám "šmakuje" a od toho to zřejmě vzniklo. Pořád lepší, než aby se to jmenovalo rádoby anglicky...

    superkarma: 0 20.06.2006, 11:34:09
  18. avatar
    [18] Žábina [*]

    ten salát nemusí být špatný

    superkarma: 0 20.06.2006, 11:31:05
  19. avatar
    [17] Žížala [*]

    Já myslím že to bude dost drahý, na rozdíl od sójovýho masa třeba.

    superkarma: 0 20.06.2006, 11:16:55
  20. avatar
    [16] Amálie [*]

    proboha, kdo tomu vymyslel to příšerný jméno Šmakoun???

    Jíst to nehodlam, navíc by mě hnal, kdybych místo masa udělala tohle Sama moc maso nemusim, ale když už, udělam si rybičku nebo kuřecí salát

    superkarma: 0 20.06.2006, 10:57:43
  21. avatar
    [15] jaku [*]

    gerda: tak teda - přiznám se - představa slisovaných tuhých bílků mne vůbe neláká.
    Možná to jednou koupím na zkoušku

    superkarma: 0 20.06.2006, 10:33:00
  22. avatar
    [14] gerda [*]

    damanka: zkus se zeptat v nějaké prodejně Zdravé výživy, tam jsem to koupila já. V Bille měli jenom salát, v Delvitě vůbec nic.

    superkarma: 0 20.06.2006, 10:29:56
  23. avatar
    [13] gerda [*]

    myslím si, že je to něco jiného, než sojové maso. Představte si, že máte slisované tuhé bílky z vajec natvrdo ve tvaru plátků. Už jsem to 2x koupila, neměli žádný výběr, než jen přírodní, ale i tak je fajn, že se to dá velice rychle upravit a je to docela dobré. V balíčku jsou dva vysoké bílé řízky, já jsem je naplocho ještě rozřízla, obalila v těstíčku, usmažila a podávala s bramborem a salátem. Dá se to k vodě mezi chleba i nastudeno.

    superkarma: 0 20.06.2006, 10:29:00
  24. avatar
    [10] jaku [*]

    V.Nováková: sojový kostky nemusím. Plátky osmažený jako řízek ano, ale ne moc často

    superkarma: 0 20.06.2006, 09:44:52
  25. avatar
    [9] V.Nováková [*]

    nevím, nevím....mám v živé paměti když jsem dělala jídlo ze sojových kostek ! sice mi to manžel snědl, ale prý maso je maso !!!! ať je zdravé nebo ne,ale je to mňamka! měli jsme v rodině jednu, pěknou, štíhlou, zdravě jedla, nekouřila , a v 43 letech zemřela na ra rakovinu !!!!!!!

    superkarma: 0 20.06.2006, 09:41:25
  26. avatar
    [8] jaku [*]

    Beruška1: souhlasím, není nad pořádnej kus flákoty

    superkarma: 0 20.06.2006, 09:33:51
  27. avatar
    [7] Beruška1 [*]

    Zase nějaká údajně zdravá dietní výživa. Není nad pravé masíčko, hezky na grilu opečené.

    superkarma: 0 20.06.2006, 09:21:18
  28. [6] Kikoska [*]

    Nyotaimori:
    Zrovna v neděli to vařil v televizi Vít Chaloupka... Taky dobrej úchyl... No, ochutnám to, ale moc si od toho neslibuju... Jak se to upravuje? A jak to chutná?

    superkarma: 0 20.06.2006, 08:47:27
  29. avatar
    [5] gavi [*]

    Jemný salát je moc dobrý kupuji si ho pravidelně Šmakouna na gril ještě neznám

    superkarma: 0 20.06.2006, 08:39:40
  30. avatar
    [1] Tanzi [*]

    Akorát jsem si Šmakouna na gril (všechny druhy) domů koupila.
    Jsem zvědavá jak budu spokojená.
    Šmakouna jinak znám přes dva roky a kupuju celkem pravidelně

    superkarma: 0 20.06.2006, 07:00:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme