Vaření

Pomerančové sušenky a velká sušenková výzva

pomerančové sušenky se skořicí

Přicházíme s další velkou výzvou pro všechny naše čtenářky, které rády vaří, pečou a soutěží. Tentokrát provoníme naše kuchyně chutnými domácími sušenkami. Máslové, mandlové, pomerančové, s bílou nebo hořkou čokoládou, pikantní s chilli, s kokosem... Máte svůj osvědčený recept? Pošlete nám ho!

Soutěžit tentokrát budeme o další kuchařku, kterou jsme s vámi čtenářkami již testovali naživo v Chefparade. Na krásném matném papíře a s dárkem v podobě CD podmanivé zpěvačky Jany Loty - Mimibazar na talíři.

Kniha obsahuje 64 receptů na sladké i slané pokrmy, které osobně vyzkoušel a pro vydání knihy uvařil šéfkuchař Roman Hadrbolec, který také přidal několik svých receptů.

mimibazar na talíři

Co pro výhru musíte udělat?

  1. Upéct jakékoliv sušenky, které doma máte rádi.
  2. Vyfotit svůj výtvor.
  3. Poslat nám fotografii a recept na sušenky na e-mail elly@bohynekuchyne.cz

Uzávěrka soutěže je 3. června. Z došlých e-mailů vybereme opět ty nejzajímavější, které vydáme, a vítěze budete vybírat vy, naše čtenářky, v anketě.

pomerančové sušenky v dárkovém balení

 

Pomerančové sušenky se skořicí

  • 250 g změklého másla
  • 180 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 330 g polohrubé mouky
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • kůra z celého pomeranče
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky koření Sonnentor - Pomerančové vločky

Postup

Cukr ušlehejte s vejcem do jemné, světlé pěny. Přidejte změklé máslo a všechny ostatní suroviny.

Rukama vypracujte hladké těsto, které na hodinu uložte do lednice. Bude se vám s ním lépe pracovat.

Z připraveného těsta vyválejte plát silný asi půl centimetru a vykrajujte tvary, jaké chcete. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Na povrch můžete ještě posypat trochu koření Pomerančové vločky, které jste dávali už do těsta.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 12 minut. Sušenky lehce zezlátnou.

Nechejte vychladnout.

pomerančové sušenky

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
25.05.2015 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [7] delfi.na [*]

    sušenky nepeču ... to mě nebaví a ani vlastně žádný recept neznám

    superkarma: 0 25.05.2015, 12:26:38
  2. avatar
    [6] kobližka [*]

    gerda — #1 ...se jednomu práší vod huby,co? Sml33

    superkarma: 0 25.05.2015, 11:23:11
  3. [5] manislava [*]

    Sml67

    superkarma: 0 25.05.2015, 10:46:36
  4. avatar
    [4] ToraToraTora [*]

    Na sušenkách je fajn jejich dlouhá trvanlivost, takže jsou zkrátka vždycky při ruce, když je třeba něco drobného ke kafi pro mlsání nebo nečekanou návštěvu.

    Teplejší polovinu roku však na sušenky nemám ani pomyšlení. Jakmile začne venku příroda jančit, není nad svěží ovocné koláče, pěny, tvarohové dezerty apod. A to začíná právě teď rebarborou a kamčatskou borůvkou. Děti už našly na zahradě první dvě jahody a za chvilku mají sezonu. Pak už třešně a také amelanchier. Tohle ovoce, muchovník, je zvláštní tím, že po upečení v koláči je daleko chutnější a voňavější než za syrova. jednou jsem ho ochutnala v bedýnkách a na podzim už jsem zasadila stromek, abych měla indiánské borůvky vlastní.

    superkarma: 0 25.05.2015, 10:18:39
  5. avatar
    [3] DanaD [*]

    gerda — #1 máš si je namáčet do melty Sml30

    superkarma: 1 25.05.2015, 09:17:29
  6. avatar
    [2] luneta [*]

    gerda — #1Sml30

    superkarma: 0 25.05.2015, 09:05:24
  7. avatar
    [1] gerda [*]

    Tož nevím....sušenky pokládám za celkem fádní pečivo, které neoslní. Sice bych mohla, ale nepeču, sušenky dostanu koupit a beru je jako nouzovku při cestování. Takhle recept na svatební koláčky...Sml20, něco s rebarborou, když teď je a tak...sušenky pro mě být nemusíSml80 Sušenky jsou prostě suchéSml30

    1. na komentář reaguje luneta — #2
    2. na komentář reaguje DanaD — #3
    3. na komentář reaguje kobližka — #6
    superkarma: 0 25.05.2015, 06:15:08

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme