Vaření

Pomerančová sůl

Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.

pomerancova sul

Potřebujeme:

  • 200 g kvalitní hrubozrnné soli (případně vločkové)
  • kůra z 1 většího BIO pomeranče
  • několik kapek Angostura Orange Bitters(možné vynechat)

Postup:

  1. Pomerančovou kůru si nastrouháme na jemném struhadle a ihned ji promícháme se solí. Tím, že je ještě vlhká, se krásně dostane do soli a dá ji lehký oranžový nádech.
  2. Do směsi nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters a promícháme. Sůl dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby na 60 minut na 100 stupňů.
  3. Sůl uchováváme ve skleněné nádobě.

TIP: Pokud potřebujete na nějaký pokrm použít jemnější sůl, stačí ji před podáváním rozdrtit v hmoždíři.

sůl

Foto: Romana Böhmová

 

https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2016/06/var2.jpg

Na skok v kuchyni

Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.

 

 

Na skok v kuchyni magazín

Romana vydává i každý měsíc magazín o vaření, který si můžete stáhnout zde.

Čtěte také:

   
02.02.2017 - Vaření - autor: Na skok v kuchyni

Komentáře:

  1. [8] babinka [*]

    Také jsem o ní neslyšela...díky za vysvětlení...Sml67

    superkarma: 0 02.02.2017, 15:51:53
  2. [7] Andreadornova [*]

    To jsem nikdy neslyšela

    superkarma: 0 02.02.2017, 14:20:15
  3. [6] bobani [*]

    slyším o ní poprvé

    superkarma: 0 02.02.2017, 10:27:34
  4. [5] Rikina [*]

    Tímto děkuji za objasnění problematiky pomerančové soli, neb, jak jsem napsala o jeden článek vedle, dostala jsem tuto ctí a darem, a nevěděla, co s ní. My se totiž s kolegy kolektivně shodli, že to asi není k jídlu, že to spíš bude sůl do koupele - a nikdo z takto obdarovaných nemáme vanu, ve sprcháči bychom si sůl tolik neužili, a tak jsme byli v rozpacích nad tímto dárkem. Takže ejhle, je to přece jenom k jídlu. Sml16

    superkarma: 0 02.02.2017, 10:15:37
  5. avatar
    [4] RenataMor [*]

    Sml24

    superkarma: 0 02.02.2017, 10:12:35
  6. avatar
    [3] misa.35 [*]

    Neznám, ale dobrý nápad Sml59

    superkarma: 0 02.02.2017, 09:16:46
  7. [2] MARIE MATEJKOVA [*]

    To je super napad,dík Sml59

    superkarma: 0 02.02.2017, 08:04:07
  8. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    tak toto neznám Sml80Sml67

    superkarma: 0 02.02.2017, 00:42:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme