Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.

pomerancova sul

Potřebujeme:

  • 200 g kvalitní hrubozrnné soli (případně vločkové)
  • kůra z 1 většího BIO pomeranče
  • několik kapek Angostura Orange Bitters(možné vynechat)

Postup:

  1. Pomerančovou kůru si nastrouháme na jemném struhadle a ihned ji promícháme se solí. Tím, že je ještě vlhká, se krásně dostane do soli a dá ji lehký oranžový nádech.
  2. Do směsi nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters a promícháme. Sůl dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby na 60 minut na 100 stupňů.
  3. Sůl uchováváme ve skleněné nádobě.

TIP: Pokud potřebujete na nějaký pokrm použít jemnější sůl, stačí ji před podáváním rozdrtit v hmoždíři.

sůl

Foto: Romana Böhmová

 

https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2016/06/var2.jpg

Na skok v kuchyni

Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.

 

 

Na skok v kuchyni magazín

Romana vydává i každý měsíc magazín o vaření, který si můžete stáhnout zde.

Čtěte také:

Reklama