Tato pomazánka si vysloužila druhé místo v pomazánkové soutěži, kterou pořádala Jaroměřická mlékárna ve spolupráci s brněnským Le Petit Café. Můžete si ji připravit ve vegetariánské i nevegetariánské variantě.

Pomazánka s pečenou zeleninou

Pomazánka

Ingredience (cca 450g / počet porcí: 8)

  • 200g tvaroh
  • 100 g smetanový sýr (např. Jaroměřický Fénix)
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 cukety
  • 1 středně velká cibule
  • palička česneku
  • čerstvě mletý pepř 
  • sůl 
  • polníček na ozdobení

Postup: 

Předehřejme troubu na 160 stupňů. Nakrájíme na širší plátky papriky, cuketu a cibuli. Česnek seřízneme ještě ve slupce na poloviny. Vše pokládáme na plech a zakapeme olivovým olejem a lehce osolíme hrubozrnnou solí. Necháme péct cca hodinu, až je zelenina měkká a lehce opečená. V průběhu pečení zeleninu otáčíme. Poté zeleninu vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji na drobno nakrájíme, česnek vytáhneme ze slupky a prolisujeme. Přidáme tvaroh a Fénix a dochutíme solí a pepřem. 

Podáváme se světlou bagetkou a zdobíme polníčkem. 

Tip: 

K zelenině můžete před pečením přidat anglickou slaninu a udělat tak nevegetariánskou variantu.

Zdroj foto: mlekarna.cz

Další pomazánky, které můžete vyzkoušet:

Reklama