Vaření

Pomalu pečená krůtí prsa

pomalu pečené krůtí

Co potřebujete? Flák masa a koření. V jednoduchosti je krása a pomalu pečené krůtí maso využijete jak za tepla, tak potom studené. Neváhejte - není se čeho bát.

Suroviny

1 kg krůtích prsou vcelku
sůl a čerstvě umletý černý pepř
olivový oleje
2 lžíce hořčice
2 lžíce medu
2 šalotky

Postup

Nedávno jsem na TV Paprika odkoukala výborný trik na marinování masa. Nakoupila jsem si znovuzavíratelné sáčky do mrazáku a do nich naliju marinádu a maso. V pytlíku potom maso skladuji v lednici a jednou za čas ho otočím, pomačkám, aby do něj marináda pěkně nasákla.

Takže přesně takhle jsem si naložila krůtí prsa. Klidně je můžete naložit do misky. Smícháme si nadrobno nasekanou šalotku, olej, hořčici, med, sůl a pepř. Umícháme krásnou chutnou marinádu, a tou celé maso potřeme a vložíme do krabičky nebo do sáčku.

Necháme marinovat přes noc.

Na druhý den zapneme troubu na 150 °C. Krůtí prsa dáme do pekáčku s víkem, úplně maličko podlijeme (asi tak 50 ml, opravdu na dně) a pečeme asi 2,5 až 3 hodiny.

Hotové maso je krásně šťavnaté a hodí se k jakékoliv příloze. A ještě lepší je na druhý den, zastudena. Nakrájené na tenké plátky, s chlebem a okurkou.

Dobrou chuť přeje elly.

   
26.04.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [26] balsda [*]

    Krůtí jsem tak péct nezkoušela, ale takto pomalu děláme kachnu a je skvělá Sml67

    superkarma: 0 21.07.2013, 20:28:30
  2. avatar
    [25] saruz [*]

    Tohle bude dobrota. Sml16

    superkarma: 0 21.05.2013, 18:30:44
  3. [24] maartiinkaa [*]

    vypadá to dobře Sml16

    superkarma: 0 18.05.2013, 22:11:23
  4. [23] Trefa [*]

    Trefa:krutu maji u nas vsichni radi,vyskousim.

    superkarma: 0 02.05.2013, 16:12:06
  5. [22] telelot [*]

    krůtí mi moc nechutná, radši kuřecí

    superkarma: 0 28.04.2013, 17:44:53
  6. avatar
    [21] carmi [*]

    free — #19 Kachnu peču klidně i 5 hodin. Je skvělá.

    Okurek mi tahá za uši. Možná bych prominula, kdyby celý recept byl napsaný moravským slangem. To by mohlo být i zajímavé

    superkarma: 0 28.04.2013, 11:51:37
  7. avatar
    [20] hubajda [*]

    free — #19 ja take a jeste ted aj kure mam domaci a tez je suprove pecu jej tak 3 hodky

    superkarma: 0 28.04.2013, 10:27:16
  8. [19] free [*]

    Pomalu jsem pekla kachnu.... skvělá

    1. na komentář reaguje hubajda — #20
    2. na komentář reaguje carmi — #21
    superkarma: 0 27.04.2013, 21:37:12
  9. avatar
    [18] ekleinovka [*]

    Dnas vyzkoušeno - sice na kuřecích,ale jen se po nich zaprášiloSml16Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 27.04.2013, 20:19:48
  10. [17] holčice [*]

    Určitě vyzkouším Sml16

    superkarma: 0 26.04.2013, 21:31:43
  11. [16] dadma [*]

    Krůtí prsa mám v mrazáku od vánoc.Budu s nimi již muset něco udělat.Tohle je jeden z návodů.Já mám docela ráda naložená krůtí prsa v bílém jogurtu a pak obalená ve strouhance a opečená jako řízek.

     U nás jsou buď okurky a nebo okurka.

    superkarma: 0 26.04.2013, 16:24:15
  12. avatar
    [15] Eva_CZ [*]

    Ja jsem nevedela, ze clanek je psany slangem. Sml23Sml80

    superkarma: 0 26.04.2013, 14:27:49
  13. [14] FAXÍK [*]

    krůtí maso je dobrůtka Sml67

    superkarma: 0 26.04.2013, 14:24:10
  14. [13] majka193 [*]

    tento recept musím vyzkoušet.

    superkarma: 0 26.04.2013, 14:07:28
  15. avatar
    [12] gerda [*]

    Eva_Fl — #1 když se ti nelíbí ten okurek, tam můžeš použít ten oharek! Tak se totiž okurkám říká v naší oblasti.

    superkarma: 0 26.04.2013, 13:24:29
  16. avatar
    [11] Jindriska8 [*]

    Dneska mají akci na krůtí prsa,tak možná koupím.Sml16

    superkarma: 0 26.04.2013, 12:31:22
  17. avatar
    [10] elly [*]

    Eva_Fl — #1 Evo promiň. My na Moravě prostě máme okurek :-D

    http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/okurek-okurka

    superkarma: 0 26.04.2013, 11:58:57
  18. [9] jija [*]

    Bezva tip na nedělní oběd, vyzkouším

    superkarma: 0 26.04.2013, 11:12:02
  19. [8] DCOlga [*]

    Krůtí maso máme rádi, ale nejraději řízky z krůtího masa a bramborový salát (domácí).

    superkarma: 0 26.04.2013, 10:51:59
  20. avatar
    [7] Hanula [*]

    Sml16teda vy mi děláte chutě....

    superkarma: 0 26.04.2013, 08:56:40
  21. avatar
    [6] marde [*]

    To stojí za vyzkoušeníSml22

    superkarma: 0 26.04.2013, 08:47:39
  22. [5] Roland [*]

    Další z pochoutek, které bych si dala.

    superkarma: 0 26.04.2013, 08:42:31
  23. avatar
    [4] gerda [*]

    ještě je taky dobré marinádu natáhnout do injekční stříkačky a to maso napíchat.

    superkarma: 0 26.04.2013, 08:15:48
  24. [3] Danulka K. [*]

    Krůtu peču pravidelně o vánocích, během roku si dáváme také dost často, řízky z prsou a kupuji krůtí stehna, je to zdravé a dobré.

    superkarma: 0 26.04.2013, 07:52:31
  25. avatar
    [2] Eva_CZ [*]

    Jednou jsem po americku pekla celeho krocana - no vsichni jsme se doma shodli, ze muj, podlity a prikryty a peceny pekne na slanine a kminu je daleko lepsi. Sml22

    superkarma: 0 26.04.2013, 01:55:10
  26. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Sml22 Tady pecou vsechno pomalu, neprikryvaji vubec, ani nepodlevaji. Tahle prsa jsou stavnata a chutna. A okurka je rodu zenskeho! Sml58

    1. na komentář reaguje elly — #10
    2. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 26.04.2013, 01:53:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme