pomalu pečené krůtí

Co potřebujete? Flák masa a koření. V jednoduchosti je krása a pomalu pečené krůtí maso využijete jak za tepla, tak potom studené. Neváhejte - není se čeho bát.

Suroviny

1 kg krůtích prsou vcelku
sůl a čerstvě umletý černý pepř
olivový oleje
2 lžíce hořčice
2 lžíce medu
2 šalotky

Postup

Nedávno jsem na TV Paprika odkoukala výborný trik na marinování masa. Nakoupila jsem si znovuzavíratelné sáčky do mrazáku a do nich naliju marinádu a maso. V pytlíku potom maso skladuji v lednici a jednou za čas ho otočím, pomačkám, aby do něj marináda pěkně nasákla.

Takže přesně takhle jsem si naložila krůtí prsa. Klidně je můžete naložit do misky. Smícháme si nadrobno nasekanou šalotku, olej, hořčici, med, sůl a pepř. Umícháme krásnou chutnou marinádu, a tou celé maso potřeme a vložíme do krabičky nebo do sáčku.

Necháme marinovat přes noc.

Na druhý den zapneme troubu na 150 °C. Krůtí prsa dáme do pekáčku s víkem, úplně maličko podlijeme (asi tak 50 ml, opravdu na dně) a pečeme asi 2,5 až 3 hodiny.

Hotové maso je krásně šťavnaté a hodí se k jakékoliv příloze. A ještě lepší je na druhý den, zastudena. Nakrájené na tenké plátky, s chlebem a okurkou.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama