Domácnost

Polévky - tajemství správného jídelníčku

Co je oblíbenou součástí našeho jídelníčku? Bez čeho si nedokážeme představit nedělní oběd? Co nás posílí, když nám není dobře či nás trápí nějaká nemoc?
Ano, je to polévka. Osvědčený životabudič, který nám vrací energii do žil.

Že je polévka grunt, víme všichni, ale málokdo z nás si z toho bere příklad. Žijeme v hektické době a na jídlo máme málo času. Sice je pro nás důležitá zdravá výživa, ale víc o ní mluvíme, než konáme.

Začít můžeme tím, že si pochutnáme na nové zeleninové polévce Knorr.
Značka Knorr je odborníkem na polévky a jejich přípravu, jejich výrobou se zabývá již mnoho let. Polévka vás zasytí, doplní vám potřebné tekutiny a dodá tělu bílkoviny, sacharidy a tuky.
Nové zeleninové polévky Knorr navíc nabízí ještě další výhody.

Obsahují pět životně důležitých vitamínů, zvýšené množství vlákniny a vápníku. Tělu tak dodáte 15 % denní doporučené dávky vitamínů B1 (posiluje nervový systém), B6 (účastní se metabolismu bílkovin), B9 - kyselinu listovou (napomáhá regeneraci červených krvinek), E (antioxidant – podílí se na ochraně buněk) a vitamín C.
Dále v nich najdete vápník (je nezbytný pro stavbu kostí a zubů) a zvýšený obsah vlákniny, která zlepšuje naše trávení.

Pochutnejte si na nových polévkách Knorr – Kuřecí polévce s jarní zeleninou, Zeleninové krémové polévce, Chřestovém krému, Rajské polévce s bazalkou, Hráškovém krému, Zeleninové polévce s fazolkami a Pórkové polévce!

Nám již nezbývá nic jiného, než popřát vám Dobrou chuť.

Navštivte nové stránky www.knorr.cz, dozvíte se více zajímavostí o výrobcích Knorr.  

    
   
01.08.2003 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [25] Simba [*]

    Ťapina: Polévky nejsou jen v českém stravování, ale i v jiných zemích. Nemyslím si, že jsou přežitkem. Nejím je pokaždé, spíš sporadicky. A mnohem víc mi chutnají ty klasické, ne ze sáčku. Hlavně ty od mojí zlaté tety.

    superkarma: 0 02.12.2003, 18:15:49
  2. avatar
    [24] Landriel [*]

    Ťapina: mně to začalo smrdět a chutnat mi to taky přestalo. A solit s mírou malému dítěti po roce můžeš, zatímco glutaman by nemělo dostat vůbec, takže nějaký problém tam asi bude.

    superkarma: 0 03.11.2003, 00:00:53
  3. avatar
    [23] Ťapina [*]

    Já umím vařit asi tak dva druhy polévek, jinak vařím z pytlíku a chutná mi to víc, než domácí od maminky. Moje mamka totiž do všeho dává do zeleninové tolik zeleniny, aby v tom stála lžíce, do česnekové tolik česneku, aby byl efekt týž, takže to teda nemusím. Zajímalo by mě, jestli nadáváte na ten glutaman sodný proto, že je to chemie (to obyčejná sůl taky ), nebo proto, že vám nechutná. On totiž glutaman je ta pověstná pátá chuť, kterou vnímáme - kromě slané, sladké, hořké a kyselé a bylo to dřív tajemství čínských restaurací (neplést s dnešními čínskými bistry!). Každému tam chutnalo a nikdo nevěděl proč, teď už je to profláknuté, že to dělá glutaman sodný, kterým Číňané tradičně solí. Také se ví, že ve velkém množství může škodit, ale jedna polívka z pytlíku za den rozhodně neuškodí.

    Já osobně ale považuju polívku za takový spíš přežitek, který vede v tradičním českém stravování k tomu, že se člověk nacpe k prasknutí. Já sním polévku a už nemám hlad, tak proč bych ještě měla jíst hlavní jídlo? Kdybych jedla tak, jak se podle zásad zdravé výživy má, tedy nepřejídat se, tak bych byla jenom o polívkách. To radši polívku vynechám a pochutnám si na obědě.

    superkarma: 0 03.08.2003, 10:57:49
  4. avatar
    [20] klara.kr [*]

    Landriel: Prcek je neji, samozrejmne vim, ze je nesmi. Za to ale kdyz muze, sebere parek a nez se ohlednu, ma ho pulku v sobe

    superkarma: 0 01.08.2003, 13:48:17
  5. avatar
    [19] mirrea [*]

    Vitamín: taky tak , a ještě používám bujóny na vylepšení normálních polívek. Ty čínské si jednu dobu oblíbil mladší syn (bylo mu už 16) a nic jinýho nechtěl. To byl doma puch . Už ho to přešlo .

    superkarma: 0 01.08.2003, 13:01:02
  6. avatar
    [16] emma [*]

    klika: kuřata nejsou vycmrdlý, ale člověk má tak zmlsanou pusu právě tamahle všema "zvýrazňovačama chuti" že když si pak dá normální vývar, připadá mu bez chuti. když budeš jíst rok indický jídlo, taky ti pak itálie bude připadat nanicovatá. ale rvát někam už předem bez ochutnání chemii a soli - to je pěkně o .... pusu. tělo si hrozně zvykne chuťově na sůl a pak si těžko odvyká. jenže to máme vysoký tlak, ucpávání cév, můj strejda si vypěstoval dnu z čínských polévek....

    superkarma: 0 01.08.2003, 12:03:03
  7. avatar
    [15] Landriel [*]

    klara: A ty z pytlíku dáváš i prckovi? Protože zrovna ten glutaman děti do tří let vůbec nemají.
    Já dám taky do polívky radši zeleninu, koření, bylinky, než tam házet kostky, hlavně taky kvůli malé. Na vandrech jsem se taky polívek ze sáčku něco najedla, nejvíc jsem milovala francouzskou. A pak taky takové ty instantní, co se zalily vodou a bylo. Ty jsem si hodně dělala v práci. Pak jsem otěhotněla a začalo mi to hrozně smrdět.

    superkarma: 0 01.08.2003, 11:49:58
  8. [14] ulibuli [*]

    Ano, polívka je grunt.
    Když já s těma chemickejma složkama nevím, Fakt jsou všude. Já třeba miluju tatarku nebo jiný tyhle omáčky a když se kouknete na složení, taky tam nějaký ty éčka budou. Ale na druhou stranu, nedokázela bych jíst jen biomaso (nemám na něj), zeleninu - nevím jak zjistit, kolik je tam dusičnanů a podobně a zrní a podobný zdravý věci. Prostě takovou bílou klobásku, kterou si dneska večer ugrilujem sbodnu jak malinu a ještě si budu mlaskat

    superkarma: 0 01.08.2003, 11:36:10
  9. avatar
    [11] Acinka [*]

    Jo čínský polívky ty sem milovala, jedla je denně, teď už je nemusím, asi sem se jich přejedla . Ale miluju rajskou z pytlíku, uvařím si k ní nudle, přidám trochu kečupu a dva hřebíčky - a ta je

    superkarma: 0 01.08.2003, 10:49:09
  10. avatar
    [10] klara.kr [*]

    Jinak u nás v práci vedou čínské polívky s nudlema

    superkarma: 0 01.08.2003, 10:02:58
  11. avatar
    [9] klara.kr [*]

    Já tedy střídám vaření domácích polévek s pytlikama a ještě třetí možnost - pytlíkovou nějak upravím a dodělám podle chuti. Často kupujem gulášovku - hodím tam pár brambor a kousek uzeniny a pak vývary s noky. Na chatě máme pěknou zásobu všech možných pytlíků včetně těstovin s omáčkami. Co se týká bujonů, tak se mi osvědčily masové základy - na guláš a houbový. Ale nad bramboračku od babičky není

    superkarma: 0 01.08.2003, 10:02:03
  12. [8] klika [*]

    Já tedy asi vybočím z vašich názorů a zkušeností, mé děti rajskou z pytlíku úplně milují. Někdy mě popadne melancholie a koupím si hrachovku a díky její vůni zavzpomíním na dětsví a na čundry . Když dělám kuřecí vývar - pěkně kuře uvařím, zeleninku, atd, vždycky tam bujon davam, prostě dneska jsou asi vycmrdlý kuřata bez chuti nebo co, ale chuť bez bujonu nikdy samotným vývarem nedosáhnu, jako když tam 1-2-3 kostičky hodím a povařím

    superkarma: 0 01.08.2003, 09:54:03
  13. avatar
    [7] Ladia [*]

    podprsenka: ne zeleninovou ze zeleniny a houbovou z hub a do domácí polévky nikdy necpu bujón, protože pak je efekt nula. To si můžu usnadnit práci a koupit polívku v sáčku hned

    superkarma: 0 01.08.2003, 09:48:09
  14. [6] podprsenka [*]

    Já tedy sáčkové polévky miluju, používám je jako základ pro vytvoření "domácí" polévky. Určitě, pokud dělám domácí polévku - zeleninovou nebo houbovou tak jí dělám z kostkového bujonu. Vy ne?

    superkarma: 0 01.08.2003, 09:44:45
  15. avatar
    [5] Wiki [*]

    brr :( ted jsem na dovolene dvakrat mela jist pytlikovou polivku...no, byl to samy glutaman, takze jsem nakonec jedna suchy chleba :(

    superkarma: 0 01.08.2003, 09:22:32
  16. avatar
    [4] Mersi [*]

    Sáčkové sú dobré v uspechanom dni, keď človek nemá čas sa ani poriadne najesť. Tak to e lepšie ako nič, ale určite nie pravidelne.

    superkarma: 0 01.08.2003, 08:58:23
  17. avatar
    [3] Ladia [*]

    Landriel: moje řeč
    A nedělní oběd s pytlíkovou polívkou? děkuji nechci...

    superkarma: 0 01.08.2003, 08:48:21
  18. avatar
    [2] Brett [*]

    Landriel, souhlasim s Tebou. Kdyz polevku, tak poradnou. Muj muz kdyz vari polevku, tak napriklad na kureci koupi tak 2 kg kridel (nebo namichane kridla a kostry) pak jeste prida kus hoveziho, samozrejme zeleninu a vari to asi tak 4 - 5 hodin (v 9 l hrnci). A pak je to poradna polevka a ne zadna pytlikovka. Pokud pouzije pytlikovku, tak jenom jako ingredienci. On je zvykly z domova, kdy polevka byla jako hlavni jidlo. Ale fakt takovahle polevka se neda s pytlikovkou srovnat, at by bylo na pytliku namalovano a slibovano cokoliv. Chapu, ze v dnesni uspechane dobe clovek hleda, kde co nejvice usetrit cas a nemuze se babrat nekolik hodin s polevkou.

    superkarma: 0 01.08.2003, 08:30:02
  19. avatar
    [1] Landriel [*]

    No fakt neznám nic lepšího, než se pořádně nacpat glutamátem sodným a podobnými svinstvy.

    superkarma: 0 01.08.2003, 07:23:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme