Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 3 brambory nakrájené na menší kousky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1,5 dl bílého vína
  • Medvědí česnek dle chuti cca jedna kytička do ruky
  • 100 ml smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo

Postup:

Na lžíci másla zpěníme cibuli a necháme restovat dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli restujeme a po chvilce zalijeme bílým vínem. Necháme pár minut odpařit a vyvonět a postupně přiléváme vývar. Necháme vařit do změknutí brambor, přidáme medvědí česnek, nakrájený na kousky a chvilku povaříme. Můžeme, ale nemusíme přidat smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme v mixéru, nebo ponorným mixérem. Můžeme podávat se ztraceným vejcem, nebo třeba krutony z pečiva a na ozdobu přidáme pár českých lístků medvědího česneku. 
 
Recept připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama