Reklama

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme recept na osvěžující polévku z loupaných rajčat.

Ingredience:

  • 800 g loupaných rajčat
  • 60 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papdimitriou
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • sůl
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • olivový olej

Postup:

1. Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papdimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí.

Kalamáta Papadimitriou

2. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Více informací na www.papadim.com/cs