Vaření

Polévka z loupaných rajčat s balzamikovým octem Kalamáta Papadimitriou

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme recept na osvěžující polévku z loupaných rajčat.

Ingredience:

  • 800 g loupaných rajčat
  • 60 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papdimitriou
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • sůl
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • olivový olej

Postup:

1. Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papdimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí.

Kalamáta Papadimitriou

2. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Více informací na www.papadim.com/cs

   
27.04.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [2] AnteaX [*]

    Jednoduché, zdravé, chutné, až na to, že manžel mi to nesní. Ale já bych si pochutnalaSml67

    superkarma: 0 27.04.2015, 19:04:24
  2. avatar
    [1] vladka321 [*]

    "Markéta" se nám nějak trhla od herectví, co to Sml28?

    superkarma: 0 27.04.2015, 11:58:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme