Vaření

Polévka se špenátem a jarní cibulkou

špenátová polévka

Suroviny

tři hrsti čerstvých špenátových listů
1 svazek jarní cibulky
kousek másla
trochu smetany
1 vejce
sůl a bílý pepř
muškátový oříšek
gouda nebo jiný sýr na posypání

Postup

Špenát nasekáme nahrubo, cibulku nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém lehce osmahneme cibulku a špenát. Přidáme jedno vejce, důkladně promícháme a zalijeme vodou. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Můžeme (ale nemusíme) přidat asi 100 ml smetany.
Povaříme asi 5-10 minut a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
22.07.2010 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] hubajda [*]

    to by doma neuhajila

    superkarma: 0 15.11.2012, 23:45:00
  2. avatar
    [3] werunqa [*]

    miluju špenát Sml22

    superkarma: 0 03.08.2010, 15:46:01
  3. avatar
    [2] Japina [*]

    Vypadá skvěle.

    superkarma: 0 22.07.2010, 14:43:54
  4. avatar
    [1] Klára Wimmerová [*]

    Zrovna včera jsem vařila krémovou špenátovou - je výborná, hotová za dvacet minut. :)

    superkarma: 0 22.07.2010, 12:57:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme