Vaření

Polentové košíčky plněné brokolicí

Chcete trochu oživit vaši kuchyni? Zkuste netradiční polentu. Překvapí vás svojí variabilitou a chutí... začít můžete třeba s receptem na polentové košíčky.

Hlavní jídlo pro 4 osoby

  • 100 g brokolice Bonduelle,brokolice
  • 100 g smetany,
  • 50 g sýru (pecorino, niva),
  • 250 g polenty,
  • 60 g strouhanky,
  • olej,
  • sůl,
  • pepř

Postup

  1. Polentu připravíme dle návodu a necháme vychladnout.
  2. Do vymazaných formiček dáme polentu a vytvarujeme do tvaru košíčku.
  3. Krátce zapečeme při teplotě 200°C.
  4. Ze smetany a sýru připravíme omáčku.
  5. Brokolici připravíme na páře, nebo blanšírujeme ve vodě.
  6. Do košíčku kápneme omáčku a do ní posadíme brokolici.
  7. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masům.

Více inspirace najdete na www.bonduelle.cz

   
07.08.2013 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [2] gerda [*]

    Dobrý nápad, polenta je uvařená raz dva a brokolice na páře taky. I barevně - žlutá a zelená k sobě hezky jde.

    superkarma: 0 07.08.2013, 11:19:38
  2. avatar
    [1] marde [*]

    Zajímalo by mě, jak to chutnáSml16

    superkarma: 0 07.08.2013, 07:45:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme