Domácnost

Pokušení, kterému můžete říci ano!

Už jste vyzkoušeli novou Ramu Cremefine, moderní alternativu smetany obsahující rostlinné tuky?
Živočišné smetany mohou tiše závidět. Cremefine má totiž pro nás spoustu výhod.

Protože láska prochází žaludkem a vaření je velmi často naše ryze „osobní“ téma, rádi bychom vám představili novinky od značky Rama.
Nejedná se tentokrát o známé tuky, ale o skvělé alternativy smetany, které při vaření používáme velmi často.

Rama Cremefine se dá představit v několika základních bodech:
· Lahodná chuť
· Ideální vlastnosti
· Rostlinný původ
· Praktické balení

Jaké jsou jednotlivé varianty Ramy Cremefine?
Rama Cremefine
zakysaný krém zastoupí zakysanou smetanu. Hustá konzistence připomíná francouzský Crème fraîche.
Nepečené studené moučníky výborně drží tvar.
Zkuste s ní zahustit omáčku nebo ji použít jako základ na dressing, při zapékání a pečení.

Ramu Cremefine na vaření použijete jako sladkou smetanu.
V teplých pokrmech se nesráží, a proto je vhodná do polévek a omáček, na pečení dortů a buchet i třeba pro přípravu dressingů.

Použitím Ramy Cremefine ke šlehání si zajistíte štíhlou linii, protože oproti smetaně ke šlehání obsahuje pouze 18 % tuku. Navíc dlouho udrží požadovaný tvar, a proto je ideální ke zdobení všech laskomin. Hodí se pro přípravu dressingů, omáček a sladkých jídel.

Pokud jsme vaše chuťové buňky dostatečně navnadili, pak se těšte na další články, ve kterých vám přineseme spoustu tipů a receptů, které budete moci hned vyzkoušet! Láká vás toto smetanové pokušení? Pak se moc nebraňte a podlehněte mu :-)))))!!!
Inspiraci na recepty najdete na stránkách Ramy ZDE!

                              
   
06.01.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [126] houserop [*]

    To: Vivian
    Diky za stranku se seznamem Ecek, uz dlouho jsem se po nem pidila.
    Procetly jste si ho? Jsou tam uvedeny vsechny vitaminy, kyprici pracek, kyslik, dusik, oxid uhlicity a samozrejme taky spousta sajrajtu jako treba formaldehyd... V tom pripade se da tezko nakup zjednodusit na to, ze kupuju bez Ecek, nebo s nejkratsim seznamem, kdyz treba kvalitni Emental bude zabalen s ochrannou atmosferou dusiku a hned tam bude E941...
    Aby na to nakupovani mel clovek hned nekolik vysokych skol
    A skoda, ze nejsou Ecka i splodiny koureni, to by se tam krome varovani a seznamu E nic neveslo...

    superkarma: 0 08.01.2004, 10:02:02
  2. avatar
    [125] Žížala [*]

    Tak pisu jako anonym a jeste k tomu dvakrat...no to je hezky.

    superkarma: 0 08.01.2004, 06:32:03

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [118] Vivian [*]

    http://esorea.cz/E/ecka.htm

    superkarma: 0 07.01.2004, 19:24:18
  2. avatar
    [117] Vivian [*]

    Já prostě dávám přednost přirozeným a přírodním věcem... potravina, která má na obalu dlouhý seznam chemikálií u mě prostě nevzbuzuje důvěru. Vím, že spousta z těchto chemických látek je přírodního původu a v potravině má své místo, ale velká část z nich je bohužel syntetická a pokud jsou konzumovány ve vyšším množství nebo dlouhodobě, mohou způsobovat zdravotní problémy, někdy i vážně. Takže považuju za zbytečné komplikování vlastního zdraví požívání těchto chemických látek a přímo za hazard podávání dětem.
    Syntetické tuky do mé kuchyně nepatří.

    http://esorea.cz/E/etab.htm

    http://mujweb.cz/zdravi/zdrava-strava/

    superkarma: 0 07.01.2004, 19:22:56
  3. avatar
    [114] houserop [*]

    To: Gina, Nikita
    Jsem chemik, takze mi nezbyva nez se pridat. Vyroba ztuzenych tuku je drsna chemicka metoda, rostlinny olej se za vysoke teploty s katalyzatorem hydrogenuje. Tou hydrogenaci se nasyti dvojne vazby co jsou v olejich a tim to ztuhne. Kdyz jsem byla na exkurzi v Milu Olomouc, tak jsem to videla a je to fakt hnus, od te doby jsem nejedla Lukanu.
    Nevyhoda teto metody je to, ze se nasyti ( u levnych tuku) vsechny dvojne vazby a tim se ztraci hodnota toho tuku - proto se porad v reklamach mluvi o nenasycenych tucich - cim vice nenasycene (Flora), tim je to pro telo zdravejsi.
    Nedelam v zadne chemicke fabrice, takze to neberte jako reklamu, ale vzhledem k tomu, co jsem videla v Unileveru, ktery dela Floru a Ramu, tak pokud uz si neco ze ztuzenych tuku kupuju, tak je to Flora, protoze tam se jeste provadeji chemicke upravy, ktere odstranuji skodlive latky, ktere tim ztuzovanim vznikaji - to nebudu rozepisovat, to by bylo na dlouhy text
    Jsem chemik, tak samozrejme nerikam, ze chemie je jenom spatna a jenom skodi - coz je rozsireny nazor - ale stejne si radeji koupim maslo, kysanou smetanu, mleko s max. 5-ti denni trvanlivosti. A kdyz neco z roslinnych tuku, tak radeji to drazsi...
    A ne ze se ted do me budete poustet, mam ted moc prace a nemam Vam cas odpovidat

    superkarma: 0 07.01.2004, 12:14:57
  4. avatar
    [107] Vivian [*]

    Monina: Nejsem žádnej fanatik Nevidím chemii za vším, jím spoustu věcí, vlastně skoro všechno, masa nevyjímaje. Jen jsem vyřadila ty nejchemičtější věci, které mají na obalu na místě Složení spousty "éček" nebo dlouhý seznam syntetických chemických sloučenin. Umělé tuky, margarín, umělá sladidla, přeslazené limonády a minerálky se spoustou cukru a bublin, instantní polévky plné chemických konzervantů, solí a dochucovadel apod. O tohle s tedy mileráda ochudím

    superkarma: 0 06.01.2004, 22:57:02
  5. avatar
    [106] Ťapina [*]

    Monina: Nevím, jaké jsou brazilské zákony, ale jestli podobné jako naše, tak by se bouřili správně, protože by to bylo jednoduše protizákonné. Ale to nemá nic společného s logikou. Ať si klidně všichni myslí, že kuřata žerou antibiotika, že krávy žerou hormony a že všechno je jenom umělá hmota, když je jim v takovém hnusném světě dobře Ale já zůstanu v tom svém, kde se produkce zvířat zvyšuje šlechtěním a vyváženou krmnou dávkou a prevencí, a kde je fuk, jestli jedna a tatáž látka byla vyždímána z rostlinky nebo vyrobena uměle

    superkarma: 0 06.01.2004, 22:34:39
  6. avatar
    [101] Lucie22 [*]

    jsou moc dobré už je mám oskoušené

    superkarma: 0 06.01.2004, 20:55:48
  7. avatar
    [100] Vivian [*]

    prostě všeho s mírou a něco radši vůbec...

    superkarma: 0 06.01.2004, 17:03:32
  8. avatar
    [99] Vivian [*]

    Myšička: nebudeš, neboj
    btw,. v pravém horním rohu obrazovky je žlutej rámeček, kde se m.j. píše "Zaregistrujte se", tak na to klikni a je to jasný

    klara: taky ale i člověk, kterej nekouří, kafe nepije a stresem netrpí, může mít spoustu problémů z nevhodného stravování...

    superkarma: 0 06.01.2004, 17:00:57
  9. avatar
    [98] klara.kr [*]

    Já se právě obávám, že spousta věcí, které nás trápí není vlivem jídla, ale stresu, přemírou pití kafe, cigárkama, apodobně. Hlavně stres.

    superkarma: 0 06.01.2004, 16:26:19
  10. avatar
    [95] Vivian [*]

    Ťapina: Já jsem ty problémy měla A ještě horší... a hlavně změnou jídelníčku jsem se jich zbavila. A kdybych je při tom někdejším šíleném způsobu stravování ve svém věku ještě neměla, bála bych se, že by se to časem bezpochyby projevilo. Jakože určitě jo... Netvrdím, že budu do stopadesáti let jako rybička, ale proč si to komplikovat?

    superkarma: 0 06.01.2004, 15:43:51
  11. avatar
    [94] Ťapina [*]

    Vivian: Já teda nemám žádný z těch problémů, které popisuješ a instantně se živím docela dost. Není to spíš naším podobným věkem, že ty problémy nemáme?

    superkarma: 0 06.01.2004, 15:31:24
  12. avatar
    [93] Ťapina [*]

    Eva_Fl: Proč by se měly normy EU přibližovat americkým? Já mám zatím pocit, co jsem začala vidět do potravinářství, že se Evropa vydává diametrálně odlišnou cestou. Třeba antibiotické stimulátory růstu pro zvířata - v Americe se běžně používají ty, o kterých se tvrdí, že neškodí, v Evropě je proti nim naprostá hysterie a nic takového se používat nesmí - ani u nás, pro informaci těm, kdo pořád vidí antibiotikama krmená kuřata.

    superkarma: 0 06.01.2004, 15:30:28
  13. avatar
    [92] Vivian [*]

    Myšička: a proč ještě nejsi zaregistrovaná??

    superkarma: 0 06.01.2004, 15:22:23
  14. avatar
    [89] Vivian [*]

    Dašenka: Já neměla na mysli jen instantní polotovary, ale celkový charakter životního stylu. Do toho nepatří jen instantní potraviny plný chemických látek, ale hlavně způsob, jak ten život konzumujeme. Že spousta lidí nepřemýšlí o tom, co jí, že spousta lidí nemá čas ani na to zajít si do přírody, v klidu posedět u knížky, jít ven na čerstvý vzduch, ... žije se strašně rychle, všechno je strašně jednoduché, na všechno jsou pilulky, na smutek, na bolest, na tloušťku... člověk hrozně zpohodlněl.

    superkarma: 0 06.01.2004, 15:08:12
  15. avatar
    [88] Dašenka [*]

    Myšička: kup si kilo sádla a škvarečky si vyškvař, ono to netrvá tolik hodin, jako když tvoje mamka škvařila z 120 kg prasete. Za tu mňamku to stojí Pak se tady budeme mít alespoň o čem dohadovat, jak nejlíp zhubnout. A vzpomeň na Menšíka - nejlepší zelenina je filtrovaná přes !

    superkarma: 0 06.01.2004, 14:55:57
  16. avatar
    [87] Dašenka [*]

    Vivian:K tomu instantnímu stylu - když jsem po revoluci přijela do Německa, byla jsem hotová z toho,jak tam mají holky usnadněný život, samý instant, polotovar ap. Jenže ony taky bedlivě sledovaly to složení,takže nekupovaly všechno ,ale vybíraly si. Neříkám, že je to 100% zdravé, ale někdy si tím člověk prostě usnadní život

    superkarma: 0 06.01.2004, 14:48:28
  17. avatar
    [84] Vivian [*]

    Vinu na tom má současný "instantní" životní styl... zdraví je osobním bohatstvím každého z nás, jen každý sám za něj nese zodpovědnost (u dětí spíše rodiče) a každý sám by se měl, chce-li, zajímat o to, jak si zdrav co nejdéle uchovat neporušené... Spoustě lidí je to bohužel spíš jedno, spoléhají na to, že "jich se to netýká" nebo že až nastane průser, lékař pomůže... odpovědnost přesouvají na jiné nebo žehrají na "osud"... Jistě, není vždy jen v naší moci uchránit si stoprocentní zdraví, ale když člověk opravdu chce, dokáže mnoho.
    Ale nerada bych to někomu cpala, je to každého věc. Vždycky, když jde o tohle téma, se tak trochu rozohním a pak mě mrzí ty pošklebky a divné řeči... Beru to dost vážně... Protože to nejsou jen věci vyčtené z knih, jsou to moje životní zkušenosti.

    superkarma: 0 06.01.2004, 14:41:08
  18. avatar
    [81] Vivian [*]

    klara: ale podlě mě tohle není projevem zdravě fungujícího organismu... jenže v dnešní době je to tak časté, že už je to bráno jako normální... mě přesto nepřipadají tyhle věci normální. Alergie, bolesti hlavy, zácpy, nadměrná únava, nadváha, poruchy imunity, přecitlivělá pleť... tímhle sice trpí obrovská část populace, ale to ještě neznamená, že je to normální a že jsou tihle lidé zcela zdrávi...

    superkarma: 0 06.01.2004, 14:35:58
  19. avatar
    [78] klara.kr [*]

    Vivian: Ja si tedy taky připadám normální a mám občas tyhle trápení. Co je podle tebe nromální?? Pořípadě jak toho dosáhnout. Pa

    superkarma: 0 06.01.2004, 14:01:22
  20. avatar
    [77] Dašenka [*]

    Palita:Jestli můžu - rozemelu škvarky,vajíčko na tvrdo, naloženou okurku a přidám lžičku plnotučné hořčice, sůl, pepř. Sousedi z Valašska dělají pomazánku s paprikou (něco jako lečo)je to bomba, ale recept mám napsaný doma.

    superkarma: 0 06.01.2004, 14:00:14
  21. avatar
    [76] Lenice [*]

    Palita: jí vždycky fasuje u tchýně ale recept můžu zjistit

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:47:19
  22. avatar
    [73] Vivian [*]

    Ať žijou prasata!

    Gabko: fakt jste všichni zdraví? (Každý si pod tím pojmem představíme něco jiného, že... Nikdy tě nebolí hlava? Ty ani děti jste nikdy netrpěly žádnou alergií? Chodíš pravidelně na velkou? Nikdy tě nepálí žáha? Nemáš problémy s pletí? Se spánkem? Spousta lidí tvrdí "jsem zdravej", ale většinou je to tím, že spoustu nezdravých projevů se po dlouhé době naučili brát jako normální, ač normální nejsou...)

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:33:55
  23. avatar
    [72] Palita [*]

    Manžel, když byl malý, tak trpěl na průdušky, dostal ke snězení psí sádlo a od té doby žádné problémy. Ovšem sníst to, byl prý nadlidský výkon.

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:32:52
  24. avatar
    [71] Palita [*]

    Lenice: to tedy ano, máš nějaký speciální recept?

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:29:55
  25. avatar
    [70] Drahuška [*]

    Já jsem používala Ramu Culinesse, ale když teď stojí 30,- Kč, tak už ji nekupuju. A kapra jsem smažila na másle.

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:29:39
  26. avatar
    [67] Lenice [*]

    Palita: škvarky taky můžu , a taková pomazánka ze škvarků

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:26:08
  27. avatar
    [66] Dašenka [*]

    šája: Přesně a co dávají plastičtí chirurgové na popáleniny? kůži, protože je nejkompatibilnější s lidskou.Jizvy potírané sádlem - to je přece stará věc jak lidstvo samo a proto pomáhá i při různých problémech kůže i na obličej.Delfy to trochu přehnala, takže sláva

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:22:41
  28. avatar
    [65] klara.kr [*]

    Já musím říct, že Ramu smetany můžu a taky umělou jíšku

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:14:54
  29. avatar
    [64] Palita [*]

    Tak jednou do měsíce vyškvařím sádlo a škvarky se hned ten den sní, mňam...

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:14:29
  30. avatar
    [57] šája [*]

    Delfy: Asi nic, jen se tak nějak vyvinula debata, to neřeš.

    superkarma: 0 06.01.2004, 13:08:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme