Bulvár

Pojďte si s námi uvařit něco výjimečného!

Lahodné moučníky, šťavnaté maso, křupavá zelenina... Už se vám sbíhají sliny? Račte do naší kuchyně.

Vaření, to je nikdy nekončící téma, o kterém se dá debatovat hodiny. S láskou a zájmem. Jíst se přece musí, a když navíc chutná, je to ten největší požitek. Pro jedlíka i pro kuchaře.

Jestli rádi vaříte, jíte nebo si o jídle jen rádi povídáte, zavítejte do naší kuchyně. Jmenujeme se NaMásle.cz. To proto, že máme rádi tradiční českou kuchyni i kvalitní ingredience. A lahodné máslo navíc zastupuje jak poctivou českou kuchyni, tak kvalitu, na niž nedaly dopustit už naše babičky.

namasle.czU nás, na www.namasle.cz, se seznámíte se spoustou kuchařů s rozličnými chutěmi, poznáte mnoho receptů na pokrmy, které jste ještě neochutnali nebo zkusíte obměnit léta zaběhnutý rodinný recept. Všechny recepty sem vkládají kuchaři, kteří se rozhodli podělit se s ostatními o své domácí poklady. Můžete je i hodnotit a vyjádřit tak, zda vám jídlo chutnalo nebo ne. Pokud se sami stanete kuchařem NaMásle.cz, máme pro vás přichystané dárky nejen do kuchyně - spojíte tak příjemné s užitečným :) Dárky přece dostává rád každý. Navíc se vám určitě podaří načerpat zkušenosti z našeho magazínu Zajímavosti, ve kterém vám přinášíme mnoho tipů, rad a pohodového čtení.

Budeme rádi, pokud na stránky www.namasle.cz zavítáte a vychutnáte si je... Jako malou ochutnávku vám přinášíme úžasný recept na Pórkový koláč s taveným sýrem.

Pórkový koláč s taveným sýrem

Pórkový koláč s taveným sýremPříprava cca 25 minut + 45 min. pečení

Ingredience

  • 350 g listového těsta
  • 270 g taveného sýra Blaťácké zlato
  • 200 g pórku
  • 5 vajec
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • sůl, pepř, oregano
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Postup přípravy
Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Listové těsto vyválejte na plát o síle 5 mm a vložte jej do formy tak, aby po stranách trochu přečnívalo. Důležité je těsto na dně několikrát propíchnout, třeba vidličkou či špičkou nože. Na těsto vyskládejte na půlkolečka pokrájený pórek a posypte oreganem. Do kastrůlku dejte smetanu, tavené Blaťácké zlato a za stálého míchání nechte rozpustit. Pak osolte, opepřete a přidejte rozkvedlané vejce. Připravenou náplň nalijte na těsto a pečte na 170 °C zhruba 45 minut. Dobrou chuť!

Více receptů naleznete na www.namasle.cz.

   
27.06.2011 - Blog redakce - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme